DOLAR 32,5395
EURO 34,8919
ALTIN 2500,562
BIST 9769,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Fikirtepe 2.Etap tahliye için çalışmalar haftaya, 1.Etap ilk tapu dağıtımı 17 Nisanda başlıyor

    Fikirtepe 2.Etap tahliye için çalışmalar haftaya, 1.Etap ilk tapu dağıtımı 17 Nisanda başlıyor
    12.04.2023
    A+
    A-

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Fikirtepe’ye geliyor. Fikirtepe’de tapular dağıtıma hazır. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Ataşehir Barbaros Mahallesinde Ordu Esatlılar Derneği’nde vatandaşlarla buluştu. Bakan Kurum Finans Merkezi’nin açılacağını aynı zamanda, Fikirtepe 1. etapta ilk tapuların da bayramdan önce yani 17 Nisanda verileceğini açıkladı. Vatandaşlardan gelen talep üzerine Bakan Kurum 2. etap tahliyeleri için de görüşmelere önümüzdeki hafta başlatılması için Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen’e talimat verdi.

    Fikirtepe İkinci Etap plan notları çalışmaları devam ederken, 2. Etap tahliyesi için de görüşmeler haftaya başlıyor. Fikirtepe İkinci ve Üçüncü etaptaki vatandaşlar revize alan kararı alınarak birinci etapla aynı şartlarda evlerinin tahliyesini itiyor. Fikirtepe’de ilk tapuların dağıtımı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesi kesinleşirken, ikinci ve üçüncü etaplar içinde müjdeli haberler bekleniyor. Ak Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarını yürüten, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu çalışmalar kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Fikirtepe Birinci Etapta ilk biten proje olan 19 numaralı parsel, Emlak Konut / Siyah Kalem Proje adasında tapular hazır. Büyük bir sabırsızlıkla bu günleri bekleyen vatandaşlar bayramdan önce 17 Nisan tarihinde tapularını almaya başlayacaklar. Bakan Kurum’un açıklamalarının satır başları ise şöyle 1- İstanbul Finans Merkezinin açılışı çok yakın zamanda yapılacak 2 – Fikirtepe’de ilk tapuların dağıtımı 17 Nisanda başlayacak 3-  2. Etap iptal olan yeni plan notlarında çalışmalar devam ediyor Bakan Kurum, açıklamasında nisan ayında Ataşehir’de açılacak Finans Merkezi’ne de yer verdi. “2.5 milyon metre kare alana sahip merkezde 50 bin kişi istihdam edilecek” dedi.

    Yasin Bektaş / Fikirtepehaber.com

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.