DOLAR 32,3391
EURO 35,0952
ALTIN 2239,965
BIST 8855,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Fiyatlar düşmeyecek, ev almayı ertelemeyin

    Fiyatlar düşmeyecek, ev almayı ertelemeyin
    24.09.2021
    A+
    A-
    İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde konut sıkıntısı yaşanıyor. Ev bulmak zor, var olan evler ise önceki yıla göre çok pahalı. Peki, bu durum ne kadar böyle devam edecek? Ev satın almak için doğru zaman mı? Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan merak edilenler hakkında bilgi verdi.
    Stoklar eridi
    2020’de kamu bankalarının başlattığı konut kredi kampanyalarıyla mevcut yapı stoklarının erdiğini belirten Özsan, “Bu evler satıldı ancak pandemide hem inşaat sektörünün durması hem de maliyetler nedeniyle yeni evler yapılamadı. Bu da stokları bitirdi” dedi.
    ‘Katlanarak gidiyor’
    Yüz yüze eğitime başlanması, yabancıların Türkiye’ye gelmesi, yeni evliliklerin birikmesi gibi nedenlerle de kiralık fiyatlarının daha da arttığını aktaran Özsan, “Çünkü piyasada yeni konut projesi yok ve talep çok fazla. Bu şartlarda ev almak mantıklı olabilir. Konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor herkes. Ancak konut kredi faizlerinin doların arttığı bir ortamda düşmesi mümkün değil. Ama ev fiyatları artıyor. Orda faiz inecek diye beklerken ev fiyatları katlanarak gidiyor. Bu nedenle ev almayı kimse ertelemesin” diye konuştu.
    Yabancılar için cazibe merkezi
    Yabancılar için Türkiye özellikle de İstanbul’un cazip hale gelmeye başladığını dile getiren Özsan, “En çok Irak ve İranlılar’a satış yapıyoruz. Ağustos ayında rekor bir satış oldu; 5 binin üzerinde. Ayda ortalama 4 – 5 bin arası yabancılara satış yapılıyor. Bu yabancı satışları da özellikle emlak fiyatlarının geriye gitmeyeceğini gösteriyor. Çünkü yurtdışından da çok ciddi bir talep var. Özellikle 2+1, 1+1 konutlarda sıkıntı var. Fiyatlar yükseliyor, yükselmeye de devam ediyor. Bu arz talep dengesi. Şu anda yeni bir arz yok, talep çok fazla. Fiyat düşmeyecek” ifadelerini kullandı.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.