DOLAR 32,3391
EURO 35,0952
ALTIN 2239,965
BIST 8855,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Flo, Yapay Zekâ ile verimliliğini yüzde 172 artırdı

    Flo, Yapay Zekâ ile verimliliğini yüzde 172 artırdı
    14.11.2019
    A+
    A-

    RTB House’un geliştirdiği yapay zekâ temelli Snippet Ads, flo.com.tr’de Statik banner’lara kıyasla yüzde 172 daha fazla reklam tıklaması elde edilmesini sağladı

    Dünyanın en büyük markalarına en gelişmiş teknoloji pazarlama çözümleri sağlayan RTB House, Yapay Zekâ Pazarlama Laboratuvarı ile Yaratıcılık Laboratuvarının ilk ürünlerinden biri olan Snippet Ads ile Flo.com.tr’de elde edilen gelişmeleri açıkladı. Buna göre, teknoloji alanında yenilikçi yaklaşımlarıyla öne çıkan FLO,hem ürün öneri sistemi hem de daha dinamik ve markaya göre özelleştirilen reklamlar sayesinde oturum başına maliyetlerini düşürürken, geri dönüşleri de artırdı. Böylece şirket, dijital reklam harcamalarını çok daha verimli hale getirdi.

    Türkiye ayakkabı sektörünün lider ve öncü mağazası FLO, dijital yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılı ilk ayında online satışlarının toplam satışlar içindeki hacminin yüzde 11’i aştığını belirten FLO Mağazacılık Pazarlama Direktörü Mustafa Kemal Temel, “Tüm yapıda önemli bir ciro elde etmenin getirdiği sorumluluklar, dijital reklam faaliyetlerinde de yeni arayışlara girmemize sebep oldu. Statik görsellerin ötesine geçerek tüketicilerin arzu ettiği kişiselleştirilmiş reklamları sunmanın dönüşleri artıracağını öngörüyorduk. RTB House’un geliştirdiği, hareketli bir yapı sunan Snippet Ads, kısa sürede Yapay Zekâ teknolojisi sayesinde yeni trafik kampanyalarını daha etkili hale getirdi ve daha iyi performans elde edilmesini sağlayan etkili bir sistem ortaya çıkardı. Kampanya, daha fazla yatırım yapılmasını gerektirmeksizin Google Analytics oturum maliyetlerinin yüzde 55 oranında düşmesine ve yüzde 384 daha fazla oturumun elde edilmesine yardımcı oldu. Snippet Ads sayesinde reklamların tıklanma oranı (CTR) yüzde 172 arttı,” dedi.

    DCO ile 3 kata kadar daha fazla tıklanma

    Snippet Ads, maksimum etki için yaratıcılığı verilerle birleştirerek geniş ölçekte kişiselleştirilmiş mesajları da içeren dinamik kreatif optimizasyonun (DCO) sağladığı faydalarını sunuyor. Kısa bir HTML kodu biçiminde, markaların sektörlerine göre özelleştirilmiş farklı tasarımlarla kullanıma hazır halde sunulan ve özelleştirerek farklı mesajları test etme imkânı tanıyan DCO’nun; statik banner’lara karşı 2 ila 3,5 kat daha fazla tıklanma oranı (CTR) getirdiği A/B testlerinde kanıtlandı.

    Özellikle yeni kullanıcılara ulaşılmasında etkili olan Snippet Ads, RTB House’ın derin öğrenme algoritmaları, çevrimiçi kullanıcıların davranışlarına ve sayfa bağlamının (URL) ve ana etki alanı ile alt etki alanlarındaki içeriğin incelenmesi yoluyla hızlı içgörülerin elde edilmesine dayalı kişiselleştirme motoruna güç veriyor.

    Snippet Ads DSP’leri ve Reklam Sunucularını kullanarak reklam stoku satın alan yayıncılarla, reklamcılarla veya ajanslarla doğrudan anlaşmaya sahip müşteriler tarafından çeşitli şekillerde kullanılabiliyor. RTB House, yeni yaratıcı görüntüleme çözümlerini sunuyor ve müşterilerin, bunları kampanyaları için mümkün olan en iyi sonuçları elde etmelerini sağlayacak şekilde kullanmalarını sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.