DOLAR 32,5983
EURO 34,7501
ALTIN 2497,652
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Folkart Incity 239 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışta

    Folkart Incity 239 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışta

    İzmir’in en prestijli konut üreticisi Folkart Yapı, Bornova Yeni Kent Bölgesi’nde hayata geçirdiği yeni projesi Folkart İncity’i görücüye çıkardı.

    “Hayat Buna Değer” sloganıyla; çevre dostu, en ileri teknoloji ile donatılmış, uluslararası standartlarda güçlü yapılar inşa ederek, sektöründe öncü rol üstlenen Folkart, Bornova Yeni Kent Bölgesi’nde hayata geçirdiği Folkart Incity projesini görücüye çıkardı. Doğayla içiçe, yaşamın ritminden hiç kopmadan, sakinliğin, huzurun ve mutluluğun adresi olarak “Hayatın İçinde” olmak isteyenler için tasarlanan projenin basın lansmanı bugün gerçekleşti.

    Lansman toplantısında konuşma yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in değerini vurgulayarak İzmir’in her anlamda özel bir şehir olduğunu vurguladı. Sancak sözlerine şöyle devam etti:
    “Örneğin ekonomi açısından bakınca, çok yönlü üretim olanaklarına sahibiz. Zengin doğal kaynaklarımız var. Tarım, sanayi ve hizmetler ana sektörlerinin tümünde, önemli bir potansiyele sahibiz. Sırtımızı çok zengin bir tarihsel mirasa dayıyoruz. Doğal güzelliklerimize bütün dünya imreniyor. İzmir, insanlara sunduğu nitelikli yaşam kalitesiyle, Türkiye’de öne çıkarken, dünya çapında dikkat çeken bir şehir özelliği taşıyor. İzmir’de nitelikli yüksek yaşam kalitesinin sürdürülebilir olması ve şehrin ana karakterinde, öne çıkması çok önemli. Bunun yolu da yine kent ekonomisinin daha çok güçlenmesi ve kentin kalkınmasının tüm alanlara bilinçli yayılmasından geçiyor.


    Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 17 Şubat 1923 tarihinde, İzmir’de düzenlenen Türkiye İktisat Kongresinin açılış söylevinde, bu gerçeği sanki bizlere yıllar önce hatırlatmıştı: “İktisadiyat diyoruz; fakat arkadaşlar, iktisadiyat demek, her şey demektir. Yaşamak için, mutlu olmak için, insan varlığı için ne gerekse, onların tamamı demektir. Ziraat demektir, ticaret demektir, emek demektir, her şey demektir.” Gazi’nin izlerini yıllardır gururla taşıyan İzmir şehri, aslında Atatürk’ün bu sözlerindeki gibi, Türkiye’de her alanda sıçrama kabiliyetine sahip, özel şehirlerin başında geliyor. İzmir artık her noktada, yeni yatırımcıları karşılamaya hazır bir şehir.”

    “İzmir’in potansiyeline inanıyoruz”
    Folkart olarak İzmir’in muhteşem potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz diyen Sancak, “Bu potansiyeli yaşayarak gördük ve bu şehre layık olmaya çalıştık. Yenilikçi yapı projelerimizle aslında tüm yatırımcılar için İzmir’de çok iyi bir örnek oluşturuyoruz. İnşaat alanında bizimle bağlantılı tüm yan sektörleri de hareketlendiriyoruz. Yatırımlarımız ile İzmir şehir ekonomisine katkı sağlıyoruz” dedi.

    İzmir istihdamına dev katkı
    Sancak, “Folkart, bugün burada görücüye çıkardığımız İncity projesi de dahil 13 projeyi bir arada yürütüyor. Bu projelerin toplam yatırım değeri 4 milyar 352 milyon lira. Bu projelerde şu anda bin 500 kişi çalışıyor. Önümüzdeki dönemde başlayacak dev projelerimizle birlikte bu rakam 4 binlere yaklaşacak. Basmane meydanındaki projemizde start verildi. Önümüzdeki aylarda inşaat yoğun bir şekilde devam edecek. Böylece İzmir’in istihdamına da çok büyük katkılar sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

    1000 kişilik tiyatro sahnesi
    İzmir’e uluslararası standartlarda bir tiyatro sahnesi yapacaklarının müjdesini veren Sancak, “Bugün bu toplantı vesilesiyle, Folkart Akademi’nin bu yeni sahnesini, ilk kez sizlere sunuyoruz. Uluslararası sanatsal standartlara göre yapılmış 1000 kişilik bu butik tiyatro sahnesi, Folkart Akademi çatısı altında süren eğitim çalışmalarında kullanılacak. Ayrıca bu sahneye uygun oyunlarda, özel tiyatrolara da hizmet verecek. İzmir’in kültür sanat hayatına katkı getirecek bu salonu açmaktan onur duyuyoruz. Benzeri salonların çoğalmasını diliyoruz” dedi.

    “1,5 günde 15 bin kişi başvurdu”
    “Sadece yenilikçi projelerimizle değil, şehre katkı getiren bütün alanlara omuz verip sanatı da öne çıkardık” diyen Sancak, “Bu şehrin kültür sanat alanına gösterdiği içten ilgi İzmir’i Akdeniz’in bir kültür ve sanat başkenti olmaması için hiçbir neden olmadığını gösteriyor. Bu görüşümüz Folkart’ta özellikle kendi kurumsal sosyal sorumluluk alanında şehirde kültür sanat ekonomisinin güçlenmesi için sanata sürdürülebilir destek vermeye yönelttik. Folkart Galeri bu alanda attığımız en güçlü ilk adım oldu. Bu adımı sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin gündemine oturan sergiler yaparak devam ettirdik. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu ve benzer projeler ile sanata destek veriyoruz. Geçtiğimiz aylarda yine kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarımız kapsamında kendi bünyemizde Folkart Akademi’yi kurduk. ‘Sanata Değer’ sloganıyla hareket ediyoruz. Sanata değdiğini, bu söylemin güzelliğini 628 kişinin eğitileceği Uluslararası Tiyatro Atölyesi’ne 1,5 günde 15 bin kişi başvurunca daha çok hissettik. Usta tiyatrocularla hocalarla tiyatro atölyesi başarılarla sürüyor. İlk etabını geçtiğimiz günlerde bitirdik ve sertifikalarını aldı. İkinci etabı da Haziran ayında bitecek ve öğrencilerimiz sertifikalarını alacak. Sanatın farklı alanlarını konumlandırarak önümüzdeki Eylül ayından itibaren Folkart Akademi’yi de sürdürülebilir kılacağız” dedi.

    “Örnek sokak tasarımı”
    Folkart İncity projesinin ilhamını İzmir’den alan, İzmir’de yaşamın en güzel halini temsil eden bir proje olduğunu ifade eden Sancak, “İzmir’i İzmir yapan her şeye birkaç dakika uzaklıkta. Metro çevre durağı bağlantısına, İş Kulelerine ve alışveriş merkezlerine çok yakın. Şehri ayağınıza getiriyoruz. Estetik mimarinin konforlu yaşam alanlarıyla buluştuğu Folkart İncity’de konut, alışveriş spor eğitim ve eğlence şehrin dinamizmiyle birleşiyor. Folkart İncity değişen dönüşen İzmir’in yeni yaşam alanı olan Bornova yeni kent merkezi’nde hayata geçiriyoruz. Bu alanda 2 bin 500’e yakın konut, ofis çarşı birimi ürettik. Folkart İncity ve Folkart Time arasındaki sokağı belediyeden izin alıp biz kendimiz düzenliyoruz. Estetik düzeyi yüksek örnek bir sokak düzenlemesi yapıyoruz. Böylece çevremize de değer katıyoruz. İzmir çevresinden sadece sokağı görmeye gelen insanlarımız olacak. Umuyoruz ki bundan sonraki etaplarda da hem belediyeler hem inşaat firmaları bu sokakların devamını yapmaya çalışacak. Bambaşka bir hal alacak. Bu güzel örnekler çoğalacak. Bornova yeni kent merkezi kısa sürede İzmir’in cazibe noktası olacak. Biz bir gün İzmir’in bütününün Folkart İncity benzeri projelerle taçlanacağına ve şehrin silüetinin değişeceğine inanıyoruz. Her gün değerlenen ve saydığım nedenlerle daha da değerlenecek Bornova yeni kent merkezindeki Folkart İncity projesi peyzajından spor alanlarına kadar tüm özellikleriyle çok iddialı bir proje. Biz bugüne kadar tüm projelerimize güvendik, inandık, hepsini ayrı ayrı sevdik. Hepsinin yeri çok farklı. Fakat Folkart İncity yaptığımız projeler içerisinde en özel ve en iddialı proje. Folkart Narlıdere’nin tahtını sallayacak tek proje” dedi.

    “Çeşme Ardıç’ta ağacı kesmemek için projeyi değiştirdik”
    Folkart’ın Çeşme Ardıç Koyu’nda hayata geçireceği projeyle ilgili çıkan haberlere yorum yapan Sancak, “Ülkemizde meyve veren her ağaç taşlanır. Bu durum, bizim de başımıza geliyor. Bazen yalan haberlerle, birileri bizi karalamaya çalışıyor. Çeşme Ardıç’ta projenin tam ortasına denk gelen bir ardıç ağacı için projeyi komple değiştirdik ve mimarisini o ağaca göre uyarladık. Ağaç projenin tam ortasında kalarak yaşamaya devam edecek. Bunun için 100 bin doların üzerinde bir maliyete harcayarak ve ardıç ağacını yaşattık. Yani çevreyi böylesine çok seviyoruz ve sayıyoruz. Bu konuda çok hassasız. Bizi karalamak isteyenler, bu örnekleri görmemezlikten gelerek, bir de yüzleri kızarmadan yalan yazıyorlar. Ama moralimizi bozmuyoruz. Tam aksine hiçbir kuruluşa ve kişiye mahcup olmamak için, tüm detaylarda en mükemmelin peşinde koşuyoruz. Aslında onlara bir yerde teşekkür borçluyuz. Çünkü bizi hep daha çok dikkatli olmaya teşvik ediyorlar. Bu nedenle kendilerine bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

    700 daire 42 ticari alan
    Bornova Yeni Kent Bölgesi’ndeki Folkart Incity, 8 bloktan oluşuyor. İzmir’de şehir merkezine yakınlığı ile dikkat çeken Folkart Incity’de, 700 daire ve 42 ticari alan bulunuyor. Folkart Incity, tamamlandığında 475 milyon liralık yatırım değerine sahip bir yaşam merkezi ortaya çıkacak. Konut fiyatlarının 239 bin TL’den başladığı projede anahtar teslimleri 30 Eylül 2019’da yapılacak. İzmir Bornova’da hayata geçirilen Folkart Incity’de stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 lüks konut seçenekleri bulunuyor. Yatırımcıların gözdesi haline gelen Folkart projeleri, yüksek kira getirisi ve değer kazanması ile öne çıkıyor.

     

    Ritmin içinde
    Yaşam ritminin doyasıya yaşanacağı Folkart Incity hem İzmir’in merkezinde yaşama keyfini hem de seçkin markalara, çocuklara ve yetişkinlere özel eğlence alanlarına, büyük yapı ve süpermarketlere, lezzet noktalarına, Mektebim Koleji’ne ve diğer prestijli eğitim kurumlarına komşu olma avantajını sağlayacak. Her detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü Folkart Incity’nin modern çizgisi yaşam alanlarında hissedilecek. Projede açık spor alanları, basketbol, tenis, futbol, mini golf, masa tenisi, yürüyüş ve koru alanı, açık yüzme havuzu, açılabilir kapalı yüzme havuzu, spor salonu, sauna, çocuklar için kreş ve oyun alanları, playstation, sinema, karaoke odası, kütüphane, satranç ve çalışma odası, çatı alanlarında hobi bahçeleri, elektrikli araç şarj istasyonu gibi sosyal ve teknik donatılar yer alacak.

    Doğanın içinde
    Proje yaklaşık 32 bin metrekarelik alana sahip bulunuyor. Çevreye verdiği değer ile öne çıkan Folkart, kamuya terk ettiği alanlarda yeşil alan ve parklar oluşturacak.
    Estetik mimarinin konforlu yaşam alanları ile buluştuğu Folkart Incity, alışveriş, spor, doğa ve eğlence ile şehrin dinamizmini birleştirecek. İzmir merkezdeki en yeşil projelerden birisi olmaya aday Folkart Incity’de, yüzde 72 oranında çatı alanları hariç 18 bin 900 m² yeşil alan bulunacak. Yeşil alanları sayesinde şehrin içinde yaşarken doğayla da iç içe yaşanabilecek bir proje olarak öne çıkıyor. Kendine ait yemyeşil korusu ile Folkart Incity, binbir çeşit çiçek kokusunu barındırıyor. Özel olarak tasarlanmış peyzaj alanındaki rengarenk ağaçlar, çiçekler ve çeşitli bitkiler eşliğinde huzur dolu zamanlar vadediyor.

    Yılın her mevsimi havuz keyfi
    Mevsim ister kış olsun ister yaz, Folkart Incity’de açık ve kapalı yüzme havuzlarıyla ev konforunda havuz keyfini yaşama imkanı sunacak. 260 m² açık ve 127 m² kapalı olmak üzere 2 havuzun yer aldığı Folkart Incity’de, kapalı havuzun üst ve yan alanları açılarak yaz ve bahar aylarında açık havuza dönüştürülebilecek. Ayrıca Folkart Incity’de spor yaşam biçimi haline gelecek. Folkart Incity, sağlık dolu günler sunacak. Diğer Folkart projelerinde olduğu gibi tesiste; güvenlik, temizlik, teknik, peyzaj gibi alanlarda etkin ve ekonomik işletilmesi amacıyla profesyonel yönetim modeli uygulanacak. Ayrıca Folkart Incity’yi tercih edenler, konsiyerj personeliyle; asistanlık hizmetleri, temizlik, servis ve teknik kadroları, housekeeping hizmetini kullan-öde sistemi ile tercih edebilecekler.

    Folkart İncity Proje Künyesi
    Konum : Ankara Asfaltı’na paralel konumdaki
    Üniversite Caddesi ile 296 Sokak’ın kesiştiği noktada.
    Proje Alanı : 32 bin m²
    Yeşil alan : 18 bin 900 m²
    Toplam inşaat alanı : 108 bin 611 m²
    Blok Sayısı : 8
    Kat Sayısı : A ve D Bloklar zemin+28 Kat, B Blok zemin+9 Kat, C-E Zemin+5 Kat, F-G Zemin+8 Kat, H Zemin+1 Kat
    Daire tip ve sayıları : Stüdyo 80 adet, 1+1 370 adet, 2+1 138 adet, 3+1 99 adet, 4+1 13 adet
    Özellikler : 260 m² açık ve 127 m² kapalı olmak üzere 2 havuz bulunuyor. Açık spor alanları, basketbol, tenis, futbol, mini golf, masa tenisi, yürüyüş ve koru alanı, açık yüzme havuzu, açılabilir kapalı yüzme havuzu, spor salonu, sauna, çocuklar için kreş ve oyun alanları, playstation, sinema, karaoke odası, kütüphane, satranç ve çalışma odası, çatı alanlarında hobi bahçeleri, elektrikli araç şarj istasyonu gibi sosyal ve teknik donatılar yer alıyor.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.