DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Funda Özer Baltalı: Herkes elinden gelenin en iyisini yaparsa sorununun aşılacağına inanıyorum.

    Funda Özer Baltalı: Herkes elinden gelenin en iyisini yaparsa sorununun aşılacağına inanıyorum.
    06.04.2020
    A+
    A-

    Hayatımıza aniden yeni bir kavram girdi: “Koronavirüs” Türkiye ve tüm dünyanın alışılmış tüm düzeni değişti. Üretim satış planları, nakit akış tabloları, etkinlikler, hayata dair ne varsa durdu. Bugünlerde virüsten korunmak için ev karantinası sürerken, bir diğer önemli konu da sağlıklı ve doğal beslenmek…

    Sorunu hep birlikte aşabiliriz

    Kendi çiftlik ve mandıralarında yüzde yüz keçi sütünden doğal ürünler üreten Baltalı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Funda Özer Baltalı, #EvdekalTürkiye uyarılarına dikkat edip, herkes elinden gelenin en iyisini yaparsa sorununun aşılacağına inandığını belirterek, “Tabii ki ekonomimiz bu durumdan olumsuz etkilenmekte ancak sağlıklı olursak daha çok gayret ederek olumsuzlukları telafi edebiliriz. Ailemizle evimizde vakit geçirme şansını sonrasındaki günlerde çok çalışmamız gereken zamanlar için enerji biriktirme zamanı olarak almalıyız “ dedi.

    Yaşanan koronavirüs krizi ile birlikte yerli üretime çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini ve küçük, orta boy işletmelerin krizlerle daha kolay baş edebildiklerini önemle vurgulayan Baltalı sözlerini şöyle sürdürdü;

    Yerli üretimin önemi çok büyük

    “Bütün zorluk ve yaşadığımız sıkıntıları unutarak değerli ve önemli bir şey ürettiğimizi hissediyoruz. Ekonomi üzerindeki olumsuzluklar hükümetimizin aldığı önlemler  ve tabii ki sonrasında çok çalışarak olumluya çevrilecektir. Koronavirüsü sektörümüzü şu ana kadar etkilemedi. Bugünlerde bir kez daha yerli üretimin önemini vurguluyoruz. Ambalaj gibi ithalata bağlı malzeme kullanan tedarikçilerimizden de şu ana kadar olumsuz bir bilgi almadık.

    Baltalı Gıda olarak üretim sorunu yaşamadık yaşamıyoruz

    Türkiye’de bir kez daha tarım hayvancılık ve üretimin önemi ortaya çıkmıştır. Bazı ülkelerde boş raflar, mağaza önünde kuyruk görüntüleri varken Türkiye’de üreticiler sayesinde her şey sakin. Biz de Baltalı Gıda olarak tedarik sürecimizde herhangi bir tedarik sorunu yaşamıyoruz.

    Doğa ile bütünleşmenin bütün nimetlerini yaşıyoruz.

    Biz ambalaj malzemelerimizde stoklu çalıştığımız için herhangi bir sorun yaşamadık. İyi şeyler yapıyoruz kendimize güvenmeli ve umutla geleceğe bakmalıyız  Hiçbir şey geri döndürülemez değildir insan hayatından başka… Biz bir çiftlik ve mandıranın olduğu işyerimizde bir kez daha üretmenin ve doğa ile bütünleşmenin bütün nimetlerini yaşıyoruz.”

    Baltalı Gıda Hakkında: 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Baltalı Gıda, bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’yi yüzde 100 keçi sütünden yapılan katkısız ürünlerle buluşturmakta. İzmir Seferihisar Düzce Köyü’nde 130 dönüm arazi üstünde faaliyet gösteren ve yüksek verimli özel bir keçi ırkına sahip olan Baltalı Gıda, keçilerini uzmanların gözetiminde, tüm kontrolleri yapılarak en sağlıklı koşullarda yetiştirmekte. Gıda güvenliği bakımından gerekli uluslararası sertifikalara sahip Baltalı Gıda, tarımsal zincir üzerinde ürettiği ürünlerin katkısız, en kaliteli haliyle tüketicilerle buluşmasını sağlıyor. Anne duyarlılığı ile üretim gerçekleştiren Baltalı Gıda, alerjik çocuklar ve yetişkinler için üniversitelerle işbirliği içinde ürün geliştirme çalışmaları yapmakta. Yüzde 100 keçi sütü kullanan Baltalı Gıda’nın ürün yelpazesinde günlük pastorize keçi sütü, keçi peyniri, keçi kaşar peyniri, keçi büş, keçi lor, keçi labneh, keçi tulum, light keçi peyniri, tatlı kırmızı pul biberli büş peyniri, kolay yoğurt, keçi tereyağı, keçi sütünden kefir, 1000 ml ve 200 ml UHT keçi sütü bulunmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.