DOLAR 32,3801
EURO 34,7306
ALTIN 2428,233
BIST 9976,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Galaxy S8 ve S8+ biyometrik teknolojilerle güvenlikte çağ atlatıyor

    Galaxy S8 ve S8+ biyometrik teknolojilerle güvenlikte çağ atlatıyor
    20.04.2017
    A+
    A-

    Samsung Galaxy S8 ve S8+ yenilikçi iris tarama ve parmak izi tarama teknolojileri ile en üst seviyede güvenlik sağlıyor. Depolanan biyometrik veriler ise Samsung Knox tarafından korunuyor.

    Galaxy S8 ve S8+ biyometrik teknolojilerle güvenlikte çağ atlatıyorSamsung, New York, Londra ve İstanbul’da eş zamanlı olarak tanıttığı yeni amiral gemisi Galaxy S8 ve S8+’ın gelişmiş özellikleriyle ilgili detayları paylaşmaya devam ediyor. Galaxy S8 ve S8+, yenilikçi iris ve parmak izi tarama teknolojileri ile güvenlik özelliklerini güçlendiriyor. Kişisel bilgiler ise, Samsung Knox güvenlik platformu tarafından korunuyor.

    Yüz tanıma teknolojisiyle ekran kilidini kolay açmak
    Galaxy S8 ve S8+’a eklenen yüz tanıma teknolojisi sayesinde kullanıcılar, sadece cihazın ön tarafına bakarak akıllı telefonlarının kilidini çok hızlı ve kolay bir şekilde açabiliyor. Bu teknoloji, yüz özelliklerindeki küçük farklılıkları tanımak için çok büyük miktarlarda veriyi kullanarak çalışıyor.

    Kullanıcı, cihazına yüz tanıma doğrulamasıyla giriş yapmayı tercih ettiğinde, akıllı telefon, kullanıcının burnunun genişliği veya gözleri arasındaki mesafe gibi yüz özelliklerini algılıyor ve erişime izin vermek veya reddetmek için onları kayıtlı verilerle karşılaştırıyor. Kullanıcı bu işlevi daha fazla kullandıkça, doğrulama işlemi için daha fazla veri analiz edilebiliyor. Bu sayede yüz tanıma daha başarılı şekilde çalışıyor. Toplanan tüm veriler, Knox tarafından korunan TrustZone’da şifreleniyor. Sadece cihazın ekran kilidini açma amacıyla tasarlanmış yüz tanıma teknolojisi Samsung Pay, Güvenli Klasör dahil olmak üzere güvenlik gerektiren işlemlerin aktivasyonunda kullanılmıyor.

    İris taraması ile yüksek güvenlik
    Galaxy S8 ve S8+, yüksek güvenlik için iris tarama teknolojisine sahip bulunuyor. B Cihaz bir kişinin tek veya her iki gözündeki iris görüntüsünün matematiksel kalıplarını tanıyor ve biyometrik kimlik saptamasını gerçekleştirmek için irisi tarayabiliyor. Kırmızı kızılötesi (IR) LED ışıkla yansıtılan iris görüntülerini almak ve tanımak amacıyla özel bir görüntü filtresi kullanan cihaz ekrandan çıkan ışığı kullanarak, düşük aydınlatmalı ortamlarda bile kusursuz çalışıyor. Bir kullanıcı kendi iris bilgisini Galaxy S8 ve S8+’a kaydettikten sonra iris verisi Knox platformu tarafından korunuyor. Cihaz çalındığında veya kaybedildiğinde kullanıcı bilgileri gizli kalıyor.

    İris taraması yapan diğer cihazlarla karşılaştırıldığında Galaxy S8 ve S8+ daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Örneğin, iris ön izleme ekranı tam renkli olarak görüntüleniyor. Önceden yüklenmiş 17 iris maskesi, kimlik doğrulama işlemini eğlenceli hale getiriyor. Ayrıca iris doğrulama işlemi, kullanıcı ekranı açar açmaz başlatıldığı için kullanıcılarının, kimlik doğrulaması için telefona dokunması gerekmiyor.

    Secure Folder güvenlik çözümleri sunuyor
    Samsung üstün bir güvenlik seviyesi sağlamak amacıyla çeşitli hizmetler sunuyor. Secure Folder, kullanıcıların özel uygulamaları ve dosyaları PIN, model, şifre veya biyometrik doğrulama yöntemleriyle güvenli bir şekilde yönetmesini sağlıyor. Kullanıcılar bu hizmeti kullanarak banka bilgileri gibi özel ve kişisel verilerini şifre, parmak izi veya iris taraması ile erişilebilen sanal kasada tutabiliyor.

    Bir başka ek güvenlik özelliği olan Samsung Pass ise kullanıcıların, biyometrik kimlik doğrulamayı kullanarak Samsung İnternet Tarayıcısı üzerinden mobil bankacılık uygulamalarında ve web sitelerinde hızlı ve kolay bir şekilde oturum açmalarını sağlıyor. Samsung Pass’in 2017 içinde Türkiye’de aktif hale gelmesi planlanıyor.

    Gece Siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı olmak üzere üç renk alternatifiyle Galaxy S8, shop.samsung.com/tr adresinden ön sipariş seçeneği ile Türkiye’de satışa sunuldu. Ön sipariş verenler, aynı zamanda 400 TL’lik SamsungWA Aksesuar hediye çekinden faydalanabilecekler.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.