DOLAR 32,5658
EURO 34,7641
ALTIN 2492,834
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Geberit, kurum kültürüne değer katacak “yetenekleri” ekibine kazandırıyor

    Geberit, kurum kültürüne değer katacak “yetenekleri” ekibine kazandırıyor

    Küresel çapta 50 ülkede 12 binin üzerinde çalışanıyla sıhhi tesisat sektöründe faaliyet gösteren Geberit, ürünlerini sürekli güncelleştirdiği gibi ekibinin gelişimine de büyük önem veriyor. Grup İnsan Kaynakları politikası çerçevesinde globaldeki tüm süreçleri Türkiye’de de bire bir uygulayan Geberit, “yetenek” olarak tanımladığı kişileri bünyesine katarak uzun vadeli başarı hedefliyor. Çalışanlarının gelişimine de değer veren Geberit, bu sayede çalışan bağlılığını en üst seviyeye çıkarıyor.

    İsviçreli sıhhi tesisat Geberit, banyolara kattığı değer kadar insanı odak noktasına alarak çalışan bağlılığını da son derece önemsiyor. Grup İnsan Kaynakları’nın global alanda çizdiği insan kaynakları politikasının çerçevesinde Geberit, tüm çalışanlarını ortak değerler etrafında buluşturuyor. Çalışan gelişimine yaptığı yatırımlar sayesinde sektöre farklı bir bakış açısıyla baktığını kanıtlayan Geberit, ortaya çıkan başarıyı tüm ekiple paylaşarak çalışan bağlılığını zirveye taşıyor.

    Ekibin gelişimi başarıyı beraberinde getiriyor

    Geberit’in insan kaynakları vizyonun tüm dünyada aynı olduğunu belirten Geberit Türkiye Finans ve İnsan Kaynakları Müdürü Ceren Sinem Ertaş, “Geberit; tüm çalışanlarını dürüstlük, alçakgönüllülük, takım çalışması, heyecan ve kendini yenileyebilme yeteneği gibi değerlerin etrafında buluşturabilen bir firma. Bu değerlerin çalışanlar tarafından benimsendiğini ve global bir kurum kültürünün var olduğunu ekibe yeni katılan ve dışarıdan gözlem yapabilen kişilerin geri bildirimlerinden sıklıkla duyuyoruz. Geberit olarak şirketimize uzun vadeli katkı yapabilecek ‘yetenek’lerle çalışmayı amaçlıyoruz.  İşe alım süreçlerimizi de bu bakış açısıyla yönetiyoruz. Dolayısıyla şirketimize aidiyet duygusu yüksek aynı zamanda da Geberit’in kurum kültürüne adapte olabilecek nitelikteki kişilerle çalışmayı tercih ediyoruz. Bu doğrultuda ekibimizin gelişimine büyük önem veriyoruz” dedi.

    “Çalışanlarımızı eğitimlere katılmaları konusunda destekliyoruz”

    Yetkin kişilerin ekibe katılmasının ardından gelişimlerine de katkı sunmaya devam ettiklerinin altını çizen Ertaş, Tüm pozisyonlardaki çalışanlarımızı gerek kendi iş alanlarında gerekse liderlik, takım çalışması, yabancı dil gibi kendilerine yatırım yapmak istedikleri alanlarda eğitimlere katılmaları konusunda destekliyoruz. Ayrıca Kurumsal İletişim departmanımızla beraber düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler ve iletişim çalışmaları ile Geberit’in kurumsal değerlerinin devamlılığını ve çalışan bağlılığını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda her yıl farklı lokasyonlarda yapılan 3 günlük Çalışan Zirvesi, tüm Türkiye’deki ekibimizi bir araya getiren, herkesin katılımıyla yeni fikirler üreterek gelişmemizi sağlayan ve başarılarımızı beraber kutladığımız bir organizasyon olarak öne çıkıyor” diye konuştu.

    Stajyerlikten yöneticiliğe uzanan “yetenek” yolculuğu

    Geberit’in stajyerlere de büyük önem verdiğinin altını çizen Ertaş, hem Türkiye ofisinde stajyerlerin kariyerlerine Geberit’te devam edebilmelerine yönelik imkanlar sunmaya çalıştıklarına hem de global ofiste kariyerine stajyerlikle başlayıp yöneticiliğe kadar yükselen birçok Geberit çalışanının olduğuna vurgu yaptı. Ertaş“Faaliyet gösterilen ülkelerdeki lokal staj programlarına ek olarak uluslararası staj programı da düzenliyoruz. Geberit Türkiye olarak stajyerimizi ekibimizin bir parçası olarak görüyor, onların profesyonel gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Stajyerlerimizle bağlantımızı koparmamaya, onları öğrenim ve iş hayatlarında da takip etmeye çalışıyoruz. Çünkü çalışan bağlılığı genel kurum kültürü ile doğrudan ilişkili diye düşünüyoruz. Bu noktada Geberit, hem globalde hem de Türkiye’de çalışan bağlılığı çok yüksek bir kurum. Günümüzde çalışma hayatındaki farklı kuşakların, tek tek bireylerin çalıştıkları kurumdan beklentileri farklı olabilir. Önemli olan bu beklentilerin hepsinin optimum seviyede sağlanabilmesi, duygusal anlamda çalışanlarla şirket arasında sıkı bir bağ kurulabilmesi” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.