DOLAR 32,3799
EURO 35,0585
ALTIN 2326,591
BIST 9104,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Geleceği aydınlatacak fikirler aranıyor

    Geleceği aydınlatacak fikirler aranıyor
    11.01.2019
    A+
    A-

    Red Bull’un daha iyi bir yarın için geleceğe yön veren fikirleri desteklediği projesi Red Bull Futur/io için başvurular başladı. Parlak bir geleceğin hayalini, İngilizce olarak ya da İngilizce altyazı ekleyerek çekecekleri bir dakikalık video veya kısa filmlerle anlatacak katılımcılar, bu videolarla 10 Şubat 2019 tarihine kadar www. redbullfutur. io/tr-tr adresinden Red Bull Futur/io’ya başvurabilecek. Dünya çapında seçilen en iyi 20 katılımcı, Lizbon’da gerçekleşecek Red Bull Futur/io Akademisi’ndeki eğitim programına davet edilecek. Akademinin sonunda belirlenecek en çarpıcı video ise Red Bull Media House tarafından profesyonel bir şekilde filme alınacak.

    Bilim kurgu filmlerinde yer alan tasarımlar gelecek için ilham kaynağı oldu. Mikroçiple çalışan bilgisayarlar, depolama ve kayıt cihazları; bir zamanın ‘fütüristik’ projeleri bugünün vazgeçilmez ihtiyaçları haline geldi. Bu örnekten hareketle Red Bull, Red Bull Futur/io projesi ile geleceği etkileyecek fikirlere şans veriyor. Bu fikrin peşindeki herkese ilham vermek üzere gazeteci Ufuk Tarhan, Emin Çapa ve Fütürist Yeşim Kunter’in katılımıyla 23 Aralık 2018 tarihinde İstanbul Kolektif House’da Desirable Future Session (Arzulanan Gelecek Oturumu) adlı bir konferans düzenlendi.

    ‘Teknolojinin hızı korkutmasın, daha iyi bir gelecek mümkün’

    Konferansta konuşan ve dünyada en etkili 100 kadın fütürist arasında sayılan M-Gen Gelecek Planlama Merkezi’nin kurucusu Ufuk Tarhan, “Teknolojinin hızı korkutucu gelebilir, bilim kötüye kullanılabilir. Ama bu; geleceğin distopik bir şekilde hayal edilmesi gerektiği anlamına gelmiyor. Geleceği pozitif düşünerek, daha yaşanabilir bir biçimde kurgulamak mümkün” dedi.

    ‘Bildiğimiz manadaki gerçek insan bitiyor’

    Aynı konferansta sözü alan “Gelecek Blockchain teknolojisinin üzerine inşa edilecek” sözlerinin altını çizen Gazeteci Emin Çapa ise, “Bildiğimiz manadaki ‘gerçek insan’ bitiyor. 20 yıl sonra, şimdi altyapısı hazırlanan yeni çağda bambaşka bir insan olacak” ifadesine yer verdi.

    ‘Her şey çocuklarla başlıyor’

    “Çocukların ve onların hayal gücünün gelişmesinde oyunların etkili olduğuna” değinen Oyun uzmanı ve fütürist Yeşim Kunter, “Oyunlar aracılığıyla geleceği daha yaşanabilir kılmak mümkün. Oyunlar çocukların hayal gücünü geliştiriyor, geleceğin dünyasının nasıl bir yer olacağı o hayallerde gizli” diye konuştu.

    Geleceğe ilham vermek isteyen Red Bull Futur/io Akademi katılımcılarından, 2030 yılını anlatan “daha iyi bir gelecek hayali”ni maksimum 60 saniyede aktaracakları İngilizce dilinde ya da İngilizce altyazılı olarak bir video veya kısafilm çekmeleri bekleniyor. Geleceğe dair hızlı ve büyük teknolojilere ilişkin hazırlanacak videolarda kullanılacak hayal gücü ise sınırlandırılmıyor. Başvurular 10 Şubat 2019 tarihine kadar www. redbullfutur. io/tr-tr/ adresi üzerinden gerçekleşecek.

    Ardından dünya çapındaki katılımcılar arasından seçilen en iyi 20 video sahibi, Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenecek eğitim programı Red Bull Futur/io Akademi’ye gitmeye hak kazanacak. 21-24 Mart 2019 tarihleri arasında üç gün sürecek eğitimde katılımcılara, yeni araştırma teknikleri aracılığıyla fikirlerinin ana çatılarını belirleme, bu fikirleri geliştirme ve yeteneklerini pekiştirme fırsatı verilecek. Finale kalan 20 video arasından belirlenecek en çarpıcı amatör video ise Red Bull Media House tarafından profesyonel bir şekilde filme alınacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.