DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Geleceğin şirketleri hazır ofislerde kuruluyor

    Geleceğin şirketleri hazır ofislerde kuruluyor
    15.11.2019
    A+
    A-

    Gelişen teknolojilerle birlikte dünyada ve Türkiye’de freelancer çalışanların sayısı giderek artıyor. Mesai saatinin yanı sıra iş yeri kavramını da kökten değiştiren bu trend ile çalışmak isteyenler için artık yer ve zaman kavramlarının bir önemi kalmıyor. Avustralya’dan dünyaya açılarak 23 ülke, 54 şehir ve 160 lokasyona yayılan hazır ofis fikrinin mucidi Servcorp’un Türkiye Direktörü Damla Özgönül’e göre, dünya çapında işlere imza atan freelancerlar, başlangıç maliyetlerini ortadan kaldıran, internet, telefon bağlantısı, sekretarya, asistan desteği, temizlik ve güvenlik gibi hizmetleri yüksek kalitede sunan hazır ofisleri tercih ediyor.

    Teknolojinin gelişmesi; tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çalışma şekillerini ve saatlerini değiştiriyor. Yeni iş modelleri, bilindik mesai saatleri olan 9-6 kavramını günün tamamına yayarken çalışma mekânını da kişinin kendi tercihine bırakıyor. Son yıllarda daha sık duyulan fakat dünyadaki geçmişi bir hayli eski olan freelancer çalışma sistemi, Türkiye’de de gitgide yaygınlaşıyor. Serbest çalışan insan sayısının 1,3 milyona yaklaştığı Türkiye’de, 2023 itibariyle bu rakamın 8 milyonu aşması bekleniyor. TÜİK verilerine göre 29 milyona yakın çalışanın olduğu ülkemizde, freelancer çalışanların sayısı kayda değer bir sonucu ortaya koyuyor. Freelancer çalışanlar, ekonomiye değer kattığı gibi yapılan nitelikli işlerle de farkını ortaya koyuyor.

    “Garajlar” yerini hazır ofislere bırakıyor

    Dünyada ve Türkiye’de adından söz ettiren birçok önemli projenin zaman-mekân kısıtlaması olmadan, nitelikli üretime odaklanan freelancer çalışanların elinden çıktığını belirten Servcorp Türkiye Direktörü Damla Özgönül, “Bugün dünya devi olan birçok şirketin garajda kurulduğu, bizzat o şirketlerin kurucuları tarafından dile getiriliyor. Günümüzde ise bu garajların yerini hazır ofisler alıyor. Hazır ofislerin kurumsal kimliği güçlendiren bir etkisi var. Hazır ofisler, freelancer çalışanlar ve start-up projelerin yanı sıra büyük şirketlere de hitap ediyor. İşletmelerin maliyetlerini düşüren hazır ofisler girişimcilerin başlangıç maliyetlerini de ortadan kaldırıyor. Hazır ofislerde; fotokopi-faks makinesi, internet-telefon bağlantısı, sekretarya, asistan desteği, temizlik ve güvenlik gibi bir ofiste olması gereken tüm hizmetler sunuluyor. Yaratılan bu beş yıldızlı otel konforundaki verimli iş ortamı, kullanıcıların birbirlerine de ulaşmasını sağlıyor ve onlara yeni iş fırsatları doğuruyor” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.