DOLAR 32,3466
EURO 34,8407
ALTIN 2388,588
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gelecek nesil için tekrar tasarlanan Seiko 5 Sports ‘un yeniden doğuşu

    15.09.2019
    A+
    A-

    Seiko 5 Sports, 50 yılı aşkın süredir güvenilirliği, dayanıklılığı, performansı ve değeri ile dünya çapında mekanik saat severlerin ilgisini çekmeyi başardı. Bugün, yeni tasarımı ve geniş koleksiyonu ile çok sevilen bu saatler yeniden doğdu. Aynı özellikler ve yeni görünüşü ile yeni Seiko 5 Sports…

    60’lardan bugüne bitmeyen sevgi

    İlk Seiko 5 saat, Seiko Sportmatic 5, 1963 yılında doğdu. Seiko’nun ve Japonya’nın gün ve takvimli ilk otomatik saatiydi. “5”, her Seiko 5 saatin taşıdığı beş özelliği temsil ediyordu; otomatik makina, saat üç pozisyonunda gün-takvim göstergesi, su geçirmezlik, saat dört pozisyonunda tepe, ve dayanıklı kasa ve bilezik. Bu 5 özelliğinin yanı sıra darbeye dayanıklılık ve yeni zemberek, Seiko 5’e ayırt edici tasarımını ve gücünü verdi.

    1968 yılında Seiko 5 Sports, gün geçtikçe sayısı artan, erkek kadın tüm sporcuların güvenebileceği bir saat olarak tasarlandı. Seiko 5’in temel özelliklerine ilave olarak Seiko 5 Sports, daha gelişmiş su geçirmezlik, güçlendirilmiş cam, parlak ibreler ve indeksler sunuyordu. Daha sonraki yıllarda Seiko 5 Sports eşsiz görünüşü ve olağanüstü fiyatıyla “her yere uygun” saat olarak uluslararası kabul gördü. Özellikle renkli kadranlı pek çok tasarım genç saat severleri hem şaşırttı hem mutlu etti.

    Mirasından ilham alan yeni tasarım

    Yeni Seiko 5 Sports, 50 yıllık başarısından ve Seiko’nun çok sevilen bir spor saatinden ilham alıyor. Yeni koleksiyondaki her parça bu meşhur kasanın güncellenmiş versiyonu ve hepsi ok şeklindeki yelkovana, belirgin indekslere ve tek yönlü bezele sahip. Kullanılan makinaların tamamı Seiko’nun denenmiş ve güvenilir otomatik kalibresi 4R36. 24 taşlı, isteğe bağlı elle kurmalı, 41 saat güç rezervli ve saati ayarlarken saniyeyi durdurabilme özellikli.

    ImageToplam 27 modelin bulunduğu 5 koleksiyon: Sports, Suits, Specialist, Street ve Sense. Koleksiyonlar, üç boyutlu indekslerin kullanıldığı kadranlara; çelik bilezikli, silikon veya deri kayış alternatifli geniş model yelpazesine sahip.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.