DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Genç Cymurghs takımı ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek

    Genç Cymurghs takımı ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek

    İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK’nın desteklediği, Türkiye’nin ilk bağımsız ve tamamen online FRC takımı Cymurghs, lise öğrencilerini endüstriyel boyutta robotlar oluşturmaya ve programlamaya teşvik eden FIRST Robotik Şampiyonası’nda Chairman’s ödülünü alarak ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazandı. 

     

    İklimlendirme sektörünün teknoloji öncüsü Systemair HSK, başarılı öğrencilere ve geleceğin mühendis adaylarına destekte bulunarak bireylerin ve sektörün gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Şirketin desteklediği Türkiye’nin ilk bağımsız ve tamamen online FRC takımı Cymurghs, Türkiye’nin her şehrinden üyeleriyle birlikte düzenli aralıklarla projeler geliştiriyor ve STEM eğitim modelinin kullanılmadığı bölgelerdeki çocukların kolayca erişebilecekleri bir takım haline gelme vizyonuyla çalışmalarına devam ediyor. Son olarak, FIRST Robotics Competition 2021 Sezonu’na katılan Cymurghs ekibi henüz üçüncü yılında Chairman’s başta olmak üzere 3 ödül aldı ve ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazandı

     

    FIRST kapsamındaki en prestijli ödül 

    FIRST Robotik Yarışması, lise öğrencilerine hitap eden ve en karmaşık sistemli robotların inşa edildiği yarışma olarak biliniyor. Öğrenciler; bu yarışma için yazılım, mekanik ve elektronik becerilerini geliştirirken sosyal alanda yaptıkları projelerle de STEM değerlerini yaymaya çalışıyor. FIRST ve STEM anlayışını dünya genelinde yaygınlaştırmaya yönelik olan Chairman’s ödülü, FIRST kapsamındaki en prestijli ödül olma özelliğini taşıyor. Bu ödülü alabilmek için takımların son üç yıldaki çalışmalarını derleyerek jürilere etkileyici bir sunum yapmaları gerekiyor. Ayrıca, STEM değerlerini geniş kitlelere yayan ve ayrım yapmadan herkesin mühendislikle tanışmasını sağlayan takımlar bu ödülü almak için daha avantajlı oluyor. Chairman’s ödülünü alan takımlar, ülkelerini FIRST Dünya Şampiyonası’nda (FIRST World Championship) temsil etme hakkı kazanıyor; projeleri ve çalışma disiplinleriyle de diğer takımlara örnek oluyor.

     

    Aldığı ödüllerle gurur kaynağı oluyor  

    Birçok farklı alanda yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin her bölgesine STEM’i tanıtan ve binlerce çocuğun hayatını değiştiren Türkiye’nin ilk bağımsız FRC takımı Cymurghs, sadece Chairman’s ödülüne değil, global olarak yarıştıkları FRC 2021 robot tasarımı yarışmasında da Türkiye’den Excellence in Engineering Ödülü’ne layık görülen tek takım oldu. Takım, kaptan Yunus Emre Zent’in en fedakâr öğrencilere verilen Dean’s List Finalist ödülünü almasıyla birlikte 2021 sezonunu toplam üç ödülle kapattı.

    Systemair ve Systemair HSK Hakkında: 

    Gerald Engström tarafından 1974 yılında İsveç’te kurulan global iklimlendirme devi Systemair, dünya çapında başta klima santralleri olmak üzere fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri alanında üretim yapıyor. Systemair; Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu, Asya ve Güney Afrika olmak üzere toplam 55 ülkede faaliyet gösteriyor, 27 fabrikasında üretim yapıyor ve toplam 6 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Dünya genelindeki 13 klima santrali fabrikasıyla Avrupa’da klima santrali pazar lideri olan Systemair, fan ve hava dağıtım ekipmanlarında da dünyada ilk üç marka arasında yer alıyor. 2019-2020 mali yılında 1 milyar Euro ciroya ulaşan İsveçli Systemair; finansal değerlendirmede en yüksek kredi notuna (AAA) sahip bir firma olarak dikkat çekiyor. Global iklimlendirme devi Systemair, ismini faaliyet alanı olan Havalandırma, Soğutma ve Klima kelimelerinden alan Türk firma HSK’nın yüzde 90 hissesini 2012 yılında satın aldı. Bugün Türkiye’nin en büyük iklimlendirme şirketlerinden biri olan Systemair HSK, 380 kişilik ekibiyle faaliyetlerine devam ediyor. Fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, şehir hastaneleri, endüstriyel tesisler gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan Systemair HSK’nın ürün gamında; klima santralleri, fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri yer alıyor. Systemair HSK’nın, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılında yaklaşık 28 bin metrekare alan üzerinde kurduğu fabrikası, Türkiye’nin “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik” anlamına gelen LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk klima santrali fabrikası unvanına sahip. Temel misyonu “mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara temiz hava sağlamak” olan Systemair HSK, bu hizmeti sunduğu tüm cihazlarını Türkiye’deki fabrikasında üretiyor. Türkiye’de klima santralleri sektöründe yaklaşık son 10 yıldır pazar lideri olan Systemair HSK, yeni fabrikasıyla yılda 4 bin 500 adet klima santrali üretebilecek kapasiteye sahip. Otomasyonlu klima santralleri alanında da Türkiye pazar lideri olan Systemair HSK, Türkiye’de bu hizmeti taşere etmeden fabrika çıkışı olarak sağlayabilen sayılı firmalardan biri. 25’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Systemair HSK, aynı zamanda şirketin global arenada 9 teknik merkezinden biri olarak yeniliklere öncülük ediyor. 

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.