DOLAR 32,4916
EURO 34,9249
ALTIN 2433,633
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Genveon İlaç’tan sağlık çalışanlarına özel proje

    29.09.2020
    A+
    A-

    Genveon İlaç ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden koronavirüs savaşçılarına eğitim desteği

    Türkiye ilaç pazarına yenilikçi ürünler kazandıran Genveon İlaç, pandemide toplum ve halk sağlığı için üstün bir çaba sarf eden sağlık çalışanlarının mesleki eğitimine destek olmak üzere farklı bir projeye imza attı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliği ile acil tıp kliniklerinde mini kütüphaneler açan Genveon İlaç, acil tıp kliniklerinde görevli asistan doktorların daha iyi eğitim almalarını ve ileride iyi birer uzman hekim olmalarını amaçlıyor. Genveon İlaç’ın proje sonu hedefi 25 kütüphaneye hayat vermek.  

    Türkiye ilaç sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan hem akut hem de kronik pazarlarda orijinal, eşdeğer ve OTC ilaçlardan oluşan geniş ürün portföyü ile insanların hayatına dokunan Genveon İlaç, hayata geçirdiği projelerle Ülkemize olan katkılarına devam ediyor.  Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğinde üniversitenin acil tıp kliniklerinde kütüphaneler açılmasını kapsayan bir projeye imza atan Genveon İlaç, proje kapsamında son olarak Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de bir kütüphaneye hayat verdi. Genveon İlaç’ın koşulsuz destek olduğu projeyle, sene sonunda 15 kütüphanenin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

    “Ülkemizden aldığımız gücü, ülkemizle paylaşacağımız önemli bir fırsat”

    Projeyle ilgili görüşlerini bildiren Genveon İlaç Genel Müdürü Erhan Baş “Böylesine önemli bir projede yer almak, bizim gibi köklü geçmişiyle insanlık ve ülkesi için çalışan firmalar adına çok değerli. Genveon olarak 5 haftada Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile birlikte, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi, Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi, Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi ve Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere toplam 6 hastanede kütüphane açılışı gerçekleştirdik. Bu sayıyı yıl sonunda 15’e, proje sonunda ise 25 hastanede 25 kütüphaneye tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

    “Asistan doktorlar bu ülkenin geleceği”

    Projeyle, acil tıp kliniklerinde görevli asistan doktorların daha iyi eğitim almalarını ve ileride iyi birer uzman hekim olmalarını amaçladıklarını söyleyen Baş, şöyle devam etti, “Acil tıp birimi oldukça geniş bir hasta ve müdahale bilgisi gerektiren bir birim. Dolayısıyla acil tıpta başarı, okumaktan ve kendini sürekli geliştirmekten geçiyor. Biz de böylesine önemli ve kritik bir alanda ülkemizin geleceği olan asistan doktorlarımızın eğitimine ve gelişimlerine katkıda bulunmak istedik. Asistan doktorlarımızı bu ülkenin geleceği olarak nitelendiriyoruz. Onların okuyarak gelişmelerini, ülkemizin gelişimi olarak görüyoruz. Bu projeye gönül vermemizin ve koşulsuz destek olmamızın altında da bu sebep yatıyor. Projemizle birlikte asistan doktorlarımızın ihtiyaçları olduğu bilgi her an ellerinin altında olacak ve insan hayatına daha fazla katkı sağlayabilecekler.”

    “Sağlık çalışanları bizim için çok değerli”

    Baş, “Doktorlardan hemşirelere, asistanlara kadar tüm sağlık çalışanları bizim için çok değerli. İnsanların hayatlarını kurtarmak için her zaman kendilerini, sevdiklerini ve ailelerini ikinci plana atıyorlar. Pandeminin başladığı ilk günden itibaren toplum ve insanların sağlığı için insanüstü bir çaba sarf ediyorlar. Onlar için ne yapsak onların emeklerini ve çabalarını ödeyemeyiz. Tüm sağlık personeline bu vesileyle de şahsım adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

    “En küçük bilgi bir insan hayatı demek”

    Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin Çolak, Genveon İlaç’ın da desteğiyle üniversite bünyemizde bulunan 25 acil tıp kliniğinin tamamında kütüphaneleri faaliyete sokmak istediklerini belirterek, “Alanımız ve gençlerimiz için bu kütüphaneler çok değerli. Onların bu kütüphanelerden okuyarak kendilerine sağladıkları en küçük bilgi bile bizim için bir insan hayatı demek. İnsan hayatı için son derece kritik ve yoğun olan kliniklerimizde yer alan kütüphaneler asistan doktorların ihtiyacı olan bilgilere daha hızlı ulaşmalarında yardımcı olacak ve bu sayede daha fazla insan hayatı kurtulacak. Ayrıca bu kütüphaneler sayesinde dinlenme ve boş vakitler de daha etkili şekilde değerlendirilebilecek” dedi.

    Teorik bilgiye hızla ulaşabilecekler

    Konuyla ilgili yorumda bulunan Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, “Acil tıp klinikleri her gün yüzlerce kritik vakanın geldiği ve saniyelerin dahi insan hayatı için önemi olduğu bir birim. Bu birimlerde hayata geçirilen kütüphanelerin de son derece önemli bir bilgi kaynağı olacağına inanıyorum. Acil tıp kliniklerinde görev alan asistan doktorlarımız bu kütüphaneler sayesinde teorik bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilecekler” şeklinde konuştu.

    “Asistan doktorlar tıbbi kaynaklara ulaşım konusunda zorluklar yaşıyordu”

    Asistan doktorların tıbbi kaynaklara ulaşım konusunda zorluklar yaşadıklarını vurgulayan Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Başar, şöyle devam etti, “Hastanemizde açılan kütüphane hem asistan hem de uzman doktorlara iyi birer kaynak olacak. Bu kütüphane ile asistan doktorlarımızın yanı sıra uzman doktorlarımız da kendilerini ve bilgilerini sürekli yenileyebilecekler. Bilgi, üzerine yenisi konulmadıkça sürekli eskiyor ya da unutuluyor. Teknoloji ve tıp alanında bu kadar hızlı bir gelişimin yaşandığı günümüzde bu kütüphane yeni bilgiler ve gelişmeler için iyi ve güncel bir kaynak olacak” 

    Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Sorumlusu Dr Mustafa Çalık, “Kliniğimize başlayacak asistan kadrolarımız için önemli bir ihtiyacı gidermiş olduk. Öğrenme süreklilik ve güncel gelişmeleri takip etmeyi gerektiriyor. Özellikle bu öğrenme acil tıp branşında 1 kat daha önem arz ediyor. Kliniğimiz de başlamayı planladığımız kişisel gelişim eğitimleri içinde bu kütüphane önemli bir mihenk taşı olmuştur” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.