DOLAR 32,2593
EURO 34,7102
ALTIN 2396,242
BIST 10270,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gıda tüketimine ilişkin soru işaretleri yanıt buluyor

    Gıda tüketimine ilişkin soru işaretleri yanıt buluyor
    24.08.2023
    A+
    A-

    Gıda Mühendisi Ebru Akdağ’ın, gıda ve beslenme alanında sahte bilim kaynaklı hurafeleri ele aldığı ‘Soframızdaki Hurafeler’ isimli kitap okuyucularla buluştu. Tüm insanların hayatının merkezinde yer alan gıda ürünlerini farklı bir bakış açısıyla konu alan kitap, komplo teorileriyle süslenen ve ‘mucizevi’ olarak adlandırılan gıdalara ilişkin farkındalık yaratıyor. The Kitap Yayınları etiketiyle kitap raflarında yerini alan “Soframızdaki Hurafeler” kitabıyla Akdağ, gıda ve beslenme alanındaki hatalı ön yargıları yıkmayı ve bilimsel temellere dayanarak gıdalara yönelik akılcı bir yol haritası sunmayı hedefliyor.

    Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, yeni kitabıyla okuyucularını bilimsel ama kolay anlaşılır bir yolculuğa çıkarırken, her duyulan popüler söyleme inanmak yerine, konuların bilimsel bir süzgeçten geçirerek sorgulanmasını teşvik ediyor. Herkesin anlayabileceği bir dille gıda bilimi, gıda işleme teknolojisi, gıda katkı maddelerinin yönetimi gibi teknik konulara ışık tutan Akdağ, ayrıca yaygın hurafelerini ele alarak gıda ve beslenme alanında işin aslını gözler önüne seriyor.

    Tüm gıda konuları için aydınlatıcı bir rehber…

    Komplo teorileriyle süslenen ve mucizevi olarak adlandırılan gıdaları odağına alan “Soframızdaki Hurafeler” kitabı; İşlenmiş/Ambalajlı Gıdaları Hayatımızdan Çıkarmalı mıyız?, Gıdalar Neden ve Nasıl İşlenir?, Katkı Maddelerinden Kaçmalı mıyız?, Gıda Güvenliği Risk Değerlendirmesi Nedir ve Neden Gereklidir? gibi sorular için aydınlatıcı bir rehber oluyor.

    Ebru Akdağ kimdir?

    Ebru Akdağ, 2005 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği, 2007 yılında ise Ortadoğu Üniversitesi Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans bölümlerinden mezundur. Kariyerine, 2005 yılında Meyve Suyu Endüstrisi Derneği’nde (MEYED) başlayan Akdağ, Kasım 2016’ya kadar MEYED Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2016-2022 yılları arasında Türkiye Yiyecek İçecek Dernekleri Federasyonu’nda (TGDF) Tüketici ve İletişim Komisyonu Koordinatörlüğü görevinde bulundu. 2016-2022 yılları arasında Genel Koordinatörlük görevini sürdürdüğü MÜMSAD’ın 2022-2023 yılları arasında Genel Başkanlığını da yaptı. Kariyer yolculuğunda ayrıca Kalkınma Bakanlığı’nda Gıda Ürünleri ve Güvenilirliği Özel İhtisas Komisyonu Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde ise “Türkiye’de Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Yeniden Yapılandırılması ve Güçlendirilmesi” Hijyen Uygulamaları Kılavuzu Hazırlık Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Şu anda ise bitki bazlı gıdaları sürdürülebilir ve bilimsel bir yaklaşımla gıda sistemi dönüşümünün odağına almak amacıyla kurulan BİTKİDEN Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.