DOLAR 32,5037
EURO 34,547
ALTIN 2493,344
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gıdalarınızın güvenliğinden haberdar mısınız?

    Gıdalarınızın güvenliğinden haberdar mısınız?
    18.10.2017
    A+
    A-

    Pişirme, saklama, temizlik ve kullan-at ürün gruplarıyla tüketim ve gıda sektöründe hizmet veren Sedat Tahir A.Ş.- Cook , “16 Ekim Dünya Gıda Günü” dolayısı ile yeme-içme sektöründe yazan bloggerların katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dünya Gıda gününü kutlayan Cook iş geliştirme koordinatörü Gökhan Tiritoğlu, doğa dostu ürünler ile geleceğe katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, markanın kurulduğu günden bu yana, gıda güvenliğini sağlamak misyonuyla faaliyet gösterdiklerinin altını çizdi.

    Günümüzde beslenmek, yeryüzünde çok sayıda besin kaynağı olmasına rağmen, önemli bir sorun. Dünya ülkelerinde ve bu ülke insanları arasında toplumun bir bölümü ya da birtakım ülkeler, kıtlık içerisinde yaşarken bir bölümü ise besinlerin bir kısmını çöpe atıyor. Gıda güvenliği ile birlikte sosyal ve ekonomik kalkınma sağlamak amacıyla, her sene ülkemizde ve dünyada “16 Ekim Dünya Gıda Günü” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda gıda üretimi ve tüketimi, açlık, beslenme ve gıda güvenliği gibi çok önemli yaşamsal konulara dikkat çekiliyor.

    Gıdalarınızın güvenliğinden haberdar mısınız?

    Gıda ile ilgili en büyük sorunlardan biri bilgi kirliliği. Sürdürülebilir bir hayata destek vermenin bir yolu da mutfaktan geçiyor ve “Tek başına dünyayı kurtaramam” anlayışı son buluyor. Bu yüzden her bireyin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Sedat Tahir A.Ş. Cook markası İş geliştirme koordinatörü Gökhan Tiritoğlu; “ Cook markası olarak doğa dostu, geri dönüştürülebilir ve inovatif ürünler üreterek dünya geleceğine katkı sağlamayı ve sürdürülebilir bir hayatı desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasını yaparak Dünya Gıda gününü kutladı.

    Gıda güvenliğinin öneminin daha iyi anlaşılması amacıyla bir de etkinlik düzenleyen Cook markası, Mutfak sanatları Akademisi-MSA işbirliği ile yeme- içme sektörününün önde gelen sosyal medya yazarları ve bloggerlarını bir araya getirdi. Etkinlikte Dünya Gıda Günü, üretim – tüketim dengesi, kaynak yeterliliği gibi konularda fikir alışverişinde bulunan konuklar, doğa dostu ürünler konusunda edindikleri bilgileri takipçileriyle paylaştılar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.