DOLAR 32,3062
EURO 34,6603
ALTIN 2418,809
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gökyüzünün kapılarını açacak anlaşma

    Gökyüzünün kapılarını açacak anlaşma
    15.02.2019
    A+
    A-

    Teknopark Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) arasında “İnsansız Hava Aracı Sistemleri Alanında İşbirliği Anlaşması” protokolü imzalandı.

    SHGM Nuri Demirağ Toplantı Salonu’nda 12 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen imza töreni ile Teknopark Ankara A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan GÜLTEKİN ve Teknopark Ankara A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerafettin KAYA ile SHGM Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ ve SHGM Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN arasında iş birliği anlaşması imza altına alındı.

    İnsansız Hava Aracı Sistemleri alanında işbirliği anlaşması kapsamında; İHA sertifikasyonu faaliyetleri, mevzuat hazırlama çalışmaları, İHA tasarım ve üretim standartlarının hazırlanması, tesis ve alt yapı imkanlarının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası standart geliştirme ve teknik çalışma gruplarına birlikte katılım sağlanması, çağrı merkezi oluşturulması, otonom uçuş gerekliliklerinin standartlarının belirlenmesi ve test edilmesi, İHA sistemlerine özgü siber güvenlik ortak kriterlerinin belirlenmesi ve gerekli mevzuat çalışmaları kapsamında teknik işbirliği konularında mutabakat sağlandı.

    Protokol kapsamında ayrıca bir sonraki mevzuat güncellemesiyle beraber İHA Operatörü/İşletmecisi tanımı kullanılması ve gereklilikleri sağlayan işletmelerin İHA işleticisi olabilmeleri için de teknik destek sağlanması kararı alındı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.