DOLAR 32,5043
EURO 34,7518
ALTIN 2489,252
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gönye Proje’den dinamik, konforlu ve prestijli ofis tasarımı: AKYAPI OFİS

    Gönye Proje’den dinamik, konforlu ve prestijli ofis tasarımı: AKYAPI OFİS
    13.04.2018
    A+
    A-

    Çözüm ortağı olduğu inşaat ve gayrimenkul yatırım şirketleriyle birlikte rezidans, toplu konut ve ofis projeleri başta olmak üzere birçok iç mimari çalışmaya imza atan Gönye Proje Tasarım ortakları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal’ın iç mekan tasarımını gerçekleştirdikleri Akyapı Ofis, konforu ön plana alırken aynı zamanda kullanıcılarına fonksiyonel kurgusuyla modern bir çalışma ortamı sunuyor.

    Türkiye’nin önde gelen markalı konut ve ofis projelerinin iç mekan tasarımlarına imza atan Gönye Proje Tasarım kurucuları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, Akyapı firmasının merkez ofisinde konforun ve fonksiyonelliğin ön planda tutulduğu, estetik olarak da keyifle vakit geçirilebilecek çalışma alanları tasarlamayı hedeflemiş. Üç kattan oluşan ofisin bütününde modern ve şık bir çizgi yakalayan Gönye Proje Tasarım, şirket çalışanlarının genç yaş ortalamasını da göz önünde bulundurarak dinamik bir tasarıma imza atmış.

    Akyapı firmasının kendi inşa ettiği Metro34 ofis binasının son üç katını şirket merkezi olarak planlamaları nedeniyle ofisin iç mimari tasarımına imza atan Gönye Proje Tasarım, her bir katı ayrı işlevler doğrultusunda tasarlayarak kullanıcılara en uygun mekansal kurguyu oluşturmuş. Projenin birinci katında çalışma ofisleri, toplantı odaları ve yemekhane mekanları konumlanırken, ikinci katta yönetim katı düşünülerek yönetici odaları, danışma ve misafir bekleme alanları ile büyük bir toplantı odası planlanmış. Üçüncü katta ise özel müşterilerin ve misafirlerin ağırlanacağı yüksek tavanlı alanda VIP oda ve bu odaya hizmet eden mutfak ile spor odası bulunuyor.

    Malzeme tercihleriyle zenginleşen mekanlar…

    Her iki katında da karşılama bankosu bulunan Akyapı Ofis’in bekleme alanlarının düşey yüzeylerinde üç boyutlu beton malzemeler ve deri paneller tercih eden Gönye Proje Tasarım, birinci kattaki brüt taştan yapılan duvar kaplamayla ahşap panelleri yanyana kullanırken gizli ışıklarla panelin heykelimsi etkisini arttırmayı hedeflemiş. Ayrıca bankonun arka duvarının bir bölümünde doğal ışığı mekana alabilmek amacıyla cam bölücü tercih edilmiş.

    Yemekhanede standartların dışına çıkılarak, şirket çalışanlarının öğle aralarında keyifli vakit geçirip iş stresinden uzaklaşacakları bir atmosfer sağlanmış. Zeminde renkli çini taşlar, duvarda özel tasarlanmış şehir haritalarından oluşan duvar kâğıtlarıyla birlikte kullanılmış. Sedir kumaşları da mekânın uyumu göz önünde bulundurularak enerjiyi yükseltmek amacı ile canlı renklerde özel olarak seçilmiş…

    Çalışma mekanlarında fonksiyonel ve ergonomik yönelimler…

    Şirket ortaklarının çalışma odalarını kişisel zevklerini ve hobilerini göz önünde bulundurarak fonksiyonel ve konforlu olarak çalışacakları, misafirlerini de keyifle ağırlayabilecekleri şekilde planlayan Gönye Proje Tasarım, yönetici odalarından birinde -özel ilgi alanı olması sebebiyle- altı metrelik bir akvaryum ve onunla bütünleşerek depolama işlevi de gören özel bir dolap tasarlamış. Gönye Proje Tasarım, ofis mobilyalarında konfora öncelik vererek ergonomik mobilyalar seçerken bununla birlikte tasarımlarda doğal deri kaplama, metal profiller ve özel kumaş kaplamalara yer vererek ofiste şık bir etki sağlanması hedeflemiş. 

    Gönye Proje Tasarım Kurucu Ortağı Mimar Yelin Evcen, yönetim katında, duvar içerisine sürülerek kullanılan toplantı odası kapısında iki cam arasında gergi halatlar kullanılarak özel bir kapı tasarımı yapıldığını belirtiyor ve ekliyor: “Toplantı odasında cephedeki cam bölücü yüzeyler tavanda da dönülerek mekan ışığının arttırılması sağlandı. Güneş ışığının rahatsız etmemesi için de bu yüzeylerde özel kumaşlı motorlu perde sistemleri kullanıldı. Yönetim toplantı odasının bulunduğu hole bakan bekleme alanlarında düşeyde derinlik etkisini arttırmak üzere boyalı camlar kullanılırken koridorda, yöneticilerin ödül, kitap ve belgelerini yerleştirebilecekleri farklı malzemelerden oluşan bir kütüphane dolabı tasarlandı. Bankonun ön yüzeyinde üç boyutlu olarak desenli doğal taş ve ahşap kaplama kullanıldı. Bu malzemenin ölçüleri ile belirlenen uzun bankonun tezgahı ve yan kaplamasında ise volacas mermer tercih edildi. Zeminde bulunan parke içine gömülü şerit led aydınlatmaların aynı zamanda yönlendirme olarak da kullanılması düşünüldü. Bu alanda bulunan misafir wc’leri özel şıklıkta ve konforu sağlayacak şekilde tasarlandı. Beton görüntünün yanında duvar olarak kullanılan lambri sistemdeki ahşap kaplamalar sıcak atmosferi yakalamamızı sağladı.”

    Proje kapsamında peyzaja geniş yer veren Gönye Proje Tasarım, ofisin çevresinde büyük botanik teraslarla yeşil alanlar oluşturmuş. Doğal bitkilerle teması kesmemek için cam cepheler oldukça geniş boyutlarda kullanılarak bahçelere birden fazla çıkış noktaları belirlenmiş.

    Prestijli VIP Odası…

    VIP Odası, yönetim toplantılarının yapıldığı, şirket yöneticilerinin özel misafirlerini ağırladığı, yöneticilerin misafirleri ile özel yemek yiyebilecekleri aynı zamanda da dinlenmek üzere kullanılacak çok amaçlı bir mekan olarak tasarlanmış.

    Yönetim katından VIP katına ulaşım için kullanılan asansör kabuğunu tamamen reflekte cam ile kaplayan Gönye Proje Tasarım, asansör etrafında çelik konstrüksiyonla çözümlenmiş, merdiven basamaklarında ise masif ahşap kaplamalar tercih etmiş. Merdivenin tek cephesindeki duvarlarda beton plakalar ile doğal malzemelerin bir arada kullanılması ve gizli ışıkların tercih edilmesiyle de prestijli ve modern bir mekan yaratılmış.

    Üç tarafı ve tavanı camdan oluşan odada istenildiğinde ışığı kesmek adına motorlu perde sistemleri kullanılmış. Yüksek tavanlı olan mekanın sıcaklık hissini arttırmak amacıyla çelik taşıyıcı kiriş ve kolonlar ahşap kaplamalar ve ahşaba kontrast oluşturacak antrasit tonda lake ile kaplanarak gizli ışık ve spotlarla desteklenmiş. Tavan kaplamaları yapının mimarisine uygun olacak şekilde bazı alanlarda eğimli olarak tasarlanmış.

    Tavanda kullanılan siyah renkteki yarık aydınlatmanın düşey yüzeyde de devam ettirilerek duvarda işlevsel bir aplik olarak kullanıldığını belirten Gönye Proje Tasarım Kurucu Ortağıİç Mimar Gönül Ardal, apliğin aynı zamanda vestiyer dolabını kendinden ayıran boşlukla birlikte ayrı bir aydınlatma duvarı olarak göründüğünü iletiyor ve malzeme tercihleri hakkında şu detayları ekliyor: “Kapı yanlarında kullanılan doğal taş kaplamalar ‘bookmatch’ olarak uygulanacak şekilde taş firmasından özel seçildi. Zemindeki özel desen masif parke ve halı kullanılması ile hem yöneticilerin hem de misafirlerin sakin, dingin ve ferah bir ortamda çalışması hedeflendi. Mobilya seçimleri konusunda konfor faktörü göz önünde bulundurularak çalışıldı.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.