DOLAR 32,5741
EURO 34,9979
ALTIN 2462,379
BIST 9894,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Greg Nicoloso ASEM S.r.l.’nin yeni genel müdürü oldu

    Greg Nicoloso ASEM S.r.l.’nin yeni genel müdürü oldu
    22.06.2021
    A+
    A-

    Endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüm alanında dünya liderlerinden Rockwell Automation’da üst düzey bir atama gerçekleşti. Greg Nicoloso ASEM S.r.l.’nin yeni genel müdürü oldu. Nicoloso, büyüme, uluslararası çapta genişleme ile ilgili önemli hedefleri doğrultusunda, otomasyona yönelik dijital sistemlerin ve teknolojilerin tasarımının yanı sıra üretim konusunda İtalya’nın öncü şirketi ASEM S.r.l.’ye liderlik edecek.

    Endüstriyel otomasyonda dünya liderlerinden Rockwell Automation, İtalya Artegna merkezli dijital otomasyon teknolojileri alanında lider sağlayıcı ASEM, S.r.l. şirketinin yeni genel müdürü olarak Greg Nicoloso’yu göreve getirdiğini duyurdu.

    Nicoloso, yeni görevine atanmadan önce ileri teknolojiler ve bilgisayar minyatürleştirme alanında ABD’de faaliyet gösteren çok uluslu bir İtalyan şirketinin CEO’luğunu üstleniyordu. ASEM’in merkezinin bulunduğu İtalya’daki Friuli-Venezia Giulia bölgesini çok iyi bilmesi ve bunu uluslararası arenada sahip olduğu güçlü vizyonuyla birleştirmesiyle 1979’da ASEM’i kuran Renzo Guerra’dan sonra şirketin başına geçecek en iyi aday oldu.

    Uluslararası alanda organik ve inorganik büyümeye odaklanan teknoloji şirketlerine liderlik eden Nicoloso, kazandığı 19 yılı aşkın deneyimiyle ASEM’e katıldı. Şimdiye kadar teknoloji şirketleri için kilit niteliğinde birçok yöneticilik ve liderlik görevini üstlenen Nicoloso, dört yönetim kurulunda görev aldı. Venezuela’da doğup İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri arasında mekik dokuyarak büyüyen Nicoloso’nun kariyerinde; Eurotech Group bünyesindeki Dynatem şirketinde başkanlık, Eurotech Inc. ve SIM2 Multimedia şirketinde CEO’luk ve Bamboo Systems şirketinde kuruculuk, genel müdürlük ve pazarlama kurulu başkanlığı bulunuyor.

    “Şirketin büyümesi için gerçek bir fırsat”
    Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Nicoloso, “Bu fırsat için Rockwell Automation’a teşekkür etmek istiyorum. Üstleneceğim görev nedeniyle çok gururlu ve heyecanlıyım. Dijital dönüşüm ve endüstriyel otomasyon arasındaki teknoloji ve dijital entegrasyon konusunda lider ASEM’i çok iyi tanıyorum. Şirketin büyümesi tüm çalışanlar, iş birliği yapılan tüm taraflar ve bölgede yaşayanlar için gerçek bir fırsat niteliğinde” diye konuştu.

    “Dünya çapında büyük başarılara imza atmasını dört gözle bekliyoruz”
    Rockwell Automation EMEA Başkanı Susana Gonzalez düşüncelerini şöyle açıklıyor: “Greg ekibe katıldığı için çok heyecanlıyız. Mesleki geçmişi de ne onun kadar başarılı olduğunu kanıtlıyor. Bu tecrübesini ASEM’deki güçlü ekibiyle buluşturmasını, ASEM’in EMEA’da ve dünya çapında büyük başarılara imza atmasını dört gözle bekliyoruz. Müşterilerimizin operasyonlarını optimize etmelerine yardımcı olacak endüstriyel bilgisayarların, ince istemcilerin ve monitörlerin yer aldığı VersaView® ürün grubumuzun da pazara girmesiyle birlikte eksiksiz portföyümüzü daha da güçlendirdik.”

    “Otomasyon çözümleri sunma konusundaki yeteneğimizi güçlendiriyoruz”
    Rockwell Automation’da Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı olan Tessa Myers, “ASEM olarak müşterilerimizin inovasyon ve dijital dönüşüm girişimlerini daha hızlı hayata geçirmelerini desteklemek amacıyla uzaktan erişim, bağlantı ve görselleştirme alanında sunduğumuz güçlü çözümler ile portföyümüzü genişletmeye devam ediyoruz. Entegre yapıda yüksek performanslı otomasyon çözümleri sunma konusundaki yeteneğimizi güçlendiriyoruz. Sahip olduğumuz beceriler ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını destelemek üzere hayata geçirdiğimiz yenilikçi ve esnek çözümlerin ürünü olan yüksek derecede yapılandırılabilir portföyümüz; müşterilerimizin pazara giriş sürelerini kısaltmalarına, sahip olma maliyetlerini düşürmelerine, varlık kullanımlarını iyileştirmelerine ve kurumsal risklerini daha iyi yönetmelerine olanak sağlıyor” dedi.

    2020 yılında Rockwell Automation tarafından satın alındı
    Otomasyon ve dijital dönüşüm çözümleri sağlama konusunda bir dünya lideri olan Milano, Bologna ve Padua’da bulunan çalışanları ile 30 yılı aşkın süredir İtalya’da faaliyet gösteren ASEM, Nisan 2020 tarihinde Rockwell Automation tarafından satın alındı. Küresel şirketin amacı; birinci sınıf bir inovasyon ve üretim merkezi kurarak İtalya’daki varlığını daha da büyütmek, müşterilerine yüksek seviyede yapılandırılabilir, özelleştirilebilir ürünler sunmak. ASEM, makine ve proses otomasyonuna yönelik dijital bileşenlerin, sistemlerin ve teknolojilerin sunulduğu bir pazarda faaliyet gösteriyor. Yenilikçi, esnek ve kullanımı kolay yazılım çözümleriyle entegre yapıda “açık ve standart” donanım platformları sağlıyor.

    Rockwell Automation, Artegna’daki ASEM üretim tesisine daha şimdiden büyük yatırımlar yaptı ve 2020’den bu yana çalışan sayısını yüzde 20’den fazla artırdı. Şirketin daha fazla yatırım ve işe alım yapılma planları da bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.