DOLAR 32,5696
EURO 34,9084
ALTIN 2427,402
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GSK Türkiye yeni ‘Smart Ofis’ ile değişime liderlik ediyor

    GSK Türkiye yeni ‘Smart Ofis’ ile değişime liderlik ediyor
    08.05.2017
    A+
    A-

    GSK Türkiye Ofisi, değişen iş dinamikleri ve çalışanların beklentileri doğrultusunda yenilendi. “Smart Ofis” konseptiyle düzenlenen Türkiye ofisi; çalışanlar arasındaki iletişimi güçlendiren, daha fazla sosyal alanın bulunduğu, esnek çalışma koşullarına adapte edilmiş, Y Kuşağı çalışanlarının beklentilerine yanıt veren, yenilikçi ve çalışan odaklı bir forma getirildi.

    GSK2020 vizyonu ile hayatı sağlık ve iyilikle buluşturmayı amaçlayan GSK Türkiye, yenilikçi ve çalışan odaklı bakış açısıyla Türkiye merkez ofisini yepyeni bir forma dönüştürdü. “Smart Ofis” konseptiyle düzenlenen GSK Türkiye ofisi, yeni iş yapış dinamiklerine liderlik eden, çalışan odaklı, daha sosyal ve teknolojik bir yapıya getirildi.
    Ağırlıklı olarak Y kuşak çalışanı bulunan GSK Türkiye’nin çalışanlarının beklentilerine uygun olarak, esnek çalışma koşullarını karşılayan yeni ofisinde, üst düzey yönetim dahil olmak üzere tüm çalışanların her gün farklı alanlarda oturduğu açık ofis düzenine geçildi. Tüm bölüm ve ekiplerin birbirleriyle etkileşim içinde olmasına ve daha açık bir iletişime olanak sağlayan yeni oturma düzeninde tüm çalışanlar, tercih ettikleri oturma alanlarında, istedikleri ekiplerle yakın olarak çalışabiliyor.

    “Smart Ofis” in bir diğer önemli özelliği ise çalışanlara ve sağlık profesyonellerine yönelik toplantı ve seminerleri online olarak düzenleme fırsatı tanıyan özel “webinar” odaları olması. Sağlık sektöründeki dijital dönüşüme liderlik etmeyi amaçlayan ve mevcut altyapılarını teknolojik yeniliklere adapte eden GSK Türkiye, yeni “webinar” odaları ile gelişmiş teknolojiden faydalanılarak hazırlanan stüdyosuyla gerçek bir canlı yayın deneyimi sunuyor.

    Yeni “Smart Ofis” ayrıca; gün ışığından tasarruf eden aydınlık dekorasyon, güne enerjik başlamak amacıyla düzenlenen canlı mekan renkleri, bireysel ve grup çalışmasına uygun farklı büyüklükte ve konseptte toplantı odası alternatifleri, çalışanların molaları sırasında zamanlarını değerlendirebilecekleri sosyal alanlar, sosyalleşmeye imkan veren daha geniş mutfaklar, ekiplere özel çalışma alanları ve ergonomik çalışma masaları ve dinlenme alanları gibi özelliklere sahip.

    Yeni Smart Ofis ile GSK güçlerini birleştirdi
    “Smart Ofis” ile birlikte GSK Türkiye İlaç ve GSK Tüketici Sağlığı Türkiye ekipleri tek bir merkezde yerleşik hale getirdi. Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (MENA/CIS) bölgesel merkezinin İstanbul ofisinde olması sebebiyle uluslararası çok sayıda çalışana sahip olan GSK Türkiye, yeni ofisi ile tüm ekiplerin profesyonel ve kültürel olarak etkileşimde olmasına olanak sağlıyor.

    Y kuşağı esnek çalışmak istiyor
    Yapılan araştırmalar; Y Kuşağı’nın işgücündeki varlığının artmasıyla birlikte iş dünyasının büyük bir değişim içerisinde olduğu görülüyor. İş ve özel yaşamın birbirine entegre olmasına önem veren Y Kuşağı çalışanları, önceliklerini kendi belirleyebildikleri bir iş düzeni hayal ediyor. Esnek çalışma koşullarının, çalışanların işe bağlılığını ve performanslarını olumlu olarak etkilediğini ortaya koyan araştırmalar; şirketlerin, teknolojik altyapılarını, çalışma kültürlerini ve İK yaklaşımlarını buna göre adapte etme gerekliliğini kanıtlıyor.

    Geleceğin iş yapış yöntemlerine yön veren ve yenilikçi uygulamalarıyla çalışan memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan GSK Türkiye, özgür çalışma ortamında, özellikle Y Kuşağı çalışanlarına; iş-özel yaşam dengesine uygun ve kendi ajandalarını düzenleme konusunda imkan tanıyan Ofislerden Ofis Beğen uygulaması, esnek çalışma saatleri, Cuma günleri serbest giyim, çalışan hobi kulüpleri, spor yardımı gibi bir çok imkan sağlıyor. Yenilikçi bakış açısıyla gençlerin mentor tecrübelilerin ise menti olduğu GENÇmentor proramını hayata geçiren GSK, genel müdür dahil tüm üst yönetim ekibinin de menti olduğu bu süreçte genç kuşağın beklentilerini dinleyip anlayarak yenilikçi uygulamalarının sayısını her geçen gün daha da çeşitlendirmeye devam ediyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.