DOLAR 32,2087
EURO 35,0565
ALTIN 2524,269
BIST 10708,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gül Gül: Piyasa hareketlenmek için işaret bekliyor

    Gül Gül: Piyasa hareketlenmek için işaret bekliyor
    18.02.2022
    A+
    A-

    TÜİK Ocak ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. TÜİK Ocak 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri konuyla ilgili görüşlerini paylaştı. Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül “Piyasa hareketlenmek için işaret bekliyor” dedi.

    TÜİK rakamları da saha da olan bizleri istatistikleri de gösteriyor ki, ev sahibi olmak isteyen kesim bir işarete bakıyor. O nedenle bu rakamlar hiç de şaşırtıcı değil. Biz her zamanki gibi vatandaşın konut sahibi olmasını kolaylaştıracak birtakım desteklerin ve teşviklerin hayata geçirilmesini beklediğimizi ifade ediyoruz. Çünkü o zaman sadece yatırım amaçlı konut alanlar değil, oturmak için ihtiyaçtan dolayı satın alma yapmak isteyenler için de fırsatlar doğacaktır. Örneğin; son günlerde konuşulan konutta KDV indirimi düzenlemesi hayata geçirilirse piyasada gözle görülür bir canlanma, hareketlenme olacaktır. Bu tip destekleri bekleyen alıcı adaylarının ve yatırımcıların olduğunu biliyoruz. Piyasa adeta harekete geçmek, canlanmak için bir işaret bekliyor. Bizler de kredi faizlerinin düştüğü, birikmiş talebin satın almaya döndüğü ve dolayısıyla da sektörün her kesiminin hakettiği canlılığına tekrar kavuşacağı günleri umutla bekliyoruz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.