DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gül Gül: Son rakamlar toparlanmanın işareti

    Gül Gül: Son rakamlar toparlanmanın işareti
    14.12.2021
    A+
    A-

    TÜİK Kasım ayı konut satış istatistiklerini bu sabah açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 59,0 artarak 178 bin 814 oldu. Türkiye genelinde kasım ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına yüzde 61,0 artış göstererek 39 bin 366 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,4 artarak 7 bin 363 oldu.

    Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül rakamları değerlendirdi:

    Son açıklanan istatistiklere baktığımızda konut satış rakamlarının özellikle ipotekli satışlarda artışa neden olduğunu görüyoruz. Bir süredir ekonomide yaşanmakta olan belirsizlik, oynak ve öngörülebilirlikten uzak piyasa şartları nedeniyle insanlar yatırım yapmaktan uzak durdu. Bu da maalesef bizim istediğimiz tabloyu görmemizi engelledi. Ancak son rakamlara baktığımızda bu dönemin toparlanmaya başladığını söyleyebiliriz. İstikrarlı piyasa şartlarına kavuştuğumuzda o zaman alış-satış dengesi olması gerektiği dengeye oluşacaktır. Bu durum da bizim gibi gayrimenkul danışmanlığı yapan firmaların işini direkt etkiliyor. Ayrıca konut kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına indirilmesi ve sadece kamu bankalarında değil özel bankalarda da uygulanabilir şartlar sunulmasının sektöre ve vatandaşa ciddi oranda katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.