DOLAR 32,3105
EURO 34,7092
ALTIN 2413,664
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gülay Kakşi Okay’dan yeni yılda yeni sergi: “Anda Var Olmak”

    Gülay Kakşi Okay’dan yeni yılda yeni sergi: “Anda Var Olmak”
    03.01.2018
    A+
    A-

    Ressam Gülay Kakşi Okay, yeni sergisi “AN’da Var Olmak” ile 11 Ocak’ta Teşvikiye’deki Maji Gallery&Decorist’te olacak.

    Uzun yıllardır eserlerinde sembolizm ve mistizm temalarını kullanan Gülay Kakşi Okay, yeni sergisi ‘AN’da Var Olmak” ile artık imzası haline gelen tılsımlı resimlerini sanatseverlere sunuyor.

    Ressam, tablolarında şans döngüleri, yaşamın akışı, tılsımlar, mühürler, hareketin yarattığı rüzgâr ya da küskünlük gibi temalar kullanıyor. İlk sergilerinden bu yana sembolizm ile oldukça ilgili gözüken Gülay Kakşi Okay, bu kez evrene ait bütün gizemleri fırça darbeleri ile tuvale aktarıyor. Modern ve soyut temaları işleyen, akrilik ve yağlıboya 30 tablodan oluşan sergi; sanatçının renkleri ve geometriyi kullanırken ne derece ustalaştığını gözler önüne seriyor.

    11 Ocak’ta Maji Gallery & Decorist’te açılacak olan sergi 15 Şubat’a kadar devam edecek.

    Maji Gallery& Decorist

    Tel: 0 212 230 33 00

    Adres: Teşvikiye Mah. Sinoplu Şehit Cemal Sok. 4/ B Teşvikiye

    Gülay Kakşi Okay Hk: 1975 yılında Rize’de doğan Gülay Kakşi Okay, önce lisede ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde resim bölümünü bitirdi. Pek çok ustadan ders alan sanatçı, İsmail Acar, Ertuğrul Ateş ve Zeynep Fadıllıoğlu gibi değerli isimlerin yanında staj yaptı. İstanbul’da ve ülkemizin farklı şehirlerinde 50’ye yakın mekâna sanat danışmanlığı yapan Gülay Kakşi Okay, dekorasyonda tablolar kadar duvar resimlerine de yer verdi.

    Ressamın Kaleminden Sergiye Dair Manifesto

    AN’da Var Olmak

    Yaşamda var olduğum andan itibaren edindiğim deneyimler, bana şu ANda bir pencere açtı. Sonsuz evren, mükemmel bir döngü ile akarak taşıdı beni buraya…

    Zamanın penceresinden bir de baktım ki, benim tüm ANlarımın bütünü olan hayat yolum, koca evren içinde ne kadar küçük. Dün, bugün, yarın; yaşanmış ya da beni bekleyen her ANımın içinde bin bir çeşit gizem var.

    Bütün ile var olmak veya olmamak arasındaki ince çizgide kendi amacını ve yaşam sırrını aramakta olan bizler,  sanat ve diğer mistik alanlarda dolaşarak hayatımızın içini doldurmaya çalışıyoruz. Yaşamda kaybolduğumuzda durup bu gizemlerin farkına varabilmek ya da derin bir nefes alıp ANda kalabilmek, sırları içimize çekip kalbimizde açmanın en güzel yolu.

    Tablolarımı yaparken daima resmi evrensel bir dil olarak gördüm ve sembolizm ile mistisizmi temel taş olarak kullandım. İnsan varlığını, mucizevi yaşam içerisinde betimlemeye çalıştım. Duvarda küçük detaylara dönüşen o duygular, şimdi sınırlandıkları tuvallerden çıkıp evrende özgürce dolaşmakta. Bu küçük parçaların görenleri bütüne ulaştırması temennisiyle…

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.