DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gürsel Turizm Dünya’ya açıldı

    Gürsel Turizm Dünya’ya açıldı
    15.03.2023
    A+
    A-

    Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hürer Fethi Gündüz, Gürsel Turizm’in 1993 yılından beri ulaşım çözümleri hizmeti veren köklü bir firma olduğunu söyledi.

    “ULUSLARARASI ARENADA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

    Yurt dışında 2019 yılından beri faaliyet gösterdiklerini dile getiren Gündüz, 3 yılda geldikleri konumdan çok memnun olduklarını ifade etti ve ekledi:

    Arap Coğrafyası, Afrika, Rusya ve Avrupa’da toplu taşıma ihalelerine giriyoruz. İlk ihalemizi Ürdün’ün başkenti Amman’da kazandık. Metrobüs hattı işletmeciliği ve şehir içi taşımacılık yapıyoruz. Uluslararası Arenada olmaktan, ülkemizi orada temsil etmekten gurur duyuyoruz. Özellikle kent içi toplu taşımada büyümek istiyoruz. Almanya’da personel ve turizm taşımacılığı üzerine şirket kurduk. Diğer ülkeleri de bu konuda hedefliyoruz.

    “İSTANBUL TRAFİĞİNE KADEMELİ ÇÖZÜM”

    Hem ulusal hem uluslararası çapta toplu taşıma çözümlerinde bir değişim var. Bizim de bu değişime uyum sağlayıp, koordineli hareket etmemiz gerekiyor. Özellikle İstanbul’da ciddi bir trafik problemi yaşanıyor. İstanbul ilinin trafik yoğunluğunu, her gün aynı saatte işlerinde ve okullarında olmak için sokağa çıkan insanlar oluşturmaktadır. Hal böyle olmaya devam ettiği sürece de  İstanbul ‘un hızlı ve sorunsuz ulaşımı için yapılan ve yapılacak olan tüm yatırımlar maalesef yetersiz ve yavaş kalmaktadır. Eğer İstanbul’da yaşayanların iş başlangıç ve çıkış saatleri düzenlenirse, bu ile ekstra bir yatırım yapmadan mevcut yol ve araç kapasitesi ile tatmin edici bir sonuca ulaşılabilecektir.  Malumunuz olduğu üzere, 07:30-09:00 aralığındaki pik saatlerde trafik bir hayli yoğun oluyor. Ancak örneğin, üretim yapan fabrikaların mavi yaka çalışanları 06:00-06:30 civarında, beyaz yaka çalışanları da 08:00 -08:30 arasında iş başı yaparlarsa, sabah trafiğinde belirli bir rahatlama olacaktır. Aynı şekilde çıkış saatleri de bu saatlere göre güncellenebilir.

    Okullarda ise; liselerin 07:30’da, ilk ve ortaokulların 09:00’da, üniversitelerin de 10:00’da derse giriş yapacağı bir düzenlemenin hayat geçirilmesi  de trafik sıkışıklığına çözüm olacaktır.

    Toplu taşıma konusunda tüm dünya şehirlerine örnek ve takdir edilen uygulamalar sunan Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hürer Fethi Gündüz, şehirlerarası  ulaşımda da hatların ihale ile  paylaşılması ve şehirlerarası otobüslerde de plaka tahdit uygulamasının getirilmesi gerektiğini ifade etti.  Özellikle şehirlerarası otobüs sektöründeki rekabetin kazaları da beraberinde getirdiğini ekledi. Özellikle plansız, verimsiz, boş koltuklarla yola çıkan kontrolsüz otobüslerin milli servete ve çevreye verdikleri zarar  ile birlikte verimsiz ekonomi ve kontrolsüz cari açıklara sebep olduğunu da paylaştı.

    İstanbul’daki nüfusun hızla arttığını ve taksilerin de bir noktada yetersiz kaldığını, taksi sayısının artması zorunluluğunu ifade eden Gündüz, “ taksilerin aplikasyon üzerinden yönetilmesi gerektiğini savunarak, şehrin ulaşımı babadan oğula geçen plaka yönteminden uzaklaşmalı ve taksiciler de belli otoriteler tarafından denetlenmeli.Taksicilik mesleği üzerinde olan plaka rantının kalkarak,  taksiciliğin Avrupa’da olduğu gibi kişilere verilmesi ve şehrin ihtiyacı kadar sınırlı sayıda kişilere tahsisi gerekli. Böyle olunca da halkın ucuz ve kolay ulaşabileceği bir vasıta olmasına imkan sağlanması sağlanacaktır. Halkın kolay ulaşabileceği bu vasıta aracını kullanabilmesi trafik ve park sorununun da önüne geçebilecek. Sık sık yatırım amaçlı kullanılan bu rant aracı 16 milyona ulaşan İstanbul’da politikaya malzeme olmamalı.

    “AFET BÖLGELERİNDEKİ ULAŞIM YOĞUNLUĞU MİNİMUMA İNEBİLİR”

    Afetin ilk anından itibaren bölgeye ulaşım desteği veren Gündüz, bölgedeki deneyimini anlattı ve ekledi:

    “Ülke olarak zor günlerden geçtik ve geçiyoruz. Yeniden olası bir afet durumunda yaşanılan tüm bu ulaşım sorunlarının bir daha yaşanmaması için bazı çözüm önerileri ürettik.  Afet olduğu takdirde bölgeye giriş ve çıkış yapacak olan araçların önceden belirlenmesi gerekiyor. Hepsi aynı anda şehirlere giriş yapmaya çalıştığında hem ilkyardım hem de tahliye zorlanıyor. Afet durumlarına karşın özellikle transferler konusunda destek olacak araçların önceden tanımlanmasını gerektiğini savunuyoruz. Her aklına gelenin şehirlere giriş yaptığı durumda büyük bir kaosun olduğunu farkındayız ve bu konuda kamu otoritelerinin önlem alması gerektiğini düşünüyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.