DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Güvenli alışveriş belgelendi

    Güvenli alışveriş belgelendi
    11.11.2020
    A+
    A-

    Tüm dünyayı sarsan yeni tip koronavirüse karşı etkin hijyen politikalarını başarıyla sürdüren İstanbul Cevahir AVM, TSE Covid 19 hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol programının tüm şartlarını yerine getirerek “Güvenli Hizmet Belgesi” sahibi oldu.

    Yeni normalle birlikte alışveriş merkezlerinin yeniden açıldığı günden itibaren ziyaretçilerine, çalışanlarına ve iş ortaklarına sağlıklı alışveriş ortamı sağlamak için her türlü önlemi alan ve süreci titizlikle yöneten İstanbul Cevahir AVM, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından uygulanan Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgeleme Programı’nın şartlarını yerine getirerek tüm standartları karşıladı. Yapılan denetimler sonucu   “Güvenli Hizmet Belgesi” almaya hak kazanan İstanbul Cevahir, güvenli alışverişin kapılarını otoriteler tarafından belgelendirmiş bir biçimde açıyor.

    Ateş ölçümü, maske kontrolü, sosyal mesafeden ödün yok

    İstanbul Cevahir AVM’ye giriş kapılarında temassız ateş ölçer ile ateş ölçümü yapılıyor, ateşi 380C’den yüksek olanlar sağlık kuruluşuna yönlendiriliyor. Maskesi olmayan ziyaretçiler içeriye alınmazken AVM içindeki giriş kapıları, dedektörler, danışma bankosu, asansör, WC, restoran önleri, mağaza girişleri gibi tüm girişlerde tekli sıra ve 1,5 metrelik güvenli mesafe kuralı uygulanıyor. Güvenli mesafe kurallarını uyulması adına tüm koridorlarına ok yönleri yerleştirilen İstanbul Cevahir’de videolar, bilgilendirme panoları ve duyurularla kurallar ve tedbirler sürekli biçimde hatırlatılıyor.  Aynı anda en fazla 16.649  ziyaretçi AVM’ye alınırken ziyaretler maksimum 3 saatle sınırlı tutuluyor. Ek olarak asansörler yalnızca engelli, hamile, ileri yaşta ya da bebek arabası taşıyan ziyaretçiler tarafından aynı anda iki kişiden fazla olmamak kaydıyla kullanılabiliyor.

    Nano teknojilere dezenfektasyon sağlanıyor

    AVM içerisindeki yürüyen merdiven bantları, asansör butonları, masalar ve komi araçları gibi tüm yüzeyler ve müşterilerin temas ettiği noktalar maksimum iki saat arayla temizleniyor, düzenli aralıklarla nano teknoloji ürünler ile dezenfekte ediliyor ve ortak kullanım alanlarında el dezenfektanı bulunduruluyor. İstanbul Cevahir, ortak alanları besleyen havalandırma sistemlerine kesintisiz, yüzde 100 oranda taze hava sirküle ediyor ve iç ortam havasının temizlenmesini sağlıyor.  Diğer yandan asansör kabinlerinin havası UV dezenfektan sistemiyle virüs ve bakterilerden arındırılıyor.  İstanbul Cevahir AVM’de asansörlerde UV dezenfektan sistemi kullanılarak riski minimum seviyeye indirgiyor. Ayrıca x-ray ’lerin yanlarında bulunan kutuların da UV sterilizatör ile değiştirilmesi alınan önlemler arasında yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.