DOLAR 32,2578
EURO 34,705
ALTIN 2400,435
BIST 10262,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Güvenli gayrimenkul ticaretinin adresi; GABORAS

    Güvenli gayrimenkul ticaretinin adresi; GABORAS
    07.11.2022
    A+
    A-

    MÜSİAD EXPO Fuarında Piyasa İşlemleri ve Kurumsal Performans Biriminden sorumlu GABORAS Genel Müdür Yardımcısı Ruhi Konak’ın Emlaktafark.com okurlarını buluşturduğumuz özel röportaj sizlerle…

    GABORAS hakkında kısa bilgi alabilir miyim?

    GABORAS, 2018 yılında güçlü yatırımcı desteğiyle mülk ticaretinde güvenli ve şeffaf ortam yapılanması amacıyla kurulan anonim şirketidir. GABORAS kurulduğu günden bu yana Gayrimenkul Sektörüne dair ortaya koyduğu sürdürülebilir ataklarla kısa sürede adından sıkça söz ettirmiş, sektörü domine eden bir yapıya ulaşmıştır.

    GABORAS, Gayrimenkul sektöründe getirdiği yeniliklerle 360 derece kapsayıcı bir hizmet modelini piyasaya sürerek son dönemde online alım-satım platformu olarak gündeme sıkça gelmekteydi. Özellikle gaboras.com.tr adresi üzerinden kurduğu online ihale piyasası, gayrimenkul yatırımcılarının beğenisini toplamıştı. Kurumsal firmaların gayrimenkul satışları için ihale usulü satış sistemini tercih etmesi de hem yatırımcılar hem de organizasyonların hızlılığı bakımından kolaylık sağlayacak.

    Gayrimenkullerin online ihale usulü ile satışa çıkarılması hem yatırımcılar hem de organizasyonların hızlılığı bakımından kolaylık sağlıyor. Böylece GABORAS’ın online ihale piyasasında gayrimenkullere daha fazla yatırımcı, dolayısıyla daha fazla katılımla mümkün olabilen en doğru değerle talep toplayabilme imkanı kazanılıyor. Gayrimenkullerin açık arttırma usulüyle satışa çıkarılması sayesinde de mülklerin doğru değerinde satılması sağlanmış oluyor.

    GABORAS Hakkında güncel bilgiler alabilir miyim?

    2019-2021 yılı arasında borsalaşma hedefiyle faaliyet gösteren GABORAS 2021 yılında ticari faaliyetlere ağırlık vermeye başladı. Ticari faaliyetlerde gayrimenkul alım satımı, kiralama ve kiraya verilmesi, kira yönetimi ve kurumsal firmaların proje geliştirmelerindeki desteklerimiz yer almaktadır.

    Ticari faaliyetler de hizmet verdiğiniz firmalar kimler?

    Şu an birçok Portföy yönetim şirketi, proje geliştirme ve inşaat firmalarıyla gayrimenkullerinin alım-satımına aracılık yapmaktayız. Hali hazırda kiralık taşınmazların otomatik ödeme ve yönetimi sistemi olarak işleyen kira yönetim sistemimizi de faaliyete açtık. O ürünümüzü de kullanan firmalarımız bulunmaktadır.

    GABORAS İhale Yönetimi hakkında bilgi alabilir miyim?

    Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Bireysel gayrimenkul sahipleri ihale yoluyla bireysel mülklerini Gaboras platformu üzerinden satışa sunabilecekler. GABORAS Güvenli Gayrimenkul Piyasası olarak geçiyoruz. Burada süreç webtapu ile başlıyor aynı zamanda müşterilerimizden yetki belgesi alıyor ve platform üzerinden satışa sunuyoruz. Gelen teklifleri müşterilerimize iletiyor ve satın almak isteyen müşterilerimiz ile buluşturup işlemi kapatıyoruz. Ödeme işlemleri de Takasbank üzerinden gerçekleştiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızın da şu anda gündeminde olan gayrimenkulün değerinden satışı noktasında işlem yapıyoruz. Para alım işi Takasbank üzerinden gerçekleştiği için alıcı ve satıcıda bu konuda memnun oluyor. Tüm işlemler fatura karşılığı geçekleştiğinden emlak brokerlari emeklerinin karşılığını havuzdan adaletli ve şeffaf bir şekilde alıyor.

    Faaliyetlerinizi yürüttüğünüz aracılar hakkında bilgi alabilir miyim?

    Edirne’den Kars’a kadar tüm Türkiye’de 300’e yakın aracımız bulunmaktadır. Her türlü gayrimenkul alım ve satışını gerçekleştiriyor. Kurumsal şirketlere proje geliştirmeleri sürecinde ve karar noktasında destek oluyoruz. Örneklemek gerekirse, kurumsal müşterilerimizin merkezde kalmış atıl bina, arsa, otel veya dönüştürülerek değerlendirilecek mülklerini ekip arkadaşlarımızla ofis ve saha çalışmalarını yapıp karar ve destek noktasında yapılan işin türevine göre bir hizmet bedeli karşılığında tekliflerimizi sunuyoruz.

    Kredili işlem ve arsa konusunda yapmış olduğunuz faaliyetler neler?

    Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen müşterilerimiz, inşaat şirketleri ve müteahhitlere İMECE Tasaruf Finansman A.Ş. ile yaptığımız anlaşma doğrultusunda faizsiz destek finansman modellerini İMECE yetkilileriyle beraber sunuyoruz. Yararlanmak isteyenlere yönetim onayından sonra kaynak sağlıyoruz. İç piyasa krediler noktasında büyük talep almaktayız.

    Arsa konusunda güneyde özellikle Antalya ve Bodrum’da yabancılardan ciddi talep almaktayız, diğer illerimizde yatırım noktasında arsa taleplerini de karşılamaktayız.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.