DOLAR 32,5959
EURO 34,8033
ALTIN 2496,524
BIST 9444,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GYODER, Colliers iş birliğiyle yabancı yatırımcılara yol gösteriyor

    GYODER, Colliers iş birliğiyle yabancı yatırımcılara yol gösteriyor
    12.03.2020
    A+
    A-

    GYODER’in uluslararası gayrimenkul hizmetleri şirketi Colliers iş birliği ile yabancı kurumsal yatırımcılar için hazırladığı ‘REstate Turkey-A Close Look to Comparable Markets’ raporunun üçüncü sayısı yayınlandı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de gayrimenkul piyasasının araştırıldığı rapor, Türkiye pazarına girmeyi planlayan yatırımcılara karşılaştırmalı verilerle yol gösteriyor.

    Gayrimenkul sektörünün gelişimi adına önemli bir misyon üstlenen GYODER ile Türkiye’de 2001 yılından itibaren uluslararası bazda kapsamlı hizmetler sunan gayrimenkul hizmetleri kuruluşu Colliers International Türkiye tarafından 6 aylık periyotlarla hazırlanan ‘REstate Turkey-A Close Look to Comparable Markets’ raporununun üçüncü sayısı yayınlandı.

    Türkiye’de yatırım imkanlarının görülmesini sağlamayı ve bu alanda doğru bilgilere ihtiyaç duyan yabancı yatırımcıları kapsamlı verilerle bilgilendirmeyi amaçlayan GYODER’in, Colliers Türkiye ile hayata geçirdiği rapor, gyoder.org.tr adresinden ücretsiz indirilebiliyor.

    ‘Neden Türkiye’de yatırım yapılmalı?’

    Türkiye gayrimenkul piyasası araştırmasının yapıldığı ‘REstate Turkey-A Close Look to Comparable Markets’ raporunda, gayrimenkul sektörünün farklı alt segmentlerinde son yıllarda gerçekleşen yatırım getirileri üzerinden, İstanbul piyasasının diğer büyük şehirlerle karşılaştırmalı bir analizi yer alıyor. ‘Neden Türkiye’de yatırım yapılmalı?’ başlıklı bölümde, Türkiye’nin 2050 yılına kadar ilk 15 ekonomi içinde olmasının beklendiğine dikkat çekiliyor. Ayrıca Türkiye’nin finans merkezi olarak büyüme potansiyeline sahip İstanbul’dan, 400 noktaya direkt uçuş ve 22 başkente 2 saatte direkt erişim sağlandığı vurgulanıyor.

    Yatırım zamanı

    Raporda, gayrimenkul sektörünün farklı alt segmentlerinde son yıllarda gerçekleşen yatırım getirileri üzerinden, İstanbul piyasasının yakın coğrafyadaki diğer önemli şehirlerle karşılaştırmalı bir analizi yer alıyor. Kur riskindeki azalış ve kiraların artmaya başlaması yönündeki beklentiler, raporda Türkiye pazarına girmeyi planlayan yatırımcılar için uygun yatırım koşullarının oluşmaya başladığı şeklinde yorumlanıyor.

    Değer artışı potansiyeli ile İstanbul daha cazip

    Diğer önemli piyasalarla karşılaştırınca İstanbul’un, değer artış potansiyeli ve getiri oranları oldukça düşen diğer önemli pazarlara göre daha cazip hale gelmeye başladığı vurgulanıyor. Ofis ve Perakende sektörleriyle ilgili bölümde, geleneksel alışveriş merkezi ve ofis piyasalarıyla ilgili getiri oranları, kira seviyeleri, tüketici güven endeksleri ve piyasa trendleri analizlerini yer alıyor. Bu bölümde AVM’lerdeki kira sözleşmelerinin TL’ye dönüşümünün sektörü nasıl etkilediği hakkındaki tespitler de bulunuyor.

    Kozyatağı/Ataşehir bölgesinde yer alan İstanbul Finans Merkezi projesi ve bünyesinde yer alacak diğer finans kurumlarının, bu bölgeyi İstanbul’un cazibe merkezine dönüştürmesi ve bu bölgeye talebin artmasını sağlayacağı belirtiliyor. Otel Piyasası bölümünde ise İstanbul otel piyasasındaki hızlı toparlanma, artan doluluk oranları ve oda başına düşen gelir bilgisi paylaşılıyor.

    Ayrıca konut faizlerindeki düşüş ile birlikte tekrar canlanan ve aralık ayında tüm zamanların satış rekorunu kıran Türkiye konut piyasası ile ilgili detaylar yer alıyor. Endüstriyel Piyasa bölümünde de bölgeler bazında kira ve boşluk oranları; ‘İpek Yolu Projesi’ ve son yıllarda artan e-ticaret hacminin Türkiye lojistik piyasasına etkileri inceleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.