DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Habasit, seramikte nasıl enerji tasarrufu sağladı?

    Habasit, seramikte nasıl enerji tasarrufu sağladı?
    15.09.2021
    A+
    A-

    Habasit Türkiye Satış Müdürü Tolga Kaynak, geliştirdikleri mekanik birleştirme yöntemi sayesinde müşterilerine enerji tasarrufu sağladıklarını ifade etti.

    Habasit Türkiye Satış Müdürü Tolga Kaynak, seramik sektöründe faaliyet gösteren müşterilerine mekanik bağlantı yöntemiyle kayış değiştirerek hem kayış değişim süresini önemli derecede azalttıklarını hem de enerji tasarrufu sağladıklarını söyledi.

    “KISA DURUŞ BİLE YÜKSEK MALİYETLERE YOL AÇIYOR”

    Kaynak, firmalarının enerji tasarrufu anlamındaki kazanımlarıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

    “Seramik sektörü aslında ciddi manada enerji sarfiyatının yüksek olduğu sektörlerden bir tanesi. Devasa fırınlar seramik hamurunu yaklaşık 1.200-1.300 derece sıcaklıkta katılaştırarak taş haline getiriyor. Bu noktada en ufak bir duruşun dahi maliyeti çok yüksek oluyor. Özellikle pişirme hattı öncesinde seramiklerin fırına gelen kadar taşındığı süre zarfında sağlıklı bir şekilde iletilmesi gerekiyor. Herhangi bir duruş ciddi maliyetlere sebebiyet verebiliyor.”

    “SÜREYİ, 3,5 SAATTEN 15 DAKİKAYA İNDİRDİK”

    Söz konusu projelerinde seramikleri taşıyan kayış uygulamalarında ilginç bir birleşim yeri, ek yeri metodu uyguladıklarını ifade eden Kaynak, “Normal şartlarda seramikleri üzerinde taşıyan kayışları değiştirmek, o diş grubunu, şasiyi sökmek ve tekrar kayışları değiştirmek yaklaşık 3-3,5 saat gibi bir süre alıyordu.” dedi.

    Kaynak, geliştirdikleri mekanik birleştirme yöntemiyle müşterilerinin ihtiyacı olan kayışı 10-15 dakika gibi çok kısa bir sürede değiştirmelerine imkan vererek, ciddi anlamda doğalgaz enerjisi tasarrufu sağladıklarını ve işletmede fark yarattıklarını vurguladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.