DOLAR 32,7682
EURO 35,0901
ALTIN 2456,996
BIST 10471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Haluk Yıldız’a İtalya Liyakat Nişanı

    Haluk Yıldız’a İtalya Liyakat Nişanı
    22.05.2024
    A+
    A-

     

    Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ve sosyal ilişkileri güçlendirmek adına yürüttüğü çalışmalar nedeniyle İtalya Devleti tarafından sınırlı sayıda verilen en yüksek onur ödülü, İtalya Cumhuriyeti Şövalyelik Nişanı’na (Ordine al Merito della Repubblica Italiana) layık görüldü. İtalya Ankara Büyükelçiliği tarafından Venedik Sarayı’nda düzenlenen törende Haluk Yıldız’a liyakat nişanı İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi takdim etti. Törende konuşan Yıldız, “İki ülke arasında güçlü ticari ilişkiler, önemli yatırımlar var. Bu ilişkiyi daha da ileriye taşımak için iş dünyasına yani bizlere düşen görevleri de yerine getirmeye hazırız” dedi.

    İtalya’nın verdiği en saygın ödül olan ve edebiyat, sanat ve ekonomi alanlarındaki seçkin kişiler ile kamu ve askeri alanlarda üstün hizmet sergileyen şahsiyetlere verilen Liyakat Nişanı bu yıl Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız’a verildi. 25 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla MDF ve yonga levha ana ürün gruplarında Avrupa’nın üçüncü dünyanın dördüncü büyük üreticisi konumunda olan Kastamonu Entegre, 2017 yılında İtalya’nın üçüncü büyük yonga levha üreticisi Gruppo Trombini’yi satın alarak İtalya’da üretime başlamış, yaptığı bu yatırımla İtalya’nın en büyük Türk yatırımcısı konumuna gelmişti. Kastamonu Entegre’nin İtalya’da 215 milyon euroluk yatırımı bulunuyor.

    Dünya mobilya sektörünün kalbi, moda ve tasarımın merkezi İtalya’da toplamda 2 bin metrekarelik alana sahip bir tasarım merkezi de bulunan Kastamonu Entegre’nin CEO’luk görevini üstlenen Haluk Yıldız şirketin İtalya’daki tüm operasyonlarını planlayan ve uygulayan isim olarak öne çıkıyor.

    İtalya Liyakat Nişanı’na sahip olmaktan dolayı gururlu olduğunu belirten Haluk Yıldız, konuyla ilgili şunları söyledi: “İtalya, mobilya başta olmak üzere orman ürünleri sektörü için çok önemli bir pazar. Kastamonu Entegre olarak böyle önemli bir pazarda güçlü oyunculardan biri olmak bizim için çok değerli. Yürüttüğümüz çalışmalarla Türkiye ve İtalya gibi iki dost ve müttefik ülkenin ticari kültürüne de katkı sağlıyoruz. İki ülke arasında güçlü ticari ilişkiler, önemli yatırımlar var. Bu ilişkiyi daha da ileriye taşımak için iş dünyasına yani bizlere düşen görevleri de yerine getirmeye hazırız.”

    İtalya’nın köklü medeniyeti ve insanlık tarihine katkılarıyla kişisel olarak da her zaman ilgisini çektiğini belirten Yıldız, Muhteşem coğrafyası, zengin kültürü ve güçlü ekonomisiyle İtalya, Akdeniz’in en güzel ülkelerinden. Açıkhava müzesini andıran şehirleri, insanlık mirasına katkıları ve gastronomisiyle tüm dünyanın saygısını kazanmış bu eşsiz kültürün ticaret vesilesiyle bile olsa bir parçası olmak çok kıymetli. Akdeniz’in iki köklü ülkesi arasında ticari ilişkileri geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.