DOLAR 32,4768
EURO 34,947
ALTIN 2435,899
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hamurunda Mutluluk Var; Pizza Il Forno

    Hamurunda Mutluluk Var; Pizza Il Forno
    01.04.2020
    A+
    A-

    Kısa zamanda açtıkları 10 şube ile Türkiye çapında adını duyuran Pizza Il Forno’yu markanın yaratıcısı Şef Utku Özer MAG Business’a özel verdiği röportajında anlattı.

    Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nü tamamladıktan sonra restoran sektörünün hayatına girdiğini anlatan Utku Özer “. Lisans eğitimim boyunca restoran ve otel mutfaklarında çalışma fırsatı yakaladım. Bu süreçte işi daha profesyonel yapabilmek için İtalya’da bir programa katılıp konuyla ilgili eğitim aldım. Bir süre daha Türkiye’de büyük otel ve restoran mutfaklarında çalıştıktan sonra, 2013 yılında Pizza Il Forno markasını kurdum” dedi.

    Yıldız Şubesi ile başlayan ve 10 şubeye kadar uzanan başarı yolculuğunu da anlatan Özer “2013 yılında bir mahalle pizzacısı olarak yola çıktık. Şubeleşmek gibi bir hayalimiz yoktu. Fakat o dönemki vizyonumuz Pizza Il Forno’nun başarısı sayesinde gelişti. Öncelikle Ankara’da şube açtık. Bunda ürünlerimizin yardımı çok oldu. Alışılmış pizzanın dışına çıktık ve misafirlerimize sıra dışı, akılda kalıcı lezzetler sunduk. Bu da bizim tanınmamızda çok yardımcı oldu. Ankara’da başlayan macera 10 şubeye ulaştı. Ve nihayet sınırları aşıp Eskişehir ve Adana’ya ulaştık. Eskişehir ve Adana’ya ulaşmaya karar verdiğimizde çok tedirgin olduk. Ankara’da yakaladığımız doluluğu, memnuniyeti bu şehirlerde yakalayamamaktan çok korktuk. Fakat, her iki şube de açılır açılmaz Ankara’dakine benzer başarı yakaladı. Özellikle kebabın ve etin çok tüketildiği Adana’da bu başarı bizi daha da cesaretlendirdi. Yeni hayaller kurmamızı sağladı” ifadelerini kullandı. 2020 yılı hedeflerinden de bahseden Utku Özer bu yıl içinde İstanbul’da 4 şube açmayı hedeflediklerini belirtti.

    Kısa zamanda açtıkları 10 şube ile Türkiye çapında adını duyuran Il Forno Pizza’nın yeni projeleri de yolda… Pizza yemenin mutlulukla bir ilgisi olduğunu vurgulayan Pizza Il Forno’yu, markanın yaratıcısı Şef Utku Özer’den dinliyoruz…

    Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

    1984 Ankara doğumluyum. İlköğretimimi ve liseyi TED Ankara Koleji, lisans eğitimimi ise Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde tamamladım. Restoran sektörü bu dönemde hayatıma girdi. Lisans eğitimim boyunca restoran ve otel mutfaklarında çalışma fırsatı yakaladım. Bu süreçte işi daha profesyonel yapabilmek için İtalya’da bir programa katılıp konuyla ilgili eğitim aldım. Bir süre daha Türkiye’de büyük otel ve restoran mutfaklarında çalıştıktan sonra, 2013 yılında Pizza Il Forno markasını kurdum.

    Yıldız Şubesi ile başlayan maceranız 10 şubeye kadar uzandı. Nasıl başladı Pizza Il Forno yolculuğunuz sizden dinleyebilir miyiz?

    2013 yılında bir mahalle pizzacısı olarak yola çıktık. Şubeleşmek gibi bir hayalimiz yoktu. Fakat o dönemki vizyonumuz Pizza Il Forno’nun başarısı sayesinde gelişti. Öncelikle Ankara’da şube açtık. Bunda ürünlerimizin yardımı çok oldu. Alışılmış pizzanın dışına çıktık ve misafirlerimize sıra dışı, akılda kalıcı lezzetler sunduk. Bu da bizim tanınmamızda çok yardımcı oldu. Ankara’da başlayan macera 10 şubeye ulaştı. Ve nihayet sınırları aşıp Eskişehir ve Adana’ya ulaştık.

    Ankara dışında Adana ve Eskişehir’de de varsınız. Pizza Il Forno’yu Ankaralılar kadar sevdiler mi?

    Eskişehir ve Adana’ya ulaşmaya karar verdiğimizde çok tedirgin olduk. Ankara’da yakaladığımız doluluğu, memnuniyeti bu şehirlerde yakalayamamaktan çok korktuk. Fakat, her iki şube de açılır açılmaz Ankara’dakine benzer başarı yakaladı. Özellikle kebabın ve etin çok tüketildiği Adana’da bu başarı bizi daha da cesaretlendirdi. Yeni hayaller kurmamızı sağladı.

    2020 planlamalarınızdan bahseder misiniz?

    Yeni şubeleri pizza severler ile buluşturacak mısınız?

    Bu bahsettiğimiz hayaller 2020 yılı için kendimize hedef olarak İstanbul’u koymamızı sağladı. 2020 için İstanbul’da 4 şube hedefi koyduk. Ankaralı işletmelerin İstanbul’da yakaladığı başarılar bu konuda bizi cesaretlendirdi.

    “Bir Cuma Ansızın Gelebiliriz” kampanyanız ile özellikle sosyal medyada çok konuşuldunuz. Nasıl tepkiler alıyorsunuz? Projeden bahseder misiniz?

    “Bir Cuma Ansızın Gelebiliriz” kampanyası bizim de çok eğlendiğimiz bir iş oldu. Aslında uzun bir zamandır iş yerlerine bu tarz sürprizlerimiz oluyordu. Fakat bu motto ve yeni enerjiyle daha keyifli, eğlenceli bir hal aldı. Bizim bu işi bu kadar keyifli yapmamız sanırım misafirlerimize de yansıdı ve paylaşımlarında bu enerjiyi verdiler. Bu eğlence yine bizim ufkumuzu açtı, daha da eğlenceli yeni etkinlikler için fikirler verdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.