DOLAR 32,6562
EURO 34,7831
ALTIN 2493,802
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hande Çilek ve Jale Balcı’nın “Tadında Yolculuk” kitabının lansmanı gerçekleşti

    Hande Çilek ve Jale Balcı’nın “Tadında Yolculuk” kitabının lansmanı gerçekleşti
    13.12.2019
    A+
    A-

    Şef- Yazar Jale Balcı ve Seyahat Yazarı Hande Çilek’in sağlıklı, doğal ve mevsiminde yemek alışkanlıklarından ilham alarak hazırladığı “Tadında Yolculuk” kitabı, geçtiğimiz günlerde cemiyet hayatının önemli simalarından Neslişah Alkoçlar, Jaklin Güner, Selma Çilek Çiftçi, Ayşe Kucuroğlu, Akasya Aslıtürkmen, Mehmet Özer, Berrin Zorlu gibi isimlerin katıldığı lansmanla tanıtıldı. 

     

    Şef-Yazar Jale Balcı ve Seyahat Yazarı Hande Çilek’in okuyucularının lezzet arşivi olmaya aday kitabı “Tadında Yolculuk”, raflardaki yerini aldı. Remzi Kitapevi tarafından piyasaya sürülen kitabın lansmanı, Rustyfork’un mekan ve Sevilen İsabey Bağları’nın içecek desteğiyle geçtiğimiz günlerde cemiyet hayatının gözde isimlerinin katıldığı bir davette gerçekleştirildi.

     

     “Mutfağınızdaki lezzet arşivi”

    Yazarlar Jale Balcı ve Hande Çilek’in ev sahipliği yaptığı lansmanda cemiyet hayatının önemli isimlerinden Neslişah Alkoçlar, Jaklin Güner, Selma Çilek Çiftçi, Ayşe Kucuroğlu, Akasya Aslıtürkmen, Gül Erçetingöz, Tuvana Büyükçınar, Şah Yaycı, Dilek Birgen, Dilara Koçak, Berrin Zorlu, Seda Önder, Begüm Yalçın, Özlem Güsar, İsmail Acar, Nur Bilen Yavuzer, Özge Sarıkadılar, Onur Baştürk katıldı. En büyük ortak özellikleri üretmek, yemek yapmak, seyahat etmek ve paylaşmak olan yazarlar Jale Balcı ve Hande Çilek, “Tadında Yolculuk” kitabı için;  “50.000 mil yol kat ederek, 550 gün boyunca, 450 tarif arasında özel olarak seçtiğimiz, yapması pratik 93 tarifi deneyerek sizlerle buluşturduk” dedi.

    “Amacımız; eskisi gibi insanların kitaptan tarif yapmaları”

    Doğal yollardan beslenmeye geri dönüş ve dalından sofraya felsefesinden ilham alarak kitabı yazmaya başladıklarını söyleyen Tadında Yolculuk’un yazarlarından ünlü şef-yazar Jale Balcı, yaptığı açılış konuşmasında tariflerin birbiri ile uyumlu olması için çok özendiklerini belirtti. “Okuyucularımız tariflerimizi rahatlıkla uygulayabilecek” diyen Balcı, “Lezzet düşkünlerinin tariflerimizi kolaylıkla yapabilmesi ve sofralarında yer alarak misafirlerine ya da aile üyelerine tattırması, benim için büyük bir onur.”

    “Farklı beslenme alışkanlıklarına göre tariflerimiz de var”

    Kaliforniya mutfağından lezzetlerin yanı sıra Türk damak tadına uygun tariflerin kitapta yer aldığını söyleyen Hande Çilek ise “Özellikle son dönemde vegan beslenme alışkanlığı oldukça arttı. Kaliforniya’da da vegan yemekler ve restoranlar oldukça popüler. Dolayısıyla kitapta veganlara yönelik çok güzel tariflere yer verdik. Aynı zamanda laktoz duyarlılığı olanların da rahatlıkla tüketebileceği sebze-meyve içerikli tarifler yer alıyor.” dedi.

     

    Jale Balcı Kimdir?

    Finans sektöründeki sekiz yıllık çalışma hayatı sonrası yemek sektöründe hızlı adımlarla profesyonelce ilerleyen Jale Balcı, beslenme uzmanlığı, aşçılık ve sofra düzenleme konularında, yurtiçi ve yurtdışındaki deneyimli isimlerden uzun süreli eğitimler almıştır. 2006 yılında ilk kitabı olan “Keyifli Sofralar İçin 50 Pratik Mönü”nü ile ilk 5 e girerek ilk defa bir yemek kitabının romanlarla yarıştığı yüksek bir satış ivmesi ile 10..baskıya ulaşan kitabının  ardından, 2008 Aralık ayında ikinci kitabı “Aperitif Mönüler”(4.baskı da) 2010 yılında ise “Antakya ve Yemekleri” ( 4.baskı da)kitabını Remzi Kitabevi’nden çıkarmıştır.Bu çalışmalarının yanı sıra restoran şefliği dışında özel şirketlere kreative çalışmalar yapmayı sürdürmektedir.

    Hande Çilek Kimdir?

    1983 yılında doğan Hande Çilek, 6 yaşındayken ailesi Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletine taşındı. Yabancı kültürlere olan merakı böyle başladı. Değişik kültürlere olan ilgisi üzerine İstanbul Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okudu. Çilek, şimdiye kadar hemen bütün kıtalarda değişik ülkeler gördü ve gezileriyle ilgili yazılarını ve fotoğraflarını takipçileriyle sosyal medya üzerinden paylaşıyor. “Amerika Yolcusu Kalmasın” isimli kitabıyla da seyahat yazarlığını farklı bir boyuta taşımıştır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.