DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Havayı zararlı partiküllerden arındıran dünyadaki tek sıva ve boya sistemi

    Havayı zararlı partiküllerden arındıran dünyadaki tek sıva ve boya sistemi
    12.07.2023
    A+
    A-

    Doğal alanlardaki havanın saf ve temiz olmasının temel sebebi dağlar, denizler ve özellikle de şelalelerde yüksek oranda bulunan hava iyonlarıdır.  Bu hava iyonları, havadaki partikülleri kendisine çeken doğal bir mıknatıs gibi çalışır; havadaki ince toz ve polenleri yakalar, ağırlaştırır, havadan daha ağır bir hale gelerek yere çökmesini sağlar. Böylece alınan her nefeste taze hava solunur. Baumit’in doğadaki bu işleyişten ilham alarak geliştirdiği Ionit Sağlıklı Sıva ve Boya Sistemi ise havayı zararlı partiküllerden arındırarak sağlıklı bir iç mekân havası yaratıyor, havanın sürekli temiz ve sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. 

    Konfor ve yaşam kalitemiz üzerinde önemli etkiye sahip olan temiz havanın sağlanmasında belirleyici bir rol üstlenen Ionit Sağlıklı Sıva ve Boya Sistemi daha az toz, daha az polen ve daha az aerosol vadediyor. Optimum nem dengesini sağlayan bu sistem, iyon konsantrasyonunu artırarak ince toz ve polen sayısını azaltıyor. Doğanın işleyişinden ilham alarak geliştirdikleri Ionit Sağlıklı Sıva ve Boya Sistemi’nin yaşam kalitesini artırmadaki etkilerine değinen Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer, bu inovatif sistemin alerjik reaksiyonları azaltarak zindelik ve tazelenme hissini yukarıya taşıdığını vurguladı.

    Tabiattaki doğal işleyişten ilham alan sıva ve boya sistemi

    Baumit’in geliştirdiği Ionit Sağlıklı Sıva ve Boya Sistemi’nin her nefeste taze hava sağladığının altını çizen Erdil Dinçer, “Köklü inovasyon mirasımızın ve Ar-Ge çalışmalarımızın bir sonucu olarak ortaya çıkan Ionit Sağlıklı Sıva ve Boya Sistemi, iç mekânlardaki nemi dengeleyebilen ve sağlıklı hava iyonu konsantrasyonunu artırıp, havayı zararlı partiküllerden arındırarak temizleyen tek sistem olmasıyla fark yaratıyor. Doğadaki kusursuz işleyişi yaşam alanlarına taşıyan sistem, kapalı mekânlarda azalan hava iyonlarını çoğaltmayı amaçlıyor. Toksin içermeyen mineral iç cephe boyası, iç mekandaki doğal hava iyonu miktarını yükselterek iç mekân hava kalitesini büyük ölçüde iyileştiriyor.  Havada bulunan su buharı molekülleri IonitColor’ın özel mineral dolgusuna çarptığında hava iyonlarına dönüşüyor. Havadaki iyon konsantrasyonu arttıkça, zararlı partiküller azalıyor. Fraunhofer Yapı Fiziği Enstitüsü IBP tarafından yapılan bir karşılaştırmalı ölçüme göre, IonitColor ile boyanmış bir odadaki aerosollerin yüzde 60 oranında azaldığı görülüyor” dedi.

    Dinlendirici ve tazeleyici etkiye sahip 66 özel renk tonu

    Ionit Sağlıklı Sıva ve Boya Sistemi içinde yer alan ürünlerden bahseden Dinçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Duvar ve tavanlar için yüksek kaliteli mineral iç cephe boyası IonitColor, yüksek nefes alma kabiliyeti ve iyi örtücülük özelliğiyle dikkat çekiyor. Emisyon, solvent ve koruyucular içermeyen bu boya, ortamdaki iyonların sayısını aktif olarak yükseltiyor. Oda havasındaki ince toz, polen ve aerosolleri azaltarak havayı temizleyen IonitColor, özel olarak seçilmiş dinlendirici ve tazeleyici etkiye sahip 66 Ionit renk tonunda üretiliyor.  IonitColor için ideal bir tamamlayıcı görevi gören IonitFino, ortamdaki nemi aktif olarak düzenleyen, iç cepheler için saten sıva harcı olarak kullanılıyor. IonitFino, ortamdaki nem oranını sürekli olarak ideal değerler olan yüzde 40 ile yüzde 60 arasında tutarak, iç mekanlarda küf, bakteri, virüs, alerjen ve solunum yolu enfeksiyonlarına engel oluyor, hava kalitesini artırıyor. Alçı levha derz dolgusu, saten yüzey imalatları ve yüzey düzeltme için kusursuz bir kullanım sunuyor. IonitFino hem yeni yapılarda hem de tadilat uygulamalarında kullanıma uygun. IonitColor’un diğer ideal tamamlayıcısı saten macun IonitFinish, IonitFino ile aynı özelliklere sahip ve ortamdaki nemi aktif olarak düzenleyebiliyor. IonitFinish likit formda ve kullanıma hazır olması sayesinde çok daha hızlı uygulanabiliyor ve kusursuz yüzey kalitesi sunmasıyla iç cephede fark yaratan işlere imza atıyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.