DOLAR 32,3322
EURO 34,7239
ALTIN 2436,512
BIST 10008,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hayat’ın Molfix’i Nijerya’nın “Yılın En Yenilikçi Markası”

    Hayat’ın Molfix’i Nijerya’nın “Yılın En Yenilikçi Markası”
    24.07.2018
    A+
    A-

    Hayat Kimya, Molfix bebek beziyle açık ara pazar lideri olduğu Nijerya’da “Yılın En Yenilikçi Markası” ödülüne layık görüldü.

    Hijyen, ev bakım ve temizlik kağıtları kategorilerinde 12 markasıyla 9 ülkede 8 bine yakın çalışanla büyümesini sürdüren Hayat Kimya, Nijerya’da her yıl düzenlenen Marketing Edge Brands and Advertising Excellence Awards töreninde Molfix markasıyla “Yılın En Yenilikçi Markası” ödülüne layık görüldü.

    Yüzde 51 pazar payıyla liderliğini sürdürüyor

    Hayat Kimya’nın, Molfix bebek beziyle Nijerya’da %51 pazar payıyla liderliğini sürdürdüğünü belirten Hayat Kimya Nijerya Genel Müdürü Hakan Mısri, “Hayat Kimya olarak herkesin kaliteli ürüne erişim hakkı olduğuna inanarak belirlediğimiz stratejilerimizle girdiğimiz her pazarda markalarımızla kısa sürede ilk iki oyuncudan biri haline geliyoruz. Nijerya’da da pazara girişimizden sonra 2 yıl gibi kısa bir sürede  liderliğe tırmandık ve sürdürüyoruz. Gerek potansiyeli, gerek dünya standartlarındaki 100 milyon dolarlık üretim tesisi yatırımıyla Nijerya’yı, Hayat Kimya’nın Batı Afrika üssü olarak görüyoruz” dedi.

    180 milyonluk genç nüfusu ve ortalama 6 çocuklu aile yapısı ile Nijerya pazarının öneminden bahsederek sözlerine devam eden Mısri, “Nijerya’da 13 milyon bebek var ve günde 3 bez kullanılıyor, bu da 8 saatte 1 bez değiştiriliyor demek. Oysa Türkiye’de günde 4-5 bez kullanılıyor, hatta yeni doğanda bu rakam günde 8’e kadar çıkıyor. Dünyanın 5. büyük markalı bebek bezi üreticisi olarak, Hayat’ın dünya standartlarındaki kalitesini Nijerya’lı bebeklere de ulaştırmak bize şevkle çalışma azmi veriyor. Bugün, tüm dünyada dakikada 11.200 bebek Molfix giyiyor, her geçen gün bu sayıyı arttırmak için çalışıyoruz” dedi.

    2 bin 200 hastanede 350 bin anneye eğitim, “Mo-Mum” Molfix anneleriyle aktiviteler

    Nijerya’da hijyen alışkanlıklarını geliştirmek için annelere farkındalık programları ile ulaştıklarını belirten Mısri, “9 eyalette 2.200 hastanede 350 bine yakın anneye bebek bakımı bilgilendirmesi yaptık. Nijerya’nın alışılagelmiş açık pazarlarında 100 bin anneye hijyen eğitimi ve bebeklerinin bez değişimini yerinde gerçekleştirdik ve ülke çapında hijyenik ve mutlu bir bebeklik dönemi yaşayabilmeleri için Nijeryalı bebeklere Molfix deneyimi yaşatacak numuneler temin ettik. Nijerya’da ‘MO-MUM’ ismiyle adlandırdığımız “Molfix annelerini” biraraya getirip keyifli aktiviteler düzenlemeye devam ediyoruz. 2 sene gibi kısa bir sürede, ülkede fark yaratan bir marka haline gelebilecek işler başarmaktan ve markalarımızın ödüllendirilmesinden mutluluk duyuyoruz, daha fazla aileye Hayat götürmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye sözlerine devam etti.

    Hayat Kimya Nijerya’da Molfix ile 2016’da Devlet Araştırma Teknolojisi Enstitüsü tarafından Molfix “Afrika’nın En İyi Bebek Bezi Markası” ödülüne layık görülmüştü. 2017’de ise bu başarıyı Molfix’in “Afrika Kalite Başarısı Ödülü” takip etmişti. Yine geçtiğimiz yıl pazarlama aktiviteleri Nijerya Reklamverenleri Birliği (ADVAN) tarafından verilen “ADVAN AWARDS for Marketing Excellence West Africa“ ödüllerinde ise 5 ödüle birden layık görülmüştü.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.