DOLAR 32,3354
EURO 35,1346
ALTIN 2240,125
BIST 8719,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hazine taşınmazları ekonomiye kazandırılıyor

    Hazine taşınmazları ekonomiye kazandırılıyor
    04.07.2022
    A+
    A-

    Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ihale yolu ile satışa çıkartılan hazine taşınmazlarında bazı muafiyetler ve indirimler sunuluyor” dedi.

    Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ihale yolu ile satışa çıkartılan hazine taşınmazlarında bazı muafiyetlerin ve indirimlerin sunulduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Hazineye ait taşınmazlar ekonomiye kazandırılması amacıyla gerçek veya tüzel kişilere ihale yoluyla satılıyor. Hazine taşınmazlarının satışında alıcılara indirim, taksitlendirme ve vergiden muafiyet kolaylıkları sağlanıyor. Kamu idarelerinin ihtiyaç duymadığı ihale ile satılan taşınmazların listesine Milli Emlak Genel Müdürlüğünün internet sayfasından erişilebiliyor” dedi.

    İndirim, Taksit ve Muafiyetler Var
    Yapılan satışlardaki kolaylıklara da değinen Özelmacıklı, “Satış bedelinin peşin olarak ödenmesi halinde satış bedeline yüzde 20 indirim yapılıyor. Yüzde 25’i peşin alınan taşınmazın satış bedelinin geriye kalan kısmının azami iki yıl içerisinde ve üçer aylık dönemler itibariyle sekiz eşit taksitte ödenebilme imkânı sunuluyor. Satış işleminde KDV muafiyeti bulunurken, düzenlenen belgeler için de vergi, resim ve harç muafiyeti bulunuyor. Satışı yapılan taşınmazın, satışı takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisinden de muafiyeti var” diye konuştu.

    Her Şey Satılamıyor
    Satışı mümkün olan ve mümkün olmayan hazine taşınmazları hakkında da bilgi veren Özelmacıklı, “Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan, herhangi bir kamu hizmeti için gerekli olmayan ve hukuken ihaleye çıkarılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan taşınmazlar satışa çıkarılabiliyor. Özel mevzuatı gereğince satışı mümkün olmayan taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar, kıyıda kalan taşınmazlar, ormanlar, meralar, kamu hizmetine tahsisli taşınmazlar, imar planı ile kullanım amacı kamu hizmeti niteliği taşıyan taşınmazlar (park, yeşil alan, resmi kurum alanı gibi), ilgili kamu idaresince satışına izin verilmeyen taşınmazlar, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde bulunan ancak nazım veya uygulama imar planı dışında (plansız alanda) kalan taşınmazlar satılamıyor” ifadelerini kullandı.

    Gerek hazine gerekse de bankalar tarafından satışa çıkartılan taşınmazlar için yatırımcı gruplarına özel danışmanlık hizmetleri verdiklerini belirten Özelmacıklı, “Türkiye genelinde yüzü aşkın temsilciliğimiz ile profesyonel gayrimenkul hizmetlerini sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda özellikle kapalı portföyler olmak üzere birçok özel gayrimenkul yatırım alternatifini müşterilerimize sunuyoruz. Deneyimli ve uzman portföy yöneticilerimiz ile bizlere güvenen herkesin kazanması temel ilkemiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.