DOLAR 32,3281
EURO 35,0728
ALTIN 2299,835
BIST 8996,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hebron’un kadınları Filistin modasını dünyaya tanıtıyor

    Hebron’un kadınları Filistin modasını dünyaya tanıtıyor
    27.05.2019
    A+
    A-

    Eski Hebron Çarşısı’nın ana girişinin hemen içinde, güzel bir şekilde işlenmiş malzemelerle dolu, Batı Şeria’nın tek kefiye fabrikasından kareli eşarpların satıldığı ve kadınların işlettiği küçük, dar bir dükkan bulunur. İşte o küçücük dükkandaki kadınlar, Filistin modasını dünyaya tanıtıyor.

    İzdihar Filistin Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hanane Mahfoud’un verdiği bilgiye göre, Hebron’un kadınları, İdna Nakış ve El Sanatları Kooperatifleri Birliği altındaki Filistinli kar amacı gütmeyen bir adil ticaret kooperatifi. İdna, yaklaşık 25 bin nüfuslu, orta büyüklükte, Batı Şeria’daki el Halil’inin güneybatısında bulunan bir Filistin şehri.

    FİLİSTİN’İN EŞSİZ EL SANATLARI

    Hebron’un Kadınları, kooperatif birliğinin, Hebron bölgesindeki kadınlara Filistin el sanatlarının üretimi ve satışı yoluyla kendileri ve aileleri için kaynaklar sağlama çabalarının bir parçası olarak 2005 yılında kuruldu.

    Satılan ürünleri hazırlayan 150 kadın, Hebron bölgesinde bulunan sekiz şehir ve köyden geliyor.Satışlardan elde edilen gelir, kendilerine ve ailelerine yarı zamanlı istihdam yoluyla ek gelir sağlıyor.

    İNTERNETTEN DE SATIŞ YAPIYORLAR

    www. womeninhebron. com isimli site üzerinden de satış yapan Hebron’un kadınları, Dünya Adil Ticaret Örgütü’nden (WFTO) adil ticaret onayını aldılar.

    Bu arada, yolunuz Filistin’e düşerse, Hebron kadınlarının el emeği göz nuru eserlerini görüp alışveriş yaptıktan sonra, o küçük dükkanın karşısındaki banklarda, bir falafel sandviçiyle (yağlı, tuzlu, lezzetli Hebron tarzında kızarmış patates ve patlıcanla yapılan) oturabilir ve çay içebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.