Her 2-3 dakikada bir yeni inme vakası meydana geliyor
Kalp hastalıklarından sonra Türkiye’de ölümlere neden olan 2. hastalık inme. MLP Care de bu doğrultuda özel tedavi gerektiren ve toplumda görülme sıklığı yoğun olan hastalıklara yönelik merkezlerine “BAVİM – Beyin Anjiyografisi ve İnme Merkezi” tedavi ağını ekledi. İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi, İstinye Üniversitesi Hastanesi ve Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde kurulan inme merkezlerinde acil ve kronik inme vakalarına tanı, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri veriliyor.
Çağımızın vebası damar hastalıkları her geçen gün daha tehlikeli boyutlara ulaşarak genç yaşlarda da görünmeye başlarken, erken tanı ve doğru müdahale hayat kurtarıyor. Her yıl toplumda ortaya çıkan yeni inme oranı 1000 kişide 2-3 olarak gözlemleniyor. Türkiye’de her 2-3 dakikada bir yeni bir inme vakası meydana geliyor. Batı’da inme sıklığı 70 yaşından sonra artarken, Türkiye’de ise 50-60 yaşlarından itibaren belirgin şekilde artış görülüyor. İnme, ülkemizde kalp hastalıklarından sonra en çok ölüme neden olan 2. hastalık olarak yer alıyor.
Medical Park, Liv Hospital, VM Medical Park ve İstinye Üniversite Hastanesi’ni tek çatı altında buluşturan MLP Care, sahip olduğu yıllık 10 milyonluk vaka deneyimini, uzman kadrosu ve son teknoloji ile birleştirerek halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi için kullanmaya devam ediyor. MLP Care; bir hastalık konusunda birçok merkezden oluşan ilk tedavi ağı olan “BAVİM – Beyin Anjiyografisi ve İnme Merkezi” tedavi ağını kurdu. Ağın liderliğini inme alanındaki değerli çalışmalarla öne çıkan Prof. Dr. Yakup Krespi yürütüyor.
İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi, İstinye Üniversitesi Hastanesi ve Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde faaliyet gösteren merkezler; inme konusunda uzmanlaşmış tecrübeli tıbbi kadro ve en yeni teknolojiye sahip donanım ile inmenin teşhisi, tedavisi ve rehabilitasyonunda yeni bir yaklaşım ortaya koyuyor.
BAVİM – İnme Merkezleri’nde 7/24 acil müdahale hizmeti veriliyor ve daimi olarak uzman hekimler görev yapıyor. 3 merkezde de yataklı “Akut Tedavi Ünitesi” ile “Rehabilitasyon ve Araştırma Ünitesi” bulunuyor. Merkezlere 0850 220 44 15” numaralı BAVİM – İnme Merkezi Danışma Hattı’ndan 7/24 ulaşılabiliyor.
İNME EN ÖNEMLİ ÖLÜM NEDENLERİNDEN BİRİ
Türkiye’de her 2-3 dakikada bir yeni bir inme vakası meydana geliyor. Batı’da inme sıklığı 70 yaşından sonra artarken, Türkiye’de ise 50-60 yaşlarından itibaren belirgin şekilde artış görülüyor. İnme, bu nedenle ülkemizde kalp hastalıklarından sonra 2. sırada yer alan ölüm nedeni olarak kabul ediliyor.
Önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olan inme ile mücadelede hayat kurtaran, sakatlığı ortadan kaldıran tedaviler modern hastanelerin çatısı altında kurulan özel teknolojik donanımlı inme merkezlerinde başarıyla yapılabiliyor. Gerekli tedaviler ne kadar erken uygulanırsa klinik sonuç o kadar olumlu olduğundan inme hastalarının BAVİM çatısı altında yer alan inme merkezlerine en hızlı biçimde ulaştırılmaları tedavinin ilk ve en önemli basamağını oluşturuyor.
Akut dönemde yapılan anjiyografik damar açıcı tedavilerin yararlılığını gösteren bilimsel çalışmaların toplu değerlendirme sonuçlarına göre; tedavi edilen her 3 hastanın 1’inin tedaviden sonra tamamen bağımsız şekilde yaşamaya başladığını ortaya koyuyor.
İLK 6 SAATTE İNMENİN SONUÇLARINDAN BÜTÜNÜYLE KURTULMAK MÜMKÜN
İnme, bedenin bir yarısında aniden ortaya çıkan güçsüzlük, his kaybı, konuşma güçlüğü, görme kaybı, dengesizlik, çift görme, baş dönmesi gibi belirtilerle kendini gösteriyor. İnmenin ilk 6 saati içinde yüksek teknolojiye sahip ve uzmanlaşmış tıbbi kadroların görev yaptığı merkezlerde uygulanan ilaçlı ve anjiyografik damar açıcı tedaviler ile inmenin yol açtığı kayıplardan bütünüyle kurtulabiliniyor.