DOLAR 32,2635
EURO 34,8553
ALTIN 2434,08
BIST 10090,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Her türlü olumsuzluğa karşı gelişmeler sevindirici

    Her türlü olumsuzluğa karşı gelişmeler sevindirici
    14.01.2022
    A+
    A-

    TÜİK Aralık ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre;

    – Türkiye genelinde konut satışları aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 113,7 artarak 226 bin 503 oldu.

    – Türkiye genelinde aralık ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 209,3 artış göstererek 45 bin 260 oldu.

    – Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 43,5 artarak 58 bin 576 oldu.

    BOSS4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş “Her türlü olumsuzluğa karşı gelişmeler sevindirici” dedi

    Yaşanan tüm olumsuz ve beklenmeyen gelişmelere rağmen yerli ve yabancıya olan satışlardaki gelişme bizi sevindirdi. Bundan sonrası için 2022 yılında özellikle yabancı yatırımcı sayısının daha da artacağını öngörüyoruz. Talepler de değişecek. Pandemi sürecinde herkes evinde normalin çok üzerinde vakit geçirdiği için daha geniş balkonlu, bahçeli, ferah ve kısmen büyük ev satışlarında ciddi bir artış yaşadık. Özellikle şehir merkezinden uzak villa projelerinde stok neredeyse yok denecek kadar az. Bu durum proje geliştiricilere ve firmalara bir miktar yön değiştirtti. Bir iki sene daha talebin bu doğrultuda devam edeceğini düşünüyoruz. Faiz oranlarında aşağı yönlü bir ivme olduğu takdirde yerli pazarın da sektöre katkısı olur. Kur dengeleri açısından daha sabit ve durağan bir dönem olmasını her sektör  gibi biz de temenni ediyoruz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.