DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hilmi Türkmen: “Üsküdar’da dönüşümü hızlandırıyoruz”

    Hilmi Türkmen: “Üsküdar’da dönüşümü hızlandırıyoruz”
    11.05.2023
    A+
    A-

    Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, kentsel dönüşüm ve imar sorunlarını çözmeyi hiçbir zaman gündemlerinden düşürmediklerini söyledi:

    “Yavuz Türk mahallemiz özellikle Boğaz bölgemizin nüfus itibariyle en yoğun mahallelerinden birisidir. Bu mahallemizde yıllardır süregelen imar meselesi kentsel dönüşüm meselesi hep bir numaralı gündemimiz oldu. Ve şimdi Türkiye’de Kentsel dönüşümün mimarı, özellikle şehirlerimizin dönüşmesi, afetlerde her yerde kendisini gördüğümüz ve hepimizin gurur tablosu TOKİ’mizle beraber tüm Türkiye’yi adeta bir şantiye alanına dönüştürmüş Sayın Murat Kurum Bakanımız birazdan sizlere hitap edecek. Tam da bu mahallemizin tam da Üsküdar’ımızın diğer mahallelerinde kentsel dönüşümle ilgili sizlere Sayın Bakanımız güzel müjdeler, güzel açıklamalarda bulunacak. Burada zaten imarla ilgili bir sorun yok. Bunu defalarca söyledik. Buradaki sorun ne yazık ki parsellerimiz büyük ve çok hisseli. Hissedarlar olarak bir araya gelmekte zorluk çekiyorsunuz. Bakın biz Üsküdar Belediyesi olarak şu arka parsellerde ufak tefek dönüşümlere başladık. Ama artık gaza basmamız lazım. Hızlanmamız lazım. Ülkemiz deprem kuşağı. İstanbul’umuz deprem kuşağında. Allah geçinden versin. Bu depremin ne zaman geleceğini bilmiyoruz Depremden kaçmak mümkün değil.  Ancak depreme karşı tedbir almak mümkün.. Bir an önce dönüşümü sağlamamız gerekir.  Sayın Cumhurbaşkanımız 21 Nisan’da bayramın birinci gününde bir müjde verdi. Ne dedi? Yarısı bizden dedi. İşte bu dönüşüme benim sevgili Yavuztürk’lü kardeşlerim eğer evet derseniz artık burada dönüşüm çok daha kolay.”

    Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in mahalledeki hisseli parsellerin dönüşüm sorununu aktarması üzerine Bakan Kurum, “Yavuztürk Mahallemizde parsel büyüklükleri biraz fazla. Vatandaşlarımız bir araya gelip 3’te 2’yi sağlamakta güçlük çekiyorlar. Belediye Başkanımızla da konuştum, şöyle bir yol izleyeceğiz: Üsküdar Belediyemiz de parselleri küçültecek. Sizler o küçük parsellerde 3’te 2 çoğunluğu sağlayacaksınız. Biz de yarısını karşıladığımız projemize sizi dahil edeceğiz.” ifadesini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.