DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hilti’den daha iyi bir gelecek inşa edecek sürdürülebilir politikalar

    Hilti’den daha iyi bir gelecek inşa edecek sürdürülebilir politikalar
    01.06.2021
    A+
    A-

    Tüm ekosisteme fayda sağlayan yaşanabilirbir dünya için sürdürülebilir politikalar tercih olmaktan çıkarak birzorunluluk halini alıyor. Artan popülasyon ve şehirleşme, azalan sınırlıkaynaklar gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak içinsürdürülebilirliği küresel bir önceliğe dönüştürüyor. ‘Daha iyi bir gelecekinşa etmek’ vizyonuyla hareket eden Hilti, sürdürülebilirliği bir hedeftenziyade tüm süreçleri domine eden temel güç olarak görüyor. Üretimproseslerinden organizasyonel süreçlere kadar her aşamada sürdürülebilirlikvizyonuyla yol aldıklarını belirten Hilti TürkiyeGenel Müdürü BanuDeniz Çetinkol,dünyanın karşı karşıya olduğu ekolojik ve sosyal zorluklar karşısındasürdürülebilirlik politikalarına her zamankinden daha çok önem verdiklerinin altınıçizdi. Çetinkol, global sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında 2023 yılınakadar karbondioksit emisyonlarını nötrleyerek endüstriye öncülük etmeyiamaçladıklarını da vurguladı.

    Ekolojik, bireysel ve toplumsalfaktörler ile ekonomik faktörleri eşit olarak değerlendiren bir stratejiyleuzun vadeli bir başarıyı güvence altına almayı hedefleyen Hilti, sürdürülebilirlikpolitikası çerçevesinde daha iyi bir dünya, daha güvenli inşaat sahaları vedaha sağlıklı toplumlar inşa etmeyi öncelik kabul ediyor. Bu kapsamda global sürdürülebilirlikstratejileri doğrultusunda 2023 yılına kadar karbondioksit emisyonlarınınötrleyerek endüstriye öncülük etmeyi amaçladıklarını açıklayan Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, aynı zamanda müşteri, çalışan ve işortakları için de farklı yaklaşımlarla güvenli ve sağlıklı bir gelecekplanladıklarını vurguladı.

    Hilti, 2020 yılındakisürdürülebilirlik faaliyetleri üzerine geniş çaplı bir rapor yayınladı

    21.yüzyılın ihtiyaçlarına ve değişen saha beklentilerine sürdürülebilir ilkelerdoğrultusunda cevap verdiklerini dile getiren Banu Deniz Çetinkol;“Yenilikçi teknolojilerle geleceğin yapılarının inşasında önemli bir rolüstlenirken gezegendeki dengeyi gözetiyor ve gezegenle ilişkimizi optimumseviyede tutuyoruz. Hilti dünyasında geçtiğimiz sene bu konuda çok ciddiatılımlar gerçekleştirildi ve bir rapor halinde yayınladı. Raporda ilk aşamadabize yol gösterecek ve potansiyelimizi arttıracak kaynak ve doneler toplandı. BMKüresel İlkeler Sözleşmesi, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve daha birçokglobal çalışma sayesinde hem iç hem de dış uzmanlardan ve paydaşlardan gelenyanıtların araştırılması ve analizi sonucunda önemli veriler elde edildi. Araştırmasonucunda belirlenen öncelikli konular çevre, insan ve toplumdan oluşan üçstratejik eylem alanına göre gruplandırıldı. Ortaya çıkan tabloya göreHilti’nin BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşması için gerekli yolharitası hazırlandı. Tüm bu çalışmaların sonucunda ise sektöre öncülük edeceksürdürülebilirlik raporu yayınlandı” diye konuştu.

    Hilti’nin kurumsal sürdürülebilirlikekibi kurduğunu söyleyen Çetinkol; “Küresel öncelikler vesürdürülebilirlik konusunun tamamı için organizasyon içinde stratejik veoperasyonel sorumluluklar atanarak titiz bir çalışma yürütülüyor. Aynı zamandafaaliyetlerle ilgili olarak iki yılda bir toplanan Sürdürülebilirlik Konseyi’nedanışılıyor” dedi.

    “Müşteri, çalışan vepaydaşlarımızla diyaloğu sürekli kılacak uygulamalar sunuyoruz”

    Sürdürülebilirliğin temelyaklaşımlarından bir diğeri olan iç ve dış paydaşlarla diyaloğu sürekli kılacakçalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Çetinkol, “Şirketolarak açık bir diyalog sürdürmek ve farklı bakış açılarını yapıcı bir şekildetartışmak için uygun koşullar sağlıyoruz. Hem globalde hem de Türkiye’deçalışanlarımızla sürdürülebilir bir iletişim yürütmek amacıyla süreklietkileşim halindeyiz. İyi bir çalışma ortamının yanı sıra iş verimliliğini veçalışan mutluluğunu artıracak farklı uygulamalar sunuyoruz. Aynı durummüşterilerimiz için de geçerli. Çevrim içi ve çevirim dışı kanallararacılığıyla müşterilerimizle olan ilişkilerimizi güçlü bir sadakate çevirmekiçin çalışıyoruz. Dijital asistanlar sayesinde her konuda bizden destekalabiliyor ve bize danışabiliyorlar. Değer zincirinin bir diğer halkasında yeralan paydaşlarımız için de benzer bir yaklaşımımız var. Uluslararası düzeydebirçok tedarikçi ve iş ortağıyla çalışıyoruz. Derneklerde ve ilgi gruplarındada aktif olarak yer alıyor, araştırma enstitüleri ve üniversitelerle de birlikteçalışıyoruz” dedi.

    2023’e kadarkarbondioksit emisyonunu nötrleyecek

    Hilti olarak faaliyetlerininçevresel etkilerini aktif bir şekilde yönetmek ve iklim değişikliğininzorluklarıyla mücadele etmek için sorumluluk aldıklarını söyleyen Çetinkol;“Global sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında 2023 yılına kadarkarbondioksit emisyonumuzu nötrleme hedefini belirledik. Bunun için üretimimizdentedarik zincirimize kadar tüm süreçlerimizde sürdürebilir teknolojilerikullanıyoruz. Dünyanın her yerinde toplumsal zorluklar olduğunun farkındayız vebu noktada sosyal sorunların sürdürülebilir çözümüne katkıda bulunmakistiyoruz. Bugüne kadar toplumsal fayda gözeten pek çok proje hayata geçirenHilti Vakfı aracılığıyla önümüzdeki dönemde de yeni projelere imza atmayı hedefliyoruz.Başarımızı sürdürülebilir kılmak için çalışan odaklı kurum kültürümüzügüçlendirmek ve yüksek performanslı küresel bir ekiple yolumuza devam etmeyiplanlıyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.