DOLAR 32,3345
EURO 35,2022
ALTIN 2247,364
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hilti’den ezber bozan teknolojik ürünler

    Hilti’den ezber bozan teknolojik ürünler
    21.06.2021
    A+
    A-

    Birçok sektör gibi inşaat sektörü de dijitalleşiyor ve bu dönüşümle sektör entegre çözüm odaklı sistemlere uyum sağlayarak verimliliğini artırmayı hedefliyor. Dijital çözümlerini inşaat sektörüne penetre etmek için çalışmalarını sürdüren Hilti, kısaca BIM olarak adlandırılan ‘Yapı Bilgi Modellemesi’ yaklaşımı ile sektördeki dijital dönüşüme öncülük ediyor. Bu kapsamda geleceği şekillendiren teknolojileri rehber kabul ederek inşaat sektörüne sayısız teknoloji kazandıran Hilti, beş yeni ürünüyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ezberleri bozmaya hazırlanıyor. Ar-Ge destekli inovatif yaklaşımı, yeni nesil mühendislik anlayışı ve pazarda tek olan pek çok ürünüyle fark yaratan Hilti, inşaat sektörünün etkin çözüm ortağı olmayı sürdürüyor.

    Üretim proseslerinden organizasyonel süreçlere kadar her aşamada sürdürülebilirlik vizyonuyla hareket eden Hilti, sunduğu proaktif çözümlerle iş ortakları ve müşterilerinin zamandan ve iş gücünden tasarruf elde etmelerine katkı sunmaya devam ediyor. İnşaat sektörüne yüksek katma değer sağlayan ürün ve teknolojiler geliştiren Hilti, MT Modüler Kanal Sistemleri, RE 500 V4 Kimyasal Dübel, yeni jenerasyon SD 5000 A22 Akülü Vidalama Makinesi, TE 500 Kırıcı ve DD 150-U Karot Makinesi ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye inşaat sektöründe de bu yıl büyük bir fark yaratmayı hedefliyor.

    Tasarımdan sahaya, her alanda rakipsiz özellikler bir arada

    BIM’e entegre edilebilen ve verimliliği merkezine alan mekanik-elektrik destek ve askılama sistemleri olan MT modüler kanal sistemleri ile Hilti, projelendirme aşamasından sahadaki imalat aşamasına kadarki her süreçte sorunsuz kullanım garantisi veriyor. Geleneksel metot olarak nitelendirilen kaynaklı çelik profil kullanımına alternatif sunan ve kaynak işçiliğini ortadan kaldıran sistem, çok daha esnek bir teknoloji ortaya koyuyor. Kalite anlamında daha kontrol edilebilir ve daha verimli imalatın önünü açan teknolojisiyle projelendirme aşamasında tasarım ve optimizasyon desteği sunuyor. Sistem; yapılan projelendirmeye uygun MT profillerinin, sahada imalat hatasına yer vermeyecek şekilde fabrikada kesilmiş ve montajı gerçekleşmiş olarak sahaya indirilene kadar ileri lojistikle gerçek zamanlı takibini sağlıyor.

    Şantiyelerin dijital çözüm ortağı

    Hilti’nin rakipsiz sistemi proje noktalarını belirleyen destek ve askılama sistemlerinin yerini, BIM’den sahaya nokta atışı yapan PLT 300 Gelişmiş Ölçme Sistemleri kolayca tespit edebiliyor. Böylelikle, bağlantı noktaları için herhangi bir lazer veya geleneksel ip kullanmadan delim gerçekleştirilebiliyor. Şantiyelerde diğer bir zorluk olan imalatların takibi ve raporlanması noktasında ise Hilti’nin doğrulama katma değeri olarak tanımladığı BIM çözümüne, tablet veya PC ile ulaşabilme imkanı sağlıyor. Bu sayede eş zamanlı olarak saha imalatının ne kadar ilerlediği ve imalatın doğruluğu kontrol edilebiliyor.

    Yeni nesil MT Modüler Kanal Sistemleri ile maksimum performans

    Tüm askılama ve destek sistemlerini tek bir teknolojide buluşturan Hilti MT Modüler Kanal Sistemleri, en hafif yüklerden en ağırlarına kadar entegre bir portfolyo sunuyor. Çinko-magnezyum kaplaması sayesinde rötuş gereksinimi olmadan yüksek korozyon dayanımı sunan sistem, bu sayede uzun yıllar maksimum dayanıklılık ve performans gösteriyor. Yeni nesil mühendislik anlayışının bir yansıması olan sistem, geleneksel yöntemler ile yapılan mekanik, elektrik ve tesisat askılamalarına göre 8 kat daha hızlı olmasıyla fark yaratıyor, üstelik yüzde 25’e kadar tasarruf sağlamaya da yardımcı oluyor. Patentli Twist-Lock akıllı kilit teknolojisi ile dikkat çeken sistem, bu teknoloji sayesinde kullanıcıların tüm bağlantılarını yüksek dayanımla gerçekleştirebilmesini sağlıyor.

    Kimyasal Dübel ile tasarımda teknolojik dönüşüm

    Hilti’nin bir diğer teknolojisi RE 500 V4Kimyasal Dübel; yenilenmiş ETA onayı ve EOTA TR069 ile rijit filiz ekimi bağlantılarını çözme imkanı tanıyor. Bu özelliğiyle rakipsiz olan RE 500 V4Kimyasal Dübel; geometrik koşullara, yüklere ve kenar-komşu mesafelerine bağlı olarak rakip marka çözümlerine optimize edilebiliyor. HDE A22 Akülü Uygulama tabancası ile yüzde 15’e kadar malzeme tasarrufu sağlayan sistem, inşaat sahalarında inovatif çözüm ortaklığı yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca PROFIS Rebar yazılımı ile kimyasal dübeller ile ilgili her tür sistem bağlantısı tasarlanabiliyor.

    Pazarın en güçlüsü, yeni jenerasyon SD 5000 A22 Akülü Vidalama Makinesi

    İnşaat sahalarının vazgeçilmez alçıpan vidalama makinesinin bir önceki sürümde gövde ağırlığı 1,3 kilogramken yeni jenerasyonda bu ağırlık 1 kilograma düşüyor. 4650 RPM ve 6,5 Nm Tork kömürsüz motoruyla pazardaki en güçlü makine konumuna ulaşan, 24 ay boyunca kullanıcıdan herhangi bir tamir ücreti istemeyen “2 yıl masraf yok” hizmeti ile satışa sunuluyor. Hassas vidalama işlerini kolaylaştırmak için daha ergonomik tetik ve elektronik fren özellikleri bulunan yeni jenerasyon SD 5000 A22 Akülü Vidalama Makinesi, LED ışık eklentisiyle de karanlık alanlarda çalışmayı kolaylaştırıyor.

    Sınıfının en hafifi TE500 Kırıcı

    Kompakt tasarımı ile yüksek manevra kabiliyeti sunan TE500 Kırıcı, 5 kilo ağırlığıyla sınıfının en hafif kırıcısı olma özelliğiyle öne çıkıyor. Bu sayede uzun süre yorulmadan çalışma imkanı sağlayan TE500 Kırıcı, 24 ay boyunca kullanıcıdan herhangi bir tamir ücreti talep etmeyen “2 yıl masraf yok” hizmeti ile satışa sunuluyor. Bir önceki modele göre yüzde 50 daha uzun ömürlü olarak tasarlanan kırıcı, gelişmiş toz ve ısı koruması sayesinde daha uzun ömürlü bir kullanım sunuyor. Üstelik sök-tak kablosu sayesinde kabloda yaşanabilecek herhangi bir arıza durumunda sadece kabloyu değiştirerek işlerin devamlılığında aksaklık olmasının önüne geçiyor.

    DD 150-U Karot Makinesi sahaların vazgeçilmezi olmaya aday

    Elle ve stantla kullanılabilen, ıslak ya da kuru delim yapabilen en evrensel ve çok yönlü karot makinesi olan DD 150-U, 12-162 mm arasında geniş bir çap aralığında delim yapabiliyor. Vites, çalışma modu, çalışma yönü ve süresini gösteren, aynı zamanda kullanımlarla ilgili analizlerin yer aldığı LED ekran sayesinde kullanıcı dostu bir makine olan bu teknoloji; toz toplama, su toplama sistemleri ile çalışma kolaylığı sağlıyor. Vakumlu tablası ile herhangi bir ek aksesuara ihtiyaç duymadan hızlı ve kolay kurularak, özelleştirilmiş standı ile açılı delim yapılmasına olanak sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.