DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hilton dünyanın en iyi işvereni oldu

    Hilton dünyanın en iyi işvereni oldu
    20.11.2023
    A+
    A-

    Hilton, Dünyanın En İyi İşverenleri listesinde birinci sırada yer aldı. 2016 yılından bu yana listede yer alan Hilton, birinci sıraya yerleşen ilk konaklama şirketi oldu. 

    İstanbul, Türkiye, 19 Kasım 2023 Hilton, Fortune dergisi ve Great Place to Work tarafından hazırlanan Dünyanın En İyi İşverenleri listesinde ilk kez birinci sırada yer aldı. Hilton, “Dünyanın En İyi İşverenleri” listesinde üst üste sekiz yıldır yer alıyor. Bu büyük ödülle, bir konaklama şirketi ilk kez bu alanda birinci sıraya yerleşti.

    Hilton, bu listede ilk kez 2016 yılında yer aldı. Güçlü kurumsal kültürünü sürdürmek için kesintisiz bir şekilde çalışan Hilton, dünya çapındaki 460.000 çalışanının her geçen gün daha fazla gelişmesine olanak sağlıyor. Şirket, kapsayıcı ve güçlü kariyer fırsatları sunan, amaç odaklı ve destekleyici bir iş yeri olma yolundaki kararlılığını sürdürüyor.

    Bu başarı için Hilton Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Simon Vincent, “Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 20’den fazla ülkede aldığımız ödüllerin ardından, dünyanın en iyi işvereni unvanını kazanmak bizim için büyük bir gurur. Bu ödül, her açıdan tebriği hak eden takım üyelerimizin özverisinin ve bir asırdan uzun süredir geliştirmeye devam ettiğimiz inovasyon ve kapsayıcılık kültürümüzün başarısını gösteriyor. Aynı zamanda Hilton bünyesindeki herkese, gelişim olanakları sağlayan olağanüstü bir iş yeri oluşturmak için çalışanlarımıza yaptığımız yatırımların gücünü gözler önüne seriyor” dedi.

    Hilton, tüm takım üyelerinin hem kişisel hem de iş hayatındaki yolculuğunun her aşamasına destek oluyor. Ayrıca takım üyelerinin iş yerinde kendileri gibi olmalarını destekleyen kapsayıcı bir kültür oluşturmaya yönelik taahhüdünü devam ettiriyor.

    Kapsamı genişletilmiş doğum izni, evlat edinme yardımı ve popüler Go Hilton takım üyesi seyahat programı ile heyecan verici seyahat avantajları sağlıyor. Bu ayrıcalıkları hem saat bazında ücret alan hem de kadrolu takım üyelerine sunarak sektördeki seçkin yan hakları bünyesinde barındırıyor.

    Hilton ve Hilton Global Vakfı, konaklama sektöründe kariyer yapma tutkusu olan toplum üyelerine ve Hilton takım üyelerine 500.000 ABD Doları tutarında burs ve mali yardım sağlayacak programını duyurdu. Program için başvurular 2024’ün ilk aylarında açılacak.

    Tesislerinde ve kurumsal ofislerinde esnekliği artırmak için her zaman yeni yöntemler arayan şirket, takım üyelerine desteklendiklerini hissettirecek esnek bir iş ortamı sunmaya kendini adıyor.

    En İyi İşveren Olmanın Dört Unsuru

    İş yerinde tamamen insan odaklı bir deneyim sunmayı hedefleyen Hilton, bu deneyimi aşağıdaki dört temel üzerine inşa ediyor:

    Kapsayıcılık: Hilton, hizmet verdiği misafirleri ve toplulukları yansıtan çok çeşitli kültürlerin ve bakış açılarının temsil edildiği, eşitlikçi ve kapsayıcı bir iş gücü sağlamak için çalışıyor. Şirketin Farklılıkta En İyi 50 Şirket listesinde 2021’de 1 numara olmasının ardından Fair360, Hilton’u 2022’de Onur Listesi’ne aldı.

    Sağlıklı Yaşam: Thrive at Hilton platformu kapsamında Hilton, takım üyelerine yalnızca kendi sağlıklarını değil, aynı zamanda en yakınlarının sağlığını korumaları için destek oluyor. Takım üyelerinin zihinsel sağlık ve bakım ihtiyaçlarını desteklemek adına şirket, 2022 yılında faydalı araç ve kaynakların bulunduğu güçlü bir platform olan sektör lideri Care for All Zihinsel Sağlık Desteğine  imza attı.

    Gelişim: Hilton, takım üyelerinin sadece bir iş sahibi olmak için yola çıktığı ancak bu yolda kariyer hedeflerini gerçekleştirdiği bir ortam sunmaktan gurur duyuyor. Hilton’un sağladığı eğitim fırsatları arasında Hilton Üniversitesi aracılığıyla sunulan ücretsiz kurslar, insan kaynakları liderleri için beceri geliştirme, şirketin Guild ortaklığında sunduğu ücretsiz eğitim olanakları yer alıyor. Bunun yanı sıra Lead@Hilton liderlik ve gelişim programları da bulunuyor.

    Amaç: Hilton’un takım üyeleri, Conrad Hilton’ın dünyayı misafirperverliğin sıcaklığıyla doldurma vizyonunu bir asırdan uzun süredir devam ettiriyor. Hilton ekibi, COVID-19 salgınının yarattığı zorluklara rağmen hedeflerinden ödün vermeden çalışıyor. Takım üyeleri, çeşitli becerilerini kullanarak olağanüstü bir misafir deneyimi sunarken aynı zamanda, toplumda olumlu bir etki yaratmayı ve seyahat deneyiminde neşe ile nezaketin buluşmasını sağlıyor.

    Great Place to Work, her yıl Dünyanın En İyi İşverenlerini belirlemek için şirketleri ve çalışan deneyimini titizlikle ölçen, veri tabanlı bir değerlendirme yapıyor. Değerlendirme süreci kapsamında, anketler yapılarak çalışanlardan geri bildirim alınıyor, şirket kültürü, iş gücü ve sertifikasyon durumu hakkında bilgi toplanıyor. Bu aşamadan sonra, söz konusu şirketlerin 2022 veya 2023’ün başlarında Asya, Avrupa, Latin Amerika, Afrika, Kuzey Amerika veya Avustralya’daki en az beş Best Workplaces™ Listesinde yer alarak küresel düzeyde seçkin işverenler olarak kendilerini kanıtlaması gerekiyor.

    Bu ödül, 124 ülke ve bölgede çalışan 460.000 kişilik devasa bir takımın üyelerinden doğrudan gelen olumlu geri bildirimleri kapsıyor. Hilton, Dünyanın En İyi İşvereni ödülünün yanı sıra, bu yılın başlarında ABD’de Kadınlar için En İyi İşveren ödülüne layık görüldü. Bunun yanı sıra 2023 yılı içerisinde Arjantin, Avusturya, Çin, Dominik Cumhuriyeti, Fransa, Hindistan, İtalya, Peru, Portekiz, İsviçre ve Uruguay’da birinci sırada En İyi İşveren olarak seçildi. Hilton, 2016 yılından bu yana toplamda 450’den fazla Great Place to Work listesinde yer aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.