DOLAR 32,3842
EURO 34,808
ALTIN 2439,271
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hygge tarzını sofralara ve dekorasyona yansıtın

    Hygge tarzını sofralara ve dekorasyona yansıtın
    30.05.2018
    A+
    A-

    EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, güneş ışığını az gösteren kuzey ülkelerinden gelen toplumsal kaynaşma ve hoşgörü felsefesi Hygge‘in güneşin cömert olduğu Türkiye için ideal bir yaşam tarzı olduğunu belirtiyor. Hygge önerilerinin başında pikniğin geldiğini kaydeden Tamer ve Hatipoğlu, “ Eğer küçük de olsa bir bahçeniz varsa toplayın eşinizi dostunuzu, abartılı sofralar kurmadan bir piknik toplantısı organize edin. İkramlarla fazla uğraşmayın. Herkesin bir şeyler getirmesi yeterli. Önemli olan sohbet ve iyi vakit geçirmek“ tavsiyesi yapıyor.

    Hygge ile sofralara ve dekorasyona küçük dokunuşlar

    Hygge düşüncesinin sofralara ve dekorasyona renk kattığını söyleyen Tamer ve  Hatipoğlu, “Evinizin içinde baharın ve yazın kokusunu her an hissetmenize neden olacak taze çiçeklerle süslenmiş küçük vazolar evin farklı yerlerinde olmalı. Sabah uyandığınızda komodininizin üzerinde taze çiçeklerle doldurulmuş bir vazo içinizi enerji dolduracak. İnce kesilmiş koca bir karpuz dilimi ya da da bir sepet dolusu Osmanlı çileği evde yaydığı mis gibi kokuyla yazı içeri alacak unsurlar. Mutfak masanızın üzerinde de her zaman bir kase taze meyve olsun. Limonun en doğal ve sulu zamanlarında C vitamininin gücünü görsel bir şölenle almak için evinizde anne usülü limonata yapmayı ihmal etmeyin. Büyük bir cam şerbetlik edinin. Misafirleriniz geldiğinde içine taze nane yaprakları atacağınız buzlu limonatanız etrafınızdakilere de örnek olacaktır“ diyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.