DOLAR 32,5512
EURO 34,8814
ALTIN 2429,309
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İBB’nin Eğitim yardımına müracaatlar başladı

    07.10.2017
    A+
    A-

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul, ortaokul, lise ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim gören şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yaptığı Eğitim Yardımlarına müracaatlar başladı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün ilkokul, ortaokul, lise ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim gören şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yaptığı eğitim yardımına müracaatlar 3 Ekim tarihinde başladı. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Yardımlarına başvurular 24 Kasım 2017 tarihinde sona erecek.

    Öğrencilere bir kereye mahsus olmak üzere 250 TL verilecek. Yardımlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Avurapa yakasında Edirnekapı ile Anadolu yakasında Selimiye veznelerinde gerçekleştirilecek.

    İstenilen belgeler;

    1-) Öğrenci Belgesi (Öz anne, öz baba veya yasal vasisi olmayan veliler için; öğrenci belgesine, öğrencinin velisi olduğunu belirtir ibarenin okul müdürlüğünce yazılması ve bu ibarenin altının okul müdürlüğünce ayrıca mühürlenip imzalanarak öğrenci belgesinin tanzim edilmesi gerekmektedir),
    2-) Ödemeyi Alan Velinin ve Öğrencinin Nüfus Cüzdan Fotokopileri (Aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.)
    3-) Engelliler İçin Engel Durumunu Gösterir Belge (Geçerlilik süresi halen devam eden; Sağlık Kurulu Raporu fotokopisi (aslı görülerek) veya Rehberlik Araştırma Merkezlerinden alınan RAM raporu)
    4-) Yetim, Öksüz ve Şehit Çocuğu olan öğrenciler için Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği veya Ölüm Belgesi

    Dikkat edilecek hususlar;

    1-) Engelli öğrencilerde Mili Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yaş sınırları kabul edilecek.
    2-) Anaokulu, kreş ya da özel okullara gidenlere eğitim yardımı yapılamayacak.
    3-) Özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde eğitim ve öğretim gören şehit çocuklarına, diğer belgelerine ilave olarak Şehadet Belgesi ibrazı ile ödeme yapılacak.
    4-) Öğrenci başına bir kereye mahsus olmak üzere, sadece İstanbul içinde ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere eğitim yardımı yapılacak.
    5-) Üniversite öğrencilerine Eğitim Yardımı yapılmayacak.
    6-) Özel İlkokul, Özel Ortaokul ve Özel Liselerde Eğitim ve Öğretim gören öğrencilere Eğitim Yardımı yapılmayacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.