DOLAR 32,52
EURO 34,9499
ALTIN 2436,389
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İç mekan renk kombinasyonu ile dekorasyonda yeni trendi yakalayın

    İç mekan renk kombinasyonu ile dekorasyonda yeni trendi yakalayın
    18.11.2022
    A+
    A-

    Renk uyumu, kişisel zevkleri yansıtan ve keşfedilmeyi bekleyen sınırsız bir evren. Özellikle iç mekan tasarımında, mobilyalar ve yüzeyler arasında bir denge oluşturmak, istediğimiz görünümü yakalamak için önemli bir adımı oluşturuyor. Size en uygun kombinasyonu tasarlamanız için önerilerde bulunan Cosentino, şu noktalara dikkat çekiyor.

    Yaşam alanlarında mobilyaları doğru renklerle uyum içinde kullanmak dekorasyonun temelini oluşturuyor. Daha minimal yaşam alanları trend haline gelirken, renk seçenekleri de buna göre şekilleniyor. Mutfaklardan banyolara ve salonlara her türlü alanı etkisi altına alabilecek türden yeni nesil yüzey renkleri dekorasyon tercihlerini şekillendiriyor. Yüzeyler ve mobilyalar arasında büyüleyici uyum yaratmak için en uygun iç renk kombinasyonları ise şöyle:

    Tamamen beyaz zarif bir atmosfer: pastel tonlar

    Beyaz mobilyalar ve pastel tonlar arasındaki uyum, en ferah ve huzur veren kombinasyon olarak sıkça tercih ediliyor. Sonuç her zaman uyumlu ve rahatlatıcı olurken, enerjiyi iç mekanlarda hissetmek kolaylaşıyor. Öte yandan günümüzde mobilya seçimlerinde doğal unsurlar da sıkça kullanılıyor. Bu durumda evlerde parlak renkler yer bulamazken bu çok yönlü malzemenin sıcak gölgeleriyle bütünleşen pastel tonlar istenilen etkiyi yaratabiliyor.

    Koyu renk mobilyalarla taş ve mermer uyumu

    Koyu renkli mobilyalar nasıl güzelleştirilir? Koyu renkler ve açık renkli yüzeyler arasında zıt bir kombinasyon seçebilirsiniz. Koyu ve yoğun renkleri tercih ediyorsanız; örneğin siyah, mavi ve deri, bu malzemeler açık tonlarla eşleştirildiğinde harika sonuçlar elde ediliyor. Taş veya mermer dokusu olan yüzeylerle modern ve eşsiz bir görünüm yakalanıyor. Minimal sevenler de zarif ve şık bir iç mekan yaratmak için siyah ve beyaz dengesinden faydalanabilir. Siyah fon yerine, ahşabın sıcak tonlarının yer aldığı yüzeylerle eşsiz bir yaşam alanı oluşturulabilir.

    Metal yüzeyler hala popülerliğini koruyor

    Evini dekore ederken; mobilya ile yüzeyler arasında uyum yaratarak yenilemek isteyenlere son renk kombin önerisi metal oluyor. Renkli ve sade mobilyalarla kolayca kombinlenebilen endüstriyel tarz ev dekorasyonunda popülerliğini hala koruyor. Metal renkler, kişiliğini yaşam alanında öne çıkarmak isteyen, sınır tanımayan ama hoş bir evde yaşamayı hayal edenler için mükemmel bir seçenek.  Alışılmadık bir dekor arıyorsanız, metalik yüzeylerin eksantrik ve parlak havasından yararlanabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.