DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Iglo Architects’ten sürdürülebilir bir endüstri yapısı: Galsan Plastik Fabrikası

    Iglo Architects’ten sürdürülebilir bir endüstri yapısı: Galsan Plastik Fabrikası
    14.02.2022
    A+
    A-

     

    Dilovası Makinacılar Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilecek olan Galsan Plastik’in yeni fabrika binasının tasarlanma süreci, endüstri yapılarındaki ulusal ve uluslararası başarılarıyla dikkat çeken Iglo Architects tarafından üstlenildi.

    Plastik enjeksiyon alanında faaliyet gösteren 45 yıllık köklü geçmişe sahip bir otomotiv firması Galsan Plastik’in Dilovası Makinacılar Organize Sanayi Bölgesi’nde 19.500 m2’lik araziye inşa edilecek olan yeni fabrikası, konunun yetkin mimarlık ve tasarım ofislerinden biri olan Iglo Architects tarafından hayata geçiriliyor.

    Tasarım süreci Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects tarafından yürütülen Galsan Plastik Fabrikası’nda üretim, depolama, yönetim merkezi, ofis, sosyal alanlar ve teknik hacimler bir arada tasarlanmış. 20000 m2’lik kapalı alanda planlanan fabrikanın, tasarlanan tek katlı iki büyük hol ve  iki katlı depolama alanlarıyla mevcut üretim kapasitesinin iki katına çıkarılması amaçlanmış. Gün ışığının tüm binada verimli kullanımı, maliyetleri düşürecek şekilde enerji tasarrufu, kaynakların geri kazanımı gibi kriterlerle tasarlanan yapıda geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanmaya öncelik verilmiş. Güneş enerjisinden de faydalanılan yapıda, yağmur ve gri suyun depolanarak kullanıma geri kazandırılması amaçlanmış. Ferah ve aydınlık çalışma alanlarının yanı sıra, tüm personelin kullanabileceği açık teraslar ve kat bahçeleri gibi nefes alan mekanlar ön plana çıkarılmış.

    Iglo Architects tarafından hayata geçirilen ve 2022 yılı itibariyle hafriyat çalışmalarına başlanan Galsan Plastik Fabrikası’nda 300 kişisinin istihdam edilmesi planlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.