DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    IHG Hotels & Resorts, altı şehirde altı yeni otel ile Türkiye’deki büyümesine hız veriyor

    IHG Hotels & Resorts, altı şehirde altı yeni otel ile Türkiye’deki büyümesine hız veriyor
    01.12.2023
    A+
    A-

    Dünyanın önde gelen otel gruplarından biri olan IHG Hotels & Resorts, Türkiye’nin altı şehrindeki altı yeni oteli ile Türkiye’deki yerini sağlamlaştırıyor. 

    IHG’nin Avrupa genelinde sürdürülebilir büyüme odaklı çalışmalarının bir sonucu olan yeni oteller, şirketin InterContinental Hotels & Resorts, Holiday Inn, Crowne Plaza, Holiday Inn Express ve Holiday Inn Resort gibi beş markasının yeni otellerini kapsıyor.

    IHG Hotels & Resorts Avrupa Bölgesi İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Willemijn Geels, konu hakkında şunları söyledi: “Türkiye IHG için önemli bir büyüme pazarı ve marka portföyümüzün tamamını kapsayan iş birlikleri, yatırımcılarımızın markalarımıza ve IHG şirketine olan güvenini ortaya koyuyor. Türkiye, uzun süredir yerli ve yabancı turistlerden gelen talebin güçlü olduğu bir ülke ve bu ülkeye yaptığımız yatırımların karşılığını vermesi de bunun kanıtı. Buna paralel olarak, Türkiye’de ağırlama ve seyahat sektörünü zengin ve dinamik bir gelecek bekliyor.”

    Essentials

    IHG’nin Mersin’deki ilk oteli olarak yatırımcı Köknar Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. ortaklığıyla kurulan Holiday Inn Mersin, 95 odalı bir otel olarak faaliyete geçecektir. Kentte yeni bir finansal gelişimin parçası olması planlanan bu otel, kent merkezine ve toplu ulaşımla deniz kenarına kolay erişim imkanı sunuyor ve bu yönüyle, iş ve eğlence amaçlı seyahatler için ideal bir çözüm oluyor. Otelin 2026 yılının sonlarında açılması planlanıyor.

    2025’in sonunda İstanbul’da açılması planlanan Holiday Inn Express İstanbul Arnavutköy, İstanbul Uluslararası Havalimanı’nın yakınında 64 odalı bir otel olacaktır. Yatırımcı Fıratım İnşaat Gayrimenkul San. ve Tic. Ltd. Şti. iş birliğiyle açılacak otelde bar, restoran ve teras bulunması planlanmaktadır.

    IHG’nin Türkiye’deki ilk Resort Oteli olarak 2023 yazında açılan Holiday Inn Resort Bodrum, Bodrum Bardakçı Koyu’nda 266 odasıyla hizmet vermektedir. Ege Denizi’ne bakan yamaçlarda kurulu olan tesis; havuzlar, spa, üç restoran ve beş bar ile günlük hayattan mükemmel bir kaçış noktası niteliğindedir.

    Premium

    IHG’nin Yalova’daki ilk oteli olarak Martı Termal Turizm İnşaat Sanayi iş birliğiyle hizmete girecek olan Crowne Plaza Yalova, 2024 ilkbaharında açılacaktır. Otelde 106 oda, restoran, pastane, toplantı alanı ve balo salonu içeren bir lobi bar yer alacaktır. Otel ayrıca, İstanbul gibi komşu kentlerde yaşayıp Yalova’nın kaplıca ve plajlarının keyfini çıkarmak isteyenler için mükemmel spa, fitness ve sağlıklı yaşam alanları sunacaktır.

    Hüma Sağlık Hizmetleri A.Ş. iş birliğiyle 2024’ün 2. çeyreğinde açılacak Crowne Plaza Kayseri, 186 oda, restoran, lobi bar, toplantı alanı, fitness ve spa alanıyla hizmet verecektir. Crowne Plaza markası için kentte bir ilk olan otel, Kayseri’nin sanayi bölgesi, şehir merkezi ve Kayseri futbol stadyumu için uygun bir konumda bulunmaktadır. Otel ayrıca yenilenmiş, tam teşekküllü bir hastanenin bitişiğinde Türkiye’nin en ünlü kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’na yakın bir konumda bulunmaktadır.

    Luxury & Lifestyle

    Yılın başında imzalanan 231 odalı InterContinental Bursa oteli, ülkenin dördüncü büyük şehrinde lüks bir otel olarak hizmete girecektir. Otel yatırımcısı Atis Yapı ile iş birliği içinde geliştirilen otelin, 2025 başlarında açılması ve UNESCO Dünya Mirası statüsündeki bu kentin en büyük otellerinden biri olması planlanmaktadır. Türkiye halihazırda, İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan, Boğaz ve tarihi yarımada manzaralı InterContinental Istanbul’a ev sahipliği yapmaktadır.  Ayrıca 2021’de imzalanan InterContinental Grand Ankara ise 2024 yılının sonunda açılacaktır.

    IHG’nin Türkiye’de faaliyette olan 30 oteli ve Six Senses, InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza, Holiday Inn Hotels & Resorts and Holiday Inn Express ile açılması planlanan dokuz oteli daha bulunmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.