DOLAR 32,5319
EURO 34,8617
ALTIN 2429,572
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık; “Daire bakanların ilk sorusu aidat fiyatları oluyor”

    İhsan Çulhalık; “Daire bakanların ilk sorusu aidat fiyatları oluyor”
    13.07.2021
    A+
    A-

    Site aidatlarının pandemiye rağmen çok yüksek seyrettiğine dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, bazı projelerde aylık aidatın 4 bin TL’yi bulduğunu söyledi. Çulhalık “Daire bakanların ilk sorduğu soru, aidat fiyatı oluyor” dedi.

    Markalı konutlarda aidatların çok yüksek seyrettiğine dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, pandemiye rağmen İstanbul’da bazı sitelerde ödenen aidatların kira fiyatlarını bulduğunu hatırlattı. Güncel rakamlara göre, markalı konutta aidatların 400 TL’den başlayarak 4 bin TL’ye kadar yükseldiğini belirten Çulhalık, artık daire fiyatlarından sonra ilk olarak aidat fiyatlarının sorulur hale geldiğini söyledi.

    Peyzaj, havuz, güvenlik aidatı yükseltiyor
    İstanbul’da yapılan markalı konut projelerinde yer verilen sosyal alanlar, güvenlik ve peyzaj giderlerinin aidatların yükselmesine neden olduğunu kaydeden İhsan Çulhalık,“İstanbul’da markalı konut projelerinde yüz metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 400-450 lira, bazı projelerde 4 bin TL’yi bulabiliyor. Aidatlar sitenin konumu, sosyal imkanları, daire büyüklüğü, yapının yaşı gibi etkenlere bağlı olarak değişiyor. Ancak pandemi döneminde havuz, spor salonu, sosyal alanların bazıları kullanılmasa da rakamlarda bir düşüş olmadığını gördük” dedi.
    Kendilerinin ise bu sıkıntının minimum seviyede olmasına özen gösterdiklerini belirten Çulhalık, Pendik’te konumlandırdıkları ‘Ondörtüç Pendik’ projesinde bahçe düzenlemesi, sosyal tesis ve havuz hizmetleri de dahil olmasına rağmen aidatları makul seviyede tuttuklarını belirtti.

    Kira tutarı ve aidat eşitlendi
    Çulhalık “Yenilikçi bakış açısıyla yola çıkarak, projemizi en yeni teknolojileri barındıran, sadece yaşamın değil okulun, işin, sosyal hayatın da içerisine taşınabileceği kompleks bir yapıya dönüştürdük. 9 bin metrekarelik alan üzerinde; 252 konut ve 15 ticari birimden oluşuyor. 24 saat güvenlik hizmetinin yer aldığı ‘Ondörtüç Pendik’; yüzme havuzu, yürüyüş

    yolları, çocuk parkı, spor alanları, dinlenme alanları imkanının yanı sıra kapalı otopark ayrıcalığı da sunuyor. Profesyonel site yönetiminin bulunduğu ve her daireye depo alanının tahsis edildiği projedeki mağaza ve restoranlar da ayrıcalıklı yaşam alanı konseptini tamamlıyor. Bunu yaparken de yatırımcıların en çok şikayet ettiği konulara çözüm sunan bir yaklaşımla ilerledik.

    Yaptığımız araştırmalarda yatırımcıların neredeyse bir aylık kira tutarına kadar varabilen aidat ödemelerinden şikayetçi olduğunu gördük. Artık daire fiyatlarından sonra ilk, aidat fiyatları sorulur hale geldi. Bu sorunun önüne geçmek için kaliteli hizmetten ödün vermeyecek şekilde bir fiyatlandırma yaptık. Yatırımcılarımız, markalı konut projesinde bulabilecekleri üst düzey hizmetin tümünü en iyi şekilde alırken, piyasadaki fiyatların çok altında bir tutar ödeyecekler. Projemizdeki en küçük metrekareye sahip 1+1 dairelerimizin aidatlarını 200 TL, en büyük metrekarelere sahip 3+1 dairelerimizin aidatları ise 430 TL olarak belirledik” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.