DOLAR 32,506
EURO 34,8236
ALTIN 2490,268
BIST 9534,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Sektör yeni rekorlara imza atabilir

    İhsan Çulhalık: Sektör yeni rekorlara imza atabilir
    21.02.2018
    A+
    A-

    TÜİK’in açıkladığı Ocak ayı konut satış rakamlarına göre; Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 artarak 97 bin 019 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre %20,3 oranında azalış gösterirken, yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %25,7 artarak bin 742 oldu. İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık şöyle konuştu:

    Konut sektörü 2016 yılında 1 milyon 341 bin satış rakamı ile kırdığı satış rekorunu, 2017’de 1 milyon 409 bin ile yeniden kırılmış oldu. Yeni gelen rakamlara baktığımızda geçen yılın aynı dönemine göre artış olduğunu görüyoruz. Özellikle yabancı yatırımcının ilgisi çok sevindirici 2018 yılına umut ve mutlulukla bakıyoruz. Mevcut tablonun daha ileriye taşınması için herkese görevler düşüyor. Hükümet bazında bir takım teşvik ve destek çalışmaları yapıldığını biliyoruz, bizler de var gücümüzle çalışıyoruz. Finansman tarafında da birtakım kolaylıklar sağlandığında önünü görmeye başlayan, geleceğe güvenle bakan yatırımcı harekete geçecektir. Böylece bu yıl sonunda yeni rekorlara imza atmak çok da uzak bir tablo olmaz diye düşünüyoruz.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.