DOLAR 32,2121
EURO 34,7928
ALTIN 2419,391
BIST 10055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Sektörümüz ülke ekonomisine hizmet etmeyi sürdürüyor

    İhsan Çulhalık: Sektörümüz ülke ekonomisine hizmet etmeyi sürdürüyor
    14.12.2021
    A+
    A-

    TÜİK Kasım ayı konut satış istatistiklerini bu sabah açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 59,0 artarak 178 bin 814 oldu. Türkiye genelinde kasım ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına yüzde 61,0 artış göstererek 39 bin 366 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,4 artarak 7 bin 363 oldu.

    İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık rakamları değerlendirdi:

     

    Bir süredir düşüş trendinde giden iç piyasa konut satış rakamları yükselme trendine girmiş durumda. Bu, bizler için çok sevindirici. Bu rakamların sürdürülebilir olması ve artan şekilde devam etmesi çok önemli. Yabancıya satışta sektörün kendi rekorunu kırdığını görüyoruz. Gözlemlerimiz sonucu gurbetçilerimizin son dönemdeki kur artışları nedeniyle Türkiye’den gayrimenkul alımına yöneldiklerini söyleyebiliriz. Bunun sonuçları yabancıya satış rakamlarına yansımaya devam edecektir. İstatistikler bize sektörün yıl sonu hedeflerini şimdiden aştığını gösteriyor. Takip eden aylarda da daha yüksek rakamlara ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu konuya sadece satış adedi olarak değil, ülkemize sağlanan döviz olarak da bakmak lazım. Kısacası gayrimenkul sektörü ülke ekonomisine artan bir katma değerle hizmet etmeye devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.