DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İkinci el eve 12 ay içinde iade garantisi

    İkinci el eve 12 ay içinde iade garantisi
    29.10.2017
    A+
    A-

    Evini satmak isteyenlere 48 saat içinde teklif verip 5 günde satış yaparak emlak piyasasındaki tıkanıklığı çözdüklerini belirten Evtiko’nun kurucusu Sina Afra, kendilerinden ev alanlara 12 ay içinde iade garantisi verdiklerini söyledi
    Teknolojik dönüşümü emlak sektörüne taşıyan Evtiko, 1’inci yılını doldurdu. Evini hızlı bir şekilde satmak isteyenlere 48 saat içinde teklif verip 5 gün içinde işlemi gerçekleştirdiklerini ve peşin ödeme ile çalıştıklarını anlatan Evtiko’nun kurucusu ve CEO’su Sina Afra, son yıllarda alınan önlemlere rağmen piyasa tıkanıklığının sürdüğünü ve uyguladıkları sistem ile yaşanan tıkanıklığa çözüm ürettiklerini söyledi. Afra, ilk yılın sonunda müşterilerine “iade garantisi” hizmetini sunduklarını da açıkladı.

    En çok Esenyurt’ta

    İlk yılın değerlendirmesini yapan Afra, 1 yıl gibi kısa bir sürede 15 bin 60 talep alıp, bunların 1.845’ine teklif verdiklerinin bilgisini paylaştı. Afra, “100 evin alımı yapıldı. Şu anda satışta olan yaklaşık 30 evimiz var. 1 yılda veritabanımıza 1.000’e yakın emlakçı, 600 emlak ofisini dahil ettik. Otomatik değerleme modellerimiz sayesinde geleneksel yöntemlerle ortalama 142 gün süren satış sürecini 5 güne indirdik. Ayrıca sektörde benzeri olmayan ‘iade garantisi’ hizmetimizi başlattık. Bu hizmet ile bizden ev alanlar, evden memnun kalmamaları durumunda 12 ay içinde sadece işlem masraflarını ödeyerek sorgusuz sualsiz iade edebiliyor” dedi.

    En fazla satış talebinin yüzde 9 ile Esenyurt’tan geldiğini belirten Afra, Esenyurt’u yüzde 4.5 ile Beylikdüzü ve Kadıköy’ün takip ettiğini söyledi. Afra, şu bilgileri verdi: “Değerleme talep edilen evlerin yüzde 27’sinin değeri 300 bin lira ve altında. Ardından yüzde 24 ile 300-400 bin fiyat aralığındaki evler, yüzde 14 ile 400-500 bin aralığındaki evler ve yüzde 10 ile 500-600 bin aralığındaki evler geliyor. Oda sayısına baktığımızda yüzde 40 ile 2+1 evler ilk sırada.”

    350 milyon euro hedefi

    20 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve şu an şirketin 100 milyon TL değere ulaştığını anlatan Sina Afra, Avrupa’ya açıldıklarını da açıkladı. Afra, şöyle devam etti: “Çok yakında şirketimizin Avrupa merkezi Lüksemburg olacak. Kasım’da Avrupa’daki ilk şehrimiz Madrid’de faaliyetlere başlayacağız. Daha sonra 2018’de Milano ile başlayıp, Roma, Lizbon, Kopenhag, Berlin, Amsterdam ve Brüksel’de şubelerimiz olacak.” Afra, önümüzdeki 5 yılda 350 milyon euro değerinde gayrimenkul yatırım fonu oluşturmayı hedeflediklerini de belirtti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.