DOLAR 32,5857
EURO 34,8072
ALTIN 2513,427
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İkitelli Organize Sanayi Bölgesi 07 Şubat 2018’de başkanını seçiyor

    İkitelli Organize Sanayi Bölgesi 07 Şubat 2018’de başkanını seçiyor
    29.01.2018
    A+
    A-

    07 Şubat 2018’ de yapılacak seçimin en güçlü adayı olarak görülen Aydın Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Aydın, tanıtım çalışmalarını ”Huzurlu, müreffeh İkitelli için birlikte çalışalım” sloganıyla sürdürüyor.

    İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Türkiye’ nin en eski ve en büyük organize sanayi bölgesi ve ülkemizin hemen her şehrine ve dünyanın neredeyse her ülkesine ürünleri ulaşmakta. İkitelli organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 23.000 firma yıllık ortalama 5-6 Milyar USD katma değer üretiyor.
    İOSB, 07 Şubat 2018 tarihinde yeni başkanını ve yönetimini belirlemek için seçime gidiyor.
    Kooperatifler ile Müstakil sanayi parsellerinden oluşan delegeler in desteğini alarak en güçlü aday olarak gösterilen Aydın Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Aydın , bölgenin gücüne güç katmak, var olan alt yapı sorunlarını çözmek ve bölgeyi kalkındırmak için yepyeni bir program oluşturdu ve ”Huzurlu, müreffeh İkitelli için birlikte çalışalım“ sloganıyla tanıtım çalışmalarına sürdürüyor..

    Neden İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetimine Talibiz?
    Geçtiğimiz gün İkitelli Kooperatif Başkanlarını ağırlayan Mahmut Aydın; yönetime neden talip olduklarına ilişkin açıklamasında özetle şunları söyledi;
    “İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi günümüzde özellikle katma değeri yüksek üretim ve satış faaliyeti için alternatifsiz ve eşsiz bir konumdadır. Kiralar ve mülk fiyatları kentin en lüks semtleri ile yarışmaktadır. Yönetimsel anlamda mevcut durumdaki ayrışmalar, basına yansıyan ve olumsuzluklar içeren Bakanlık teftiş kurulu raporları İkitelli OSB’nin imajına zarar vermektedir. Bu nedenlerle Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden biri olan İkitelli’nin, var olan sorunlarını, kamu otoritesi ile iyi ilişkiler içerisinde, toparlayıcı, ortak aklı kullanan, istişareye dayalı ve çözüm odaklı bir yönetim modeli ile yönetmeye talibiz.”

    “Hedefim katılımcı kooperatiflerimiz ve müstakil sanayi parsellerimiz ile birlikte İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ni bir cazibe merkezi haline getirmektir.”
    Türkiye’nin en köklü ve güvenilir şirketlerinden Aydın Tekstil’in yönetim kurulu üyesi olan Mahmut Aydın, 70 yıla yaklaşan üretim tecrübesi, yıllık 45 milyon metrelik kumaş üretim hacmi ve 3000 kişiye varan istihdamı ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük döşemelik, perdelik ve yatak kumaşı üreticisi olan kuruluşlarının, İOSB’ de yer alan yönetim merkezi ve dev tesisleriyle bölgenin en eski kuruluşlarından biri olduğunu, ayrıca Kayseri ve Adapazarı’nda da üç ayrı fabrikada daha üretim yaptıklarını belirtiyor.
    Mahmut Aydın, bir aile şirketi olan Aydın Tekstil’de bayrağı devraldığı günden bu yana, yenilikçi, dürüst, müşteri ve çalışan memnuniyeti öncelikli ve yatırım odaklı yönetim anlayışıyla bu başarı öyküsüne büyük katkı sağlamış ve bölgede sevilen ve sayılan bir isim olarak tanınıyor.
    Şimdi bu son derce kıymetli tecrübesini, İOSB Başkanlığı’ na aday olarak, çok iyi bildiği bu bölgenin gelişimi için mesai harcayarak sürdürmeyi amaçlıyor.
    Kooperatifler nezdinde önemli bir desteğe sahip olduğunu, bölgede faaliyet gösteren işletmeler ve kooperatiflerin kendisini başkan olarak görmek istedikleri için aday olduğunun altını çiziyor.

    “Bir dönem için adayım”
    Yönetim anlayışını “Bütün katılımcılarımızın Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyesi olması konusunda yetkinliği olduğunu ve bu makamlarda olmayı hak ettiğini düşünmekteyim. Bu bakımdan hep aynı insanların yönetime talip olmalarını ve bu makamları uzun süre işgal etmelerini doğru bulmamaktayım. İlk taahhüdüm şudur ki: “seçilmem durumunda kanunların öngördüğü süre bittiğinde ikinci defa aday olmayacağım”, ikinci taahhüdüm ise “seçilmem durumunda tüm katılımcılar ile istişare mekanizmaları kurarak (düzenli periyodlarda toplantılar, çeşitli konularda görüş talepleri vb.) katılımcı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. ” cümleleriyle açıklayan Aydın, seçildiği takdirde öz yönetime geçilmesi konusunu öncelikli olarak değerlendireceğini söyledi.

    Çok kapsamlın projelere imza atılacak
    • Bölgedeki süren alt yapı çalışmalarının hızlandırılması
    • Enerji sorununun çözülmesi (elektrik, doğalgaz)
    • Ulaşım alt yapısının düzenlenmesi (yollar, bağlantılar, metro vb)
    • Çevre duyarlılığı (Atık yönetimi, arıtma tesisleri, yeşillendirme vb)
    • Acil Durum / Afet Yönetim Hizmetleri ile İlgili İyileştirme ve Projeler
    • Marka OSB Projesi
    • İkitelli’nin hem lokasyon hem de İOSB nezdinde bilinirliğini ve marka değerini artırıcı projelerle bölgenin tüm dünyaya tanıtılması
    • Bölgenin İhracat Potansiyelini Arttırma Amaçlı Çalışmalar:
    • Bu doğrultuda teknik danışmanlardan destek alınarak ihracat eğitimleri düzenlenecek. Uluslararası bir portal kurulacak, firmaların uluslararası fuarlara devlet desteği ile katılabilmeleri için kurum tarafından proje yazım desteği verilecek.
    • Bölgenin Üretim Yetkinliğini Arttırma Amaçlı Faaliyetler:
    • Özellikle bölgede ağırlığı olan sektörlerde yetkinliği olan üniversiteler ile işbirliği yapılarak üreticilerin bilgi ihtiyacı kamu kaynaklı projeler ile karşılanacak.
    • Üreticinin Kalifiye Eleman Sorununa Yönelik Projeler:
    • Altyapı Çalışmaları: Yağmur suyu kanallarının yenilenmesi sürecini kaldığı yerden devam ettirerek eksik kalan kooperatiflerin altyapılarını tamamlanması.
    • Merkezi Güvenlik İzleme ve Telsiz Sistemi Kurulması: 24 saat esasına göre hizmet eden, tepe lambalı mobil araçlarla caydırıcılığı sağlayan, merkezi telsiz ve kamera sistemi (mobese vb.) ile izleme sağlayan güvenlik sisteminin tamamlanması.
    • ALO OSB Kurulması Projesi: Tüm katılımcıların dilek, ihtiyaç ve isteklerine hızlı ve etkin çözüm getirmek amacıyla bir çağrı merkezi kurulması ve bu merkezin hizmet birimleri ile entegrasyonunu sağlanması.
    • Eğitim duyarlılığı (Teknik meslek okulları, mesleki kurslar ve sertifika programları)
    • Güvenlik, temizlik, otopark sorunlarının çözümü
    • Yeni işyerleri, ruhsatlandırma, bürokratik işlemlerin hızlandırılması
    • İtfaiye, sağlık hizmetleri, sosyal alanlar (cami, okul, hobi alanları, spor alanları vb)
    • İkinci İOSB Çalışmaları

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.