DOLAR 32,3462
EURO 35,1166
ALTIN 2308,401
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlham veren fikirlerle duvar dekorasyonu

    İlham veren fikirlerle duvar dekorasyonu
    18.08.2022
    A+
    A-

    Ev dekorasyonu dendiğinde ilk akla gelenler arasında yer alan duvar dekorasyonu, pek çok farklı ürünle ve fikirle başarılı sonuçlar verebilir. İster modern bir tarza hitap edin ister bohem isterseniz de country… Bunların her biri için duvar dekorasyonu fikirleri bulmanız mümkün. Mekanınızda, dergilerden fırlamışçasına zevkli ve özenli yapılmış duvarlar görmek istiyorsanız sizin için hazırladığımız bu rehber niteliğindeki ev duvar dekorasyonu yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Burada, kafanızdaki fikre mükemmel uyum sağlayacak ahşap ve metal raflar, rengarenk bitkiler ve çiçekler, her türden dekoratif ürünler, saatler, gerçeklik algısını tamamen değiştirecek sticker çeşitleri, odanın havasını değiştirecek hasırlar ve büyülü ışıklardan ilham alabilirsiniz. Hazırsanız raflarla başlayalım.

    Her Tarzdan Raflar

    Duvar rafı dekorasyonu, mekandaki enerjiyi kısa sürede değiştirmenin en güzel örnekleri arasında sayılabilir. Üçgenden dikdörtgene, düzden halat askılılara, daireden kareye her formdan duvar rafını, evinizi dilediğiniz köşesindeki duvara rahatlıkla asabilir, mekanın tarzına büyük katkılar sağlayabilirsiniz. Bu aşamada dikkat edeceğiniz konu, rafın stiliyle duvar renginizin uyumu olacaktır. Koyu renkli duvarlarda tezat renkteki ve modern raflar güzel görünürken açık renkli duvarlarda seçim yapmakta biraz daha özgürsünüz. Aklınızda bulunsun!

    Bitkiler ve Çiçekler

    Yeşil, insanın için her daim açan renklerden biri olmuştur. Siz de evinizde ferahlık ve dinginlik hakim olsun isterseniz evin tarzı ne olursa olsun yeşil bitkilere yer açmayı deneyebilirsiniz. Üstelik bu bitkileri ister duvara asarak isterseniz de köşede konumlandırarak kullanmak da serbest. Hatta duvara yerleştireceğiniz bir rafın üzerine minik saksı bitkileri de yerleştirebilirsiniz. Bakın, mekanın enerjisi bir anda nasıl değişiyor! Buna ek olarak eğer odada antrasit veya buna benzer koyu renk duvarlar varsa büyük saksılı ev bitkiler bu köşelerde harika duracaktır. Uzun paşa kılıcı, yelken çiçeği veya Japon sarmaşığını denemenizi tavsiye ederiz.

    Süsler

    Duvara dekorasyon yapacaksınız süsleri unutmayın. Hopi’de binlerce dekorasyon ürünü bulabilirsiniz. Bu aşamada tamamen zevkinize kalmış seçimler yapmakta özgürsünüz. Ahşap bocuklardan örülmüş süsler, rattan yelpazeler, makromeler, duvar yazıları, nazar boncukları, bohem ürünler, hasır şapkalar, hasır tabaklar ve daha neler neler… Odanın stiline uyum sağlayacak herhangi bir duvar süsü bu esnada işinizi görecektir. Dikkat etmeniz gereken tek konu, fazla ürün kullanarak yalınlığı bozmamak. Bunun dışında hangi çeşit süsü isterseniz onu duvarınızda kullanabilirsiniz.

    Duvar Kağıtları

    Duvar kağıtları da dekorasyonun ayrılmaz bir parçası. Seçenekler o kadar çok ki hangisini tercih edeceğinizi şaşırabilirsiniz. Bu sebeple seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken husus, odanın tarzı olacaktır. İster country stiline uygun çiçekli ister modern mekanlara yakışır düz renkli isterseniz de klasik mobilyalarınıza yakışan altın yaldızlı bir duvar kağıdını kullanabilirsiniz. Dekorasyonu bir adım ileri taşımak isterseniz üç boyutlu duvar kağıtlarını da unutmayın. Bunlara ek olarak çoğunlukla antrelerde ve salonlarda kullanılan siyah beyaz çizgili modellerin çok şık durduğunu söylemeden geçmeyelim.

    Saatler

    Duvar dekorasyonu örnekleri arasında en beğenilenlerden biri var sırada: Saatler. Saatler, doğru kullanıldığında duvarınızda bir sanat eserine dönüşebilme potansiyeline sahip. Dolayısıyla ister ahşap olsun ister metal ister plastik tüm saat çeşitlerini evinizin uygun bir duvarında konumlandırabilirsiniz. Eğer iddialı ve daha önce görülmemiş bir stil deneyeceksiniz seçiminizi el yapımı çeşitlerden yana kullanabilirsiniz. Tasarım saatler genelde seri üretime girmeyen ve tek tük bulunan parçalardır ve büyük ihtimalle sizden başka kimsenin evinde o saatten olmayacaktır.

    Sticker Çeşitleri

    Sticker çeşitleri de duvar dekorasyonunda sıklıkla kullanılmakta. Özellikle çocuk odalarında ve mutfaklarda görmeye alışık olduğumuz sticker’lar, son zamanlarda salonlarda, antrelerde ve hatta banyolarda bile kendine yer bulmayı başarıyor.

    Çerçeveler

    Duvarda dekorasyon fikirlerimize çerçeveler ile nokta koyuyoruz. Çerçeveler, duvar dekorasyonunun olmazsa olmazları. Kalından inceye, beyazdan renkliye, küçükten büyüğe, kareden dikdörtgene her formdan, ölçüden ve renkten çerçeveyi mekanlarınızın istediğiniz duvarında kullanabilirsiniz. Odanın stiline harika bir bütünlük katacak olan bu ürünlerle duvar dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Kolay gelsin!

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.